Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Program za klokanje

189 pregleda · 13 odgovora · otvorena 24.04.2010. u 21:49

izvinite zbog 3 teme danas ali uvidio sam da su mi temperature cpu-a 40-45 stepeni što mi je malo,volio bi da budu bar oko 60...treba neko da mi da link da skinem neki program za klokanje
proc je amd athlon 64 x2 dual core 5000 2.6 gledo sam u biosu al nema ništa...
dođe mi da se ubijem kad pročitam ovakav post
ljudi kupuju coolere trude se da im temperatura bude što manja a ti hoćeš da bude veća

btw,to što si gledao vjerovatno je bilo u idleu tako da je 45C normalna,nije niska temperatura (možda čak malo i visoka)

što se tiče klokanja čitaj tutove i uči pojmove
najbolje je klokati iz biosa,imaš ti opcija ali se ne snalaziš kad ne znaš teoriju

ima programa za klokanje procesora poput amd overdrive ali najsigurnijei u većini slučajeva najkvalitetnije ti je iz biosa
al ja bi da spržim proc..neće starci da mi nadograde komp ako ovo spržim 100% ću daobiti onaj 6400 dual core
THE_BEST je napisao/la:
dođe mi da se ubijem kad pročitam ovakav post
ljudi kupuju coolere trude se da im temperatura bude što manja a ti hoćeš da bude veća

btw,to što si gledao vjerovatno je bilo u idleu tako da je 45C normalna,nije niska temperatura (možda čak malo i visoka)

što se tiče klokanja čitaj tutove i uči pojmove
najbolje je klokati iz biosa,imaš ti opcija ali se ne snalaziš kad ne znaš teoriju

ima programa za klokanje procesora poput amd overdrive ali najsigurnijei u većini slučajeva najkvalitetnije ti je iz biosa
+1 hahahah cuj temperatura mi 45 ocu 60 hahahaha
MotoR_HeaD je napisao/la:
al ja bi da spržim proc..neće starci da mi nadograde komp ako ovo spržim 100% ću daobiti onaj 6400 dual core
nagovori starce da ti kupe novi procesor,ja ti neću pomoći u toj nakani

ljudi se trude da drže proc hladnim a ti ga ideš spržit
LOL

mislim se da li da ti kažem način kako da ga spržiš
s jedne strane mi je žao tvojih roditelja i ne želim da tako postupaš u životu
s druge strana zabavno bi bilo vidjeti kako tvoj proc crkava
Imas i druge nacine da nagovoris starce da ti nadograde komp. reci im da ces proci nekim ovako odlicnim il vrlodobrim uspjehom na kraju godine il tak nesto.
btw moj je jaran imao onaj monitor sa guzom, i uzeoi je neki stari kabal i reka staroj da je pokvaren, a ugl bilo je do tog starog kabla.. i kupila mu stara novi monitor... nemoras sebi sprzit taj procesor jer ga mozes prodat itd
jesi razmisljao o mogucnosti da taj prodas i da ti starci na to nadoplate jos i kupis zeljeni procesor ?
Evo jedan kratki tut kako da sprzis procesor...

1.Odes do benzinske
2.Napunis kanticu benzina
3.Dodjes kuci i zalijes komp
4.Uzmes sibicu krehnes je
5.Misija obavljena!
6.Dobijas novi komp!
hvala vam na silnim prijedlozima :D ni ono s benzinom nije isključeno..ali radije ću smislit neku prevaru da dobijem to napajanje,gts 250 i 4gb rama nove...šta mislite šta da uradim..da iskrivim pinove na VGA kablu ???
Jarane glup si.A mozes i ovako. Ja ti dam svoj komp.Samo tvoje kuciste ostane a ti meni das svoj i onda ti razvaljuj koliko hoces.Moze li ? E i glup si...
http://i43.tinypic.com/2zzjlz7.jpg

samo diži ovo CPU Over Voltage do kraja (dokle god može,što više to bolje)

možda ti bios nije isti ali ti sigurno piše slično
vidim da ćeš svakako uništiti proc pa kad je već tako onda to uradi sa stilom

ako želiš da shebeš cijeli komp onda povećaj voltažu svim komponentama (sve što ti piše voltage digni najviše što može)

ako usput hoćeš i da ga overclockaš samo povisi ovu CPU frequency
emir90 je napisao/la:
Jarane glup si.A mozes i ovako. Ja ti dam svoj komp.Samo tvoje kuciste ostane a ti meni das svoj i onda ti razvaljuj koliko hoces.Moze li ? E i glup si...
ti si još gluplji čim misliš da si pametan..ja tebe nisam vrijeđao kretenu
Koji si ti lik, oćeš da sjebeš sam sebi novi komp, umjesto da jednostavno kažeš roditeljima, "želim novi kompjuter" i da porazgovaraš s njima na normalan način i da objasniš da ti treba bolji.

Svakakvih gluposti sam se načitao, al' ovakav FAIL se samo jednom u životu gleda i vidi.

Počivao ti u miru. R.I.P.

Amen.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.