imam jedno pitanje.kako da napravim veci speed na bittorentu .molim vas
Diskusija
bittroent speed up
171 pregled · 21 odgovor · otvorena 06.04.2010. u 22:50
Pusti unlimited upload
BlackSheepXD je napisao/la:
Pusti unlimited upload
trapoo je napisao/la:
Kakve vezze ima upload sa downloadom?
trapoo je napisao/la:
trapoo je napisao/la:
Nema nikakve logike, al isprobaj i uvjeri se sam :>
• Upload i download nemaju apsolutno nikakve veze, osim ako ne koristite torrent batch fajlove sa istih torrent baza (tipa demonoid.com i sl.), na kojima morate ganjati rate, tj. omjer uploaded / downloaded, prema kojem vam oni određuju limit.
• Upload čak naprotiv treba ograničiti, jer neograničen upload kod određenih vrsta konekcija (naročito u našoj truloj državi) može da poremeti vaš download.
• I download u torrentu obavezno treba ograničiti, uvijek na ~20Kbps više nego što je vaša maksimalna brzina downloada.
• Upload čak naprotiv treba ograničiti, jer neograničen upload kod određenih vrsta konekcija (naročito u našoj truloj državi) može da poremeti vaš download.
• I download u torrentu obavezno treba ograničiti, uvijek na ~20Kbps više nego što je vaša maksimalna brzina downloada.
Naravno da radi
Probaj da ogranicis upload na 5 kB/s pa ces vidjeti kojom ces brzinom skidati.
Probaj da ogranicis upload na 5 kB/s pa ces vidjeti kojom ces brzinom skidati.
v3Tr0x je napisao/la:
• Upload i download nemaju apsolutno nikakve veze, osim ako ne koristite torrent batch fajlove sa istih torrent baza (tipa demonoid.com i sl.), na kojima morate ganjati rate, tj. omjer uploaded / downloaded, prema kojem vam oni određuju limit.

Stavi maximal upload na 1kbps i prati download, za 5 minuta, stavi na maximal i prati onda
matr0x je napisao/la:
Ne pametuj Allaha ti 
Stavi maximal upload na 1kbps i prati download, za 5 minuta, stavi na maximal i prati onda

Ograničim upload na 10Kbps i download mi je konstatno na 260Kbps, a kad ga ostavim unlimited download mi skalira od 150 do 250.
v3Tr0x je napisao/la:
Ne pametuj ti. Skinem sam sa torrenta mjesečno kol'ko ti nisi za života skinuo.
Ograničim upload na 10Kbps i download mi je konstatno na 260Kbps, a kad ga ostavim unlimited download mi skalira od 150 do 250.
Brze skidam kada ogranicim upload... Kada ga pustim da oni vuku od mene nekako se moj download smanji za skoro 100kbps tako da ti samo mogu reci s nasim internetom ova tehnika sto govore pusti i upload ne pije vode.
tcpip.sys patch, povecaj limit half-open konekcija na 1000
Ne kontam ove što koriste torrente, pored onakvog megauploada, rapidsharea, itd.
Uzmeš sebi premium i deri full speed
o mene je bihnet adsl i nije nesto brz,neznam koji je kod vas
iwdnplaysson je napisao/la:
Ne kontam ove što koriste torrente, pored onakvog megauploada, rapidsharea, itd.
riSk je napisao/la:
A šta ako je u 512521521061261 partova?
Kakve veze ? Ev' ja neki dan skino GTA IV, 135 dijelova po 200 MB. Nikakav problem, jest da mu treba jedno 20 min da raspakuje, al' lakše je sigurno.
riSk je napisao/la:
sve je lako kad si glup :/
Glup ti onaj ko te pravio
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.