Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Temperatura procesora

153 pregleda · 13 odgovora · otvorena 08.04.2010. u 11:53

:r zz Kupio nedavno pc , procesor 3.3 vodeno hladjenje , ali od kupovine temperatura je nenormalno velika i strah me da ce se nesto otopiti i da ce mi sve iscuriti :O Kazu u trgovini da nije do njim nego do napona struje (Gluposti) , :o
Skino sam , ali svugdje pokazuje temperatura 73-4 stupnja , a vodeno hladjenje !
XCLUSIVE je napisao/la:
Skino sam , ali svugdje pokazuje temperatura 73-4 stupnja , a vodeno hladjenje !
vecinom taj everest zna usr*ti stvar, pa pokazuje pogresnu temp.
prilikom dizanja sistema, kad ti pokazuje onaj screen sa maticnom plocom (u vecine racunara), pokusaj stisnut del vjerovatno i tu pogledaj temperaturu procesora :)
gl
Ma imam 10 programa , a imam mali monitor na pc-u koji pokazuje temp , svugdje 75 , to je previse jel tako ?
XCLUSIVE je napisao/la:
Ma imam 10 programa , a imam mali monitor na pc-u koji pokazuje temp , svugdje 75 , to je previse jel tako ?
Da ali ti pise F, a to ti je nesto manje od C

Nebrini nista, tako je i meni bilo ja se prepao, otiso pita kazu u redu je, a meni je cak bilo oko 100f

Ma 75 je uobicajno sa 500Mb rama , a kad pokrenem vise procesa ili comp radi 7-8 sati skoci do 85-90F
Ma ew ipak je do hladjenja , a platio ga 330 km , Jbg , moram mijenjat coolere i cijevi jos neke :(
koji ce ti kurir Vodeno hladjenje
Kupi CoolerMaster V8 ,sta ce ti bolje :*
Vidi da ti nije šta iskljuceno ne razumijem se u vodeno hladjenje mozda treba neki program ?? da to pokrene sve itd...
Gledaj kralju imao sam isti problem... ovi likovi dolje ti nemaju blage veze sta pricaju! Jednostavno, ti ljdui u trgovini su i dobro rekle jer je vodeno hladenje malo zeznuto sto se tice napona i temp!Prvo probaj promijeniti UTIČNICU i onda ga ostavi citav dan da radi sa nekom upaljenom igrom ili filmom, a onda da bi odrzao temp skini stranice od kutije kompa, ali obadvije, i onda drzi tako nekih 1-2mj, ja sam drzao tako skoro 7mj i nisam imao problema.... Nadam se da sam ti pomogao :D
:| Ma rastavio sam ga i do radiatora i pumpe mi je , ni docega drugog , slabo nabijanje pritiska , tj. slabo reguliranje temperature :S a i waterblock mi je nesto je***o razvaljen , a samo 3-4 dana ga koristim , (I Prije sam imao vodeno Hladjenje)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.