Pozdrav programeri 
- Naime imam jedan mali problem oko dva zadatka iz Visual Basica...
1 )
Dim i,j as integer
For i = 1 to 10
For j = 1 to 10
Print i & "*" & j & "=" & i*j
Next i
Next j
End sub.
Ovo je kao tablica mnozenja do 10 !
U cemu je caka ? Eh caka je u tome sto ja ovo kad uradim ispise mi u jednoj koloni citavu tablicu a meni treba da mi ispise 1*1, 1*2, 1*3, 1*4, 1*5 u jednom redu pa u drugom redu 2*1,2*2,2*3 ... itd dalje znaci trebalo bih da bude 10 redova. I sad znam da se to radi preko naredbe Print Space [npr. (10)] pa tablica. ali nece izbaciva mi error kao da ne poznaje Print Space fazon -.-. Da li ovdje zna neko kako bi trebalo jer moguce je da sam i ja negdje pogresio...
To je sto se tice prvog zadatka.
2)
Program za ispisavanje unesene rijec u vidu stepecnice.. ( SLOVA )
npr.
MUJO
M
---U
----- J
-------O
( BEZ OVIH LINIJA )
Unjeti rijec znam, ispisati je znam, ali neznam sa pomjerenim mjestima ! Znam da se treba koristiti naredba LEN ( radi toga da program 'izbroji' slova ) ali neznam ih ispisat
.
Trazio sam malo po net-u ispisavanje sa naradbom print . ali dobijem rezultate "Naredba Print uz textbox, label, combox itd ) Ali meni ne trebaju ovi gore navedeni vec 'na suho' da ih ispise . !
Zahvaljujem
+ Sam fulio podforum -.-

- Naime imam jedan mali problem oko dva zadatka iz Visual Basica...
1 )
Dim i,j as integer
For i = 1 to 10
For j = 1 to 10
Print i & "*" & j & "=" & i*j
Next i
Next j
End sub.
Ovo je kao tablica mnozenja do 10 !
U cemu je caka ? Eh caka je u tome sto ja ovo kad uradim ispise mi u jednoj koloni citavu tablicu a meni treba da mi ispise 1*1, 1*2, 1*3, 1*4, 1*5 u jednom redu pa u drugom redu 2*1,2*2,2*3 ... itd dalje znaci trebalo bih da bude 10 redova. I sad znam da se to radi preko naredbe Print Space [npr. (10)] pa tablica. ali nece izbaciva mi error kao da ne poznaje Print Space fazon -.-. Da li ovdje zna neko kako bi trebalo jer moguce je da sam i ja negdje pogresio...
To je sto se tice prvog zadatka.
2)
Program za ispisavanje unesene rijec u vidu stepecnice.. ( SLOVA )
npr.
MUJO
M
---U
----- J
-------O
( BEZ OVIH LINIJA )

Unjeti rijec znam, ispisati je znam, ali neznam sa pomjerenim mjestima ! Znam da se treba koristiti naredba LEN ( radi toga da program 'izbroji' slova ) ali neznam ih ispisat
.Trazio sam malo po net-u ispisavanje sa naradbom print . ali dobijem rezultate "Naredba Print uz textbox, label, combox itd ) Ali meni ne trebaju ovi gore navedeni vec 'na suho' da ih ispise . !
Zahvaljujem

+ Sam fulio podforum -.-