Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 35 bodova

Administrator pw

375 pregleda · 10 odgovora · otvorena 24.03.2010. u 19:30

Pozdrav.

U skoli u svakoj ucionici imamo 20ak racunara , ubilo se za LAN-a ! 
Ali problem naravno , 2 acc-a , administrator i guest.

Naravno , nama je dozvoljeno samo da ulazimo na Guest , i ne mozemo instalirati vecinu programa , tako i igrice.
Sad mene interesuje kako mi mozemo "provaliti" taj password na Administratoru ?

Dakle , probavao sam preko Safe moda ,ne moze se uci uopste u Safe mod trazi pw , nasao sam nesto na googlu kao da u cmd kucam cd\ windows\system32 , pise mi da nemam pristup , probavao sam jos svasta , ali nista mi nije uspjevalo.

Dakle , ko mi napise nacin na koji da provalim pw ili udjem na Administatorov acc , dobija bodove ( sutra kad budem u skoli ).

btw. cuo sam od druga da se moze kucati u cmd nesto kao "net user administator ... " , ali ne znam kako da pokrenem cmd u onom meniju gdje me pita hocu li Admin. ili Guest , pa ako neko zna kako se to radi , nek' napise , mozda moze i to .

@PeniK - Ne moze , ukucam administrator gore , idem ok i kaze mi da ne moze bez passworda ...

@Gazzel - Yep 

@elDin - Na pocetku te teme pise da ne radim to ako nisam siguran da znam sta radim , a necu nesto da zajebem , ipak nije moj comp ... A i pomalo konfuzno je objasnjeno 

@NIGHTY1z - Procitaj temu .

@Er0r - Probacu sutra u skoli , javim .

@Kijo - Takodje , probacu sutra .
2x pritisni ctrl + alt + delete i ukucaj samo administrator..

to je to 
Odazla, ti bi Microsoft da zajebeš ? 8)
kada upalis komp pritisni f8 ili f10 zavisi od vrste biosa i racunara i kada pritisnes pokreni racunar u safe modu, i onda ti nece ocitavati administratora 
start otvori cmd ukucja net user
kucaj onda "ime admina" * password
Da uklonite ili promijenite admininistratorov password ili password od nekog drugog accounta imate dva nacina,siguran sam da neki vec znaju za ovo.

a)START -> RUN -> "control userpasswords2" -> odaberete username i kliknete na "Reset Password ..."

b)Desni klik misa na "My Computer" -> "Manage" -> "Local Users and Groups" -> "Users" -> odaberete korisnicko ima, desni klik misa na njegi -> "Set password ..." -> upisete novi password

Ako nesmjete nikako na comp-u biti ili ste zaboravili pass onda probajte ovo:
1.Upalite comp.
2.dok se pali brzinom pritisnite F5,F6 ili F4 (nisam siguran koja je tipka).
3.Pokazat ce vam se crno-bjeli XP.
4.Uradite ove gore upute.
5.Restartajte comp.
copy bu ACE , al sam i ja ovo radio tako da mi je uspjevalo ,
gl :)
Ovako , Najbolje nazovi Bill Gatesa , jak coek skroz , ev ti broj 063 125 887 pitaj njega reci ce ti (zna Bosanski) ;)
XCLUSIVE je napisao/la:
Ovako , Najbolje nazovi Bill Gatesa , jak coek skroz , ev ti broj 063 125 887 pitaj njega reci ce ti (zna Bosanski) 
A jesi smijesan , evo umirem od smijeha 

btw. nista od ovoga nije pomoglo , znaci jednostavno sta god da pokusam izbacuje mi da nemam pristup toj komandi , zato nikome bodovi 
Znaci da je jace zasticeno .. ja u skoli kada mi se dupetu prohtijem ulazim u Wireless , u kompove u mobitele preko bluetootha itd .. samo me zanima .. jel' moguce kako da se prodje onaj pw u biosu koji je postavljen prije bootanja sistema .. to najcesce oni koji znaju sta rade stavljaju .. ono ostalo samo kucaj administrator i ulazi inace ... Da ne otvaram novu temu ako moze odvje odg moze li se kako i na koji nacin zaobici odnosno provaliti onaj pw u biosu :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.