Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba serveri - status?

1.402 pregleda · 43 odgovora · otvorena 15.04.2010. u 19:16

Ovako ljudi,

Zelim da mi svako ko igra ili je igrao CS na gamers.ba CS serverima, da neko svoje objektivno misljenje i njihovu viziju svega.

Da li smo trenutno na dobrim serverima?
Sta i da li treba nesto mijenjati?
Da li treba mijenjati admine?
Iskreno, serveri ne valjaju, igrao sam na publicu, lag i choke razvaljuju .

Admin sam na ClanWaru, takodjer choke ubija + djeca j**u stvari ( malo malo obore ga )

Moja preporuka je da nadjete nekog ko zna dosta oko mIRC botova i stranica, pa da povezete server i stranicu preko bot-a i dignete 2 eventualno 3 CW servera, podijelite admine. Da pocnemo dijeliti prave BAN POENE,a ne ovako po ScreenShotu. I to je to...

( Ovo je prijedlog za CW server )

1. Nisu losi, al' mislim da je bolje da bude ssh. 
2. Treba dovoditi raje, u danu bude max 15 ljudi na serveru, a i to se desi jednom u sedmici 
3. Treba dodati josh admina, da i oni sami igraju, pa tako da bude dosta raje..imo admina 3 puta, 2 puta obecane medalje, ni jednom nisam dobio medalju... Uvijek se nesto desavalo sa serverom, nadam se da je popravljeno 

EDIT : pokusali ste i sa nagraama, mirofa je organizovo, al' prva dva dana je bilo dosta raje, a kasnije slabo 
Moje mišljenje je da se trebamo više organizovat', jer stvarno je sramota da 50k membera imamo, a ne možemo napuniti u ovom slučaju samo public. Ja ću staviti redirekcije nije problem, ali zar nam treba 30 igrača srpskih, koji nisu čuli za G.ba ?

Dao sam mirofi da se brine oko CW, rcon ne znam kako je dobilo par osoba, samo znam da u logovima izbacuje "rcon quit"

Ovi dole, da se razumijemo, GAMERS.ba [STARI] public je imao redirekciju sa SPIN koji je prvi na Balkanu, kao i sa Kolibe koja je treća na balkanu, ti serveri su u top10 u svijetu, normalno da će biti pun server.
- Hosting je sasvim uredu, domaći je, serveri jesu bili pod ddos napadima što ću Vam i ja sam potvrditi, tako da ne mislite da neko laže. Dobio sam isto tako screenshotove kako je neko od Vas slao mailove na [email uklonjen] "Ugasi Gamers.ba Servere i prestat' ćemo"
Sljedeće što možete vidjeti je ovaj mail, koji je BosniaHosting dobila od Hetznera, a i GlobalNET je dobio istu IP ;
Dear Mr ----- ------,

We have received information that there is an attack on your server. The responsible persons were requested to solve the problem and to give a statement as to the reason.
This is an information email and doesn´t require any further action on your part.

Important note:
When you reply to us, please leave the abuse ID [AbuseID:00F280:10] unchanged in the subject line.

Best Regards,

Hetzner-Support

Hetzner Online AG
Gruenberger Str. 27
90475 Nuremberg
Tel: +49 [0] 911 234226-927
Fax: +49 [0] 9831 61006-2
[email uklonjen]
www.hetzner.de

Register Court: Registergericht Ansbach, HRB 3204
Management Board: Dipl. Ing. (FH) Martin Hetzner
Chairwoman of the Supervisory Board: Diana Rothhan

----- attachment -----

Direction IN
Internal 178.63.226.161
Threshold Packets 30.000 packets/s
Sum 11.784.000 packets/300s (39.280 packets/s), 4 flows/300s (0 flows/s), 0,318 GByte/300s (8 MBit/s)
External 91.205.172.154, 11.784.000 packets/300s (39.280 packets/s), 4 flows/300s (0 flows/s), 0,318 GByte/300s (8 MBit/s)

Pitate se ko je ovo ? Da nije Raserv.org, tačnije malešna kompanija sa Njemačkim serverima ?

Usput, pitat' ću Vas par stvari ;
Jesmo li dizali teme prije par dana udjite na server, bla bla ?
Ko je od Vas ušao ? Jesu oni koji su željni aplauza.
Server uptime je trenutno 3 dana i 34 minute, tako da se nemate šta žaliti.
Izbacuvivanje prilikom mjenjaja mape je fixano, da vidim hoće li Vam sada šta smetati ?

Izvadio sam Vam i skakanje prometa sa mašine na kojim su Gamers.ba Serveri, zar je moguće da 3 servera vuku 100mbita u sekundi ?

Treći razlog je što mene ljudi pitaju za medalje, trude se za admine, nemaju medalje, razlog ? Nema ih ko podlijeliti.
Administratore ne treba mjenjati , trenutno su uredu.Ne kažem to iz tog razloga što sam ja administrator na gamers.ba cw serveru , nego zato što uistinu mislim tako.
Samo mala primjedba , padanje servera. Rečeno je da servere ddosaju , kada se to smiri , to padanje servera , sve će biti perfektno

@ mahyr

U potpunosti se slažem , dok su serveri bili na KGB Hostingu sve je bilo dobro , a sada ..
vako recu iskreno !
od kako je promjenjen hosting servera raja je pocela odlazit.
cw server je ok al treba se cesce dizat mix.
pub server je propo naci neigra se na njem nikako trebalo bi malo pocet bio je pun uvijek dok je bio kgb host a sad ovaj nema nikog skoro.
a sto se tice admina je ok al trebaju cesce dizat gba mix
Sajt je na finom serveru brzo otvara, cs serveri su prilicno losi.
Trebaju bolji cs serveri, i bolji gather sistem 
bU prvi put vidim temu od tebe 

@on topic: slazem se sa gazzelom, sramota je da od 50k+ membera ima a serveri uvijek prazni  sto se administracije tice treba dodat jos malo admina iskusnim igracima, a ne da bude od 26 igraca 20 admina 
@ gazzel +1

Samo treba popravit' što se tiče laga, jarane, ne možeš pucat' kako treba

Admini su normala na CW serverima, na pubu i nisam toliko, ne volim pub, dm ftw !

Et' toliko ^^
Sama ideja o Gamers.ba serverima je odlicna, ali hosting na kojem se nalaze je uzasan.. Admin sam na publicu, veoma malo raje igra, a i kada se malo jada skupi, desava se da server izbacuje po 4x, reason: chanel overflowed, tako nesto.. Rijetko ko ce uraditi 5x retry, tako da je server vecinom prazan..

Sto se tice cw servera, mirofa ga odlicno vodi i super sve izgleda, posebno sa novim pravilima.. Ali server opet laga i to je to..

Znaci promjeniti hosting, i uspjeh zagarantovan..
G.ba na KGB-u 32/32
G.na ma BosniaHosting 0/26 (il kolko vec ima slotova)

Jednostavno receno .
Pod broj jedan, dobro je što si ti digao temu.

Mislim da serveri napreduju svakim danom ali da to ipak može bolje jer su serveri često down, a ping je nekada, stvarno previsok. Uglavnom, za novootvoreni server, dobro je.

Mislim da treba promijeniti par stvari a to su: Staviti zaštitu ili neku vrstu protecta na server iz razloga što ima puno čitera a admini nisu stalno na serveru, uvesti neke plugine na servere, napraviti black list za servere na kojoj bi se nalazili svi oni koji ne poštuju pravila i koji bi se banovima odstranili sa servera i trebalo bi da se na g.ba što prije napravi stats od servera kao što to mnogi obećavaju, ali nažalost to ostaje samo na riječima.

Mislim da treba napraviti reformu admina na kojoj bi se odabrali admini za svaki g.ba server (najmanje 5-6 admina po serveru), ali, ja opet kažem da nije sve do admina, iako i oni čine jako bitan faktor na serveru.

Toliko od mene, cya !
Vratite se na KGB-Hosting 
Bio sam admin na gamers.ba serveru, aktivno igrao dok se nisu prebacili. Tada je bio pun pogodak, nije se moglo uc' na server ( uvijek pun ) , admini su bili odlicni ( bar onoliko koliko sam ja zapazio ), svi su se fino zabavljali etc. Organizacija je bila odlicna a i igraci su nastojali da je jos boljom ucine.
Sad kada su se serveri prebacili, vecina ih ne igra, to nije to ( kao sto je bilo ), udjes na server samo vidis psuju, ceste svadje ( sto pokazuju i ucestalo dizanje tema ). Sad bas ne mogu puno reci jer ponekad udjem , i to bude na 10-15 minuta. Mislim da bi bilo dobro da se vrate oni " fun " serveri, ako nista da se bar zabavimo i provedemo koji sat bez svadje, psovki i sl. Da se vrate oni admini koji su bili, tj. da se "vratimo" u to vrijeme...

Moje misljenje...

1. Serveri nisu losi samo mi je zao sto je PUB prop'o  Nekad bio najjaci : pun non stop, jaki igraci : Entel,Barlok,Vane,Drake,Dost4,mirofa ... itd 
2. Mislim da je velika pogreska sto su na bosniahostingu jer su na kgb-u "bucali"
3. Na publicu admini pa hajde moze proci ali cw > konstantno rcon quit , cast izuzetcima, i nekad je bilo vise mixova. Znam da je sada skola, april mjesec, ispravljaju se ocjene itd. ali Boze moj  
Zaključak svih komentara do sada je: Bosniahosting je loš hosting.

Iskreno, mislim da je bolje da su serveri ostali na KGB hostingu, ali, zbog ucjena, to nije bilo moguce... Tesko je povjerovati da ce se stanje uskoro poboljsati, iako bih ja silno zelio da se poboljsa.

Mislim da ne. Zasto? Zato jer ima previse laga, server cesto pada, ponekad pinga.. Itd. Zato vise nema ljudi na g.ba publicu. Kad je bio KGB hosting, server je uvijek bio pun i nije bilo nikakvih problema. Zato mislim da bi bilo najpametnije da se serveri opet prebace na KBG.

Sad sam rekla. Definitvno hosting.

Mislim da ne, zasad na g.ba cw serveru imaju sasvim oke ljudi admine. A na pubu, neznam.. Jer naravno niko vise neigra tamo..

:-*
Pozdrav,

- Sam host kao host i nije los ali je PUB server uzasno podesen, kao sto KillaOR rece, na svaki map change izbacuje zbog errora "Reliable channel overflow". Admin sam na PUB'u i jako iritira, npr. trenutno je neka manja mapa, server se krene puniti, 10+ igraca, uradim mapchange na nesto vece, izbaci zbog tog errora i treba se 3-4 puta recconect da ne izbacuje, to vecinu igraca "odbija" od servera i cesto je prazan. Kontaktirao sam nadlezne koji su zaduzeni za odrzavanje servera ali nije nista ucinjeno po tom pitanju.

- Vjerovatno mijenjati server config ili ako zaduzeni nisu u mogucnosti to popraviti, promjenuti nadlezne za server.

Greetz !
Ako cemo realno puno je bolje bilo sa kgb serverima.

Na public-u vise ne igram jer je konstantno prazan a i nekim cudom sam preko noci izgubio admina tamo, bez ikakvog razloga i bez obavjestenja.
a da vi malo bolje procitate predhodne postove??
normala da je server bio pun jer je imao 2 najjace redirekcije...
ja sam bio admin na tom starom g.ba serveru i nisam vidio 6 likova sa g.ba site tj. nas admina !

hvala cao !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.