Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Problem sa Directx-om

264 pregleda · 5 odgovora · otvorena 30.07.2006. u 15:24

Dakle na vamo jednom kompu ocu da odigram malo wowa kaze nema directx-a ajd ok provjerim verziju 9.0b nista opalim install od 9.0c samo ono preleti instalaciju dakle nista ne kopira i pise instalation succesfull....odem dxdiag nidji veze jos uvijek 9.0b ajd nadjem tamo neke lijeve programe i pobrisem ovu verziju i ajd eto...pokusam snimit sad novu 9.0c isti ku**c....razna sranja su se poslije izdesavala sa kompom nebitno sad uglavnom trenutno stanje:dxdiag pod directx version pokazuje "not found" i tamo kod directx fajlova fali pa jedno pola njih....sta da radim pomazite pokusavo sam safe mode isti ku**c isto tako system restore na zalost nije bio ukljucen....

tema je krajnje ozbiljna zamolio bih bez glupih komentara....
tema bila vec par putaa... pasha pogledaj malo na " trazi"
aj zzzz
               .mpSuki je napisao/la:
tema bila vec par putaa... pasha pogledaj malo na " trazi"
aj zzzz

pasha pogledaj ti malo bolje te zapocete jer ja jesam....pogledaj jel se ijedan problem rijesio.....
Service Pack 2 ili SP2 ima u sebi ugrađen već DirectX 9.0c tako da nema nikakve sanse da ne postoji na PC-u. Jedini problem koji moze bit je sljedeci, odnosno jedini problem za koji znam.
Dxdiag provjerava DirectX build broj u registriju i onda izvještava windows o verziji DirectX-a koji je na kompu. Problem je s registry-em koji se ne osvježi nakon instalacije novog DX-a. Ovo se obicno desava nakon instalacije SP2 preko SP1.

Rijesenje:

1. Otvori regedit (start / run / regedit / ok)
2. Pronadji HKLMSoftwareMicrosoftDirectXVersion
3. Promijeni Version key u "4.09.00.0904".
4. Zatvori registry.
5. Isprobaj jel radi.

hmmm trenutno nije mi dostupan taj komp zuka i chille probacu to ja vjerujem da bi to tvoje chille moglo bit rjesenje...inace verzija je bila 9.0b pa kad sam sjebo not found i onda sam se je***o jedno 4 sata dok nisam naletio na nekakvo sranje koje je vratilo 9.0b verziju....sacu to pokusavat....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.