Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Čovjek imao viziju pakla

2.819 pregleda · 180 odgovora · otvorena 22.03.2010. u 20:09

Pozdrav svima
Na internetu sam sada, kao i uvijek, gledao nekakve gluposti, i naletio na ovu zanimljivost, od koje me sad strah xD.
C/P ću čitav tekst, kako bi čuo vaše mišljenje o ovom.

Šezdesetih godina prošlog stoljeća dogodio se jedan događaj koji je kasnije prestrašio čitav ateistički svijet. Naime, Ruski (Sovjetski) geolozi istraživali su tada zemljino jezgro u Sibiru. Znanstvena ekspedicija vođena od strane najvećih stručnjaka raspolagala je svom potrebnom opremom za ova ispitivanja.

Specijalnom mašinom i burgijom probili su rupu duboku 14.4 kilometra ispod zemljine kore, radi ispitivanja podzemnih procesa kretanja magme, temperature itd…

Burgija je odjednom ubrzala rotaciju, "mora da postoji samo jedno objašnjenje. U dubini središta zemlje je šupljina..."
–Rekao je Doktor Azakov, predvodnik te sibirske ekspedicije.

Sljedeće iznenađenje je visina temperature koju su izmjerili u središtu zemlje. Kalkulacije su pokazale da je temperatura bila oko 1.100 stupnjeva celzija.

Dr.Azakov strogo je naglasio:
"Ovo je daleko više od onoga što smo očekivali, sve izgleda kao da se dolje nalazi pravi pakao i da praktički sve sagorijeva..."

U daljem tekstu navodi:
"...posljednje otkriće je međutim bilo još šokantnije za naše uši, toliko da su geolozi počeli strahovati da li da nastave sa projektom. Pokušali smo oslušknuti podzemna kretanja u određenim intervalima sa supersenzitivnim (osjetljivim) mikrofonima koje smo spustili kroz bušotinu. Ono što smo zatim čuli, preokrenulo je znanstvenu logiku u strah i uznemirenost. Bio je to neki tih ali i određen zvuk za koji smo prvo mislili da dolazi od naše vlastite opreme"
...objasnio je Dr. Azakov.

"...ali poslije određenih provjera opreme, shvatili smo da zvuk zaista potiče interno iz zemljine unutrašnjosti. Jedva smo povjerovali vlastitim ušima. Čuli smo ljudske krike i bolne jauke. Čak i ako je jedan glas nadjačavao ostale, mogli smo čuti tisuće, možda milijune duša kako vrište i urliču u pozadini. Poslije ovog jezivog, užasnog otkrića, otprilike oko pola znanstvenika je prekinulo rad na projektu iz straha. Srećom to dolje ispod zemlje je tamo i ostalo"
– Rekao je Azakov.

Na kraju je dodao: "Kao komunist ne vjerujem u Bibliju, raj, drugi svijet, ali kao znanstvenik od tada vjerujem u pakao“. To je bilo stravično otkriće, znam dobro što smo čuli i potpuno smo uvjeren da smo došli vrlo blizu vratima pakla".

S obzirom da je Rusijom tada vladao komunizam, cijeli je slučaj ubrzo zataškan i zaboravljen. Međutim početkom devedestih godina dio snimka (iako nije sasvim jasno kako) došao je prvo do ruske, a po tom i do svjetske javnosti.

Ovdje ga možete poslušati, jedan je od najslušanijih snimaka na youtubeu:

link

Upozoravam snimak je dosta jeziv, uznemirujući i nije za one slabih živaca.

Samo nemojte govoriti da ste već ovo čitali, ko je već čuo za ovo ne mora komentarisati, mnogo je više onih koji nisu
Citajte o Gog-u i MaGog-u i bice vam mnogo stvari jasnije u vezi ovog dogadjaja
Ok je sve. Ali smjesno je da su "pakao nasli" u dubini Zemlje. Neka ponovo "zarone" pa provjere.
Mah, prosto sumnjam . Samo Allah dž.š zna, gdje se i šta nalazi, ne mozemo mi sad rec' eo tu su vrata od Dzenneta, il Dzehenema, eo tu je kapija, tu cvijece . Ovo su samo price, buka je valjda nastala od ove mašine, cega li vec .

Blah

edit: Šalalalalalalalala, drama ovo uzivio sam se, baš kao na utakmici
I dont believe this shit

Al eto jezivo malo sam se prepao xD
procitao sam sve i ranije o ovome vrlo je zanimljivo :d sto je ovaj rekao ima emisija na nasem jeziku pricaju vrlo zanimljivo
- Procito sam tekst preslusao klip jednostavno sam se "usrao" od straha . Iskreno ja vjerujem u ovo al bas,do sad sam psovao mnogo sta al od danas nezelim vise to da radim
Da i eko me podsjetio ,mislim nemoj te da se ko uvrijedi slucajno po samarat cu vas ali zasto nisu nasli raj kad su letili ili busili ne razumijem se bas nisam vjerski nastrojen,al sto bas pakao odma

Ma moglo bi se danima raspravljati,svako ima svoje misljenje i svacije treba postovati.
Vertazzar je napisao/la:
nisam ateist, ali ovi krikovi koji se čuju su vjerovatno procesi lave - velike temperature tope najtvrđe materije koje zemlja posjeduje, i samim tim topljenjem oslobađaju se zvukovi i ko zna šta već.

naime lično nevjerujem da je pakao u srcu zemlje, i da mi ljudi koji smo "živi" tj koji smo u ovom našem tjelu zemaljskom ne možemo vidjeti ni čuti pakao/raj, a ni boga, duhove i ostalo šta je čovjek pročitao u ovim starim knjigama etc.

mnogi ljudi su doživjeli razne čudne pojave, od priviđanja duhova, đavola i čega sve ne.

jedina istina je smrt, dakle kad umrem (prestanu funkcije tjela) onda ću znat sve. - lol
Ali ako je to od temperature, zar misliš da bi ti istražitelji tako lahko napuštali posao i "bježali" odatle. Ne kažem da se pakao nalazi u unutrašnjosti Zemlje, ali mislim da je ovo neki znak i upozorenje ljudima ...
100KAA je napisao/la:
Moj komentar je:
-Bilo bi smijesno da pri temperaturi od 1.100c se ne stvara neki zvuk,sad igrom slucaja taj zvuk lici ljudskom i da jos je mic. neki zajebani pa mislime da je normalno da snimi zvuk megme,al ima dosta slucajeva da priroda poprimi nesto ljudsko ,kao npr drvece u obliku ljudi,razne zivotinje,kamenje etc..

E sad drugi dio kad vec kazu da je temp. 1.100c a oni spustaju mic? To mi je malo ono ... znam ja napucana oprema i sve to ,legure ,palcevi a sta se ne topi na toj temp. (naravno nisu oni spustili na 1.100c mic al eto nek su na 900c ).

I naravno svako ima svoje misljenje,nemoj te na ovoj temi da vidim rasprave ,iznesi misljenje i ne moras druge ubjedjivat u svoje misljenje,jer to ce samo izasvati konflikt ,samare i banove ..
Kaze Uzviseni Allah: Uistinu, knjiga grijesnika je u Sidzdzinu, (83.7)

Kaze imam Et-taberi ibnul Đersi: 'Sidzdzin u prevodi znaci, donja, sedma zemlja.' Mi sad znamo da je nauka potvrdila da se zemlja sastoji od 7 slojeva.

Također prenosi ibn Đerir et Taberi od ibn Abasa da je ibn Abas upitao Kaba el Ahbara: 'Reci nam, sta je Sidzdzin? Kab je odgovorio: 'Sidzdzin je donja sedma zemlja u njoj su duse nevjernika i njihova djela.'

Također je prenio od Kaba da je rekao: 'Dusa nevjernika kad preseli uzdigne se prema nebu, pa nebo odbije da je primi, onda se ona spusti na zemlju a i zemlja je odbije da je primi, tada ona prolazi kroz unutrasnjost zemlje kroz zemljinih sedam slojeva, sve dok ne stigne do Sidzdzina.' Ovu predaju prenosi i imam es-Sujuti.

Ono sto je otkrio ruski tim, ne suprostavlja se nasem vjerovanju .....

Nije da 100% vjerujem u ovo, ali se ne kosi sa islamskim učenjem, tako da...
100kaa je napisao/la:
Da i eko me podsjetio ,mislim nemoj te da se ko uvrijedi slucajno po samarat cu vas ali zasto nisu nasli raj kad su letili ili busili ne razumijem se bas nisam vjerski nastrojen,al sto bas pakao odma

Ma moglo bi se danima raspravljati,svako ima svoje misljenje i svacije treba postovati.
Mozda da ljude Bog zastrasi paklom ?
imaj qme vjeruj u boga a ne u Rusiju i znanstvenike pa pricaj nesto !

Dusha ima svoja 2 stanja ...

Stanje cistog mira - Raj
Stanje stalne patnje - Pakao

Nije to da ti goris u vatri da se peces nego jednostavno dusha nema mira isto tako kao sto bog nije imao od tebe dok si cinio losa djela ili mene za bilo svakog.Pakao jednostavno predstavlja kaznu i mogucnost kajanja ali to kajanje je trebalo ranije koristit !

Sto mislite da covjek se razboli pa onda umre ? Pa vjerovatno zato dok je bolestan [ Tesko Bolestan ] da ima vremena da se pokaje za grijehe da mu dragi Allah Dž.š. oprosti koliko toliko grijeha da bi mogao ciste duse da ide sa zemlje sa mirom . A poslije gore na onom svijetu odgovara za najteze grijehe .

Pita li se ko od vas sta je grijeh ? Da li znate da se redaju po nekoj tezini ? Ili ste vi samo grupa " Idealno nacitanih " osoba koja zna suplju da puca i pametuje !

Raj - Mjesto gdje dusa ima potpuni mir i to je nagrada od allaha Dž.š. za sve ono dobro sto smo uradili na ovom svijetu.
Ima u Kur` an ajet koji fino govori " Doci ce melek na zemlju i imat ces pravo da biras oces li u vodu ili u vatru " - [ Naravno nece tako lako biti jer ce biti mozda suprotno ili isto kako ce reci ibliz kad bude njegov povratak na zemlju ! " a to da cete pravo izabrat moci cete preko vjere u Allaha dragog a ne u Svetu Lampu , Prokuhali Ormar i nesto slicno !

Slobodno citirajte jer sam siguran da znam dosta o ovome a i ovo je samo pocetak ako kome treba koja informacija samo ides citiraj i bujrum !

U Ime Allaha Milostivog Samilosnog
arAONE je napisao/la:
Drama ocami' ..

Preslusaoo, al na 2:36 otpr. kaze eat him-(pojedi ga)

Odo u dzamiju klanjat, kakav gejmers
službeni jezik pakla je engleski? lol
zašto sam ja mislio da je enohijanski?
Najezio sam se

Ali ko smo mi da govorimo gdje je sta. Tu je Allah/Bog da odredi. Ne mogu ja sad rec e odo u raj da vidim sta ima tamo il' kazem odo ja u pakao mozda nadjem ono pile sto sam pojeo.

Evo preslusat cu jos jednom al ovo je suplja prica.
nuX je napisao/la:
Mozda da ljude Bog zastrasi paklom ?
Dobro ,a sto nije pokazao da ima i raj ,pa da nas stimulise i da nam pokaze da ima nesto vrijedno za sta se treba boriti =).

reload.
Brate ja nisam vjernik i meni bas puno ne znaci sta si pisao,mislim procitao sam sve i ok ,svako ima svoje misljenje i treba se postovati ponavljam opet.
reLo je napisao/la:
Kaze Uzviseni Allah: Uistinu, knjiga grijesnika je u Sidzdzinu, (83.7)

Kaze imam Et-taberi ibnul Đersi: 'Sidzdzin u prevodi znaci, donja, sedma zemlja.' Mi sad znamo da je nauka potvrdila da se zemlja sastoji od 7 slojeva.

Također prenosi ibn Đerir et Taberi od ibn Abasa da je ibn Abas upitao Kaba el Ahbara: 'Reci nam, sta je Sidzdzin? Kab je odgovorio: 'Sidzdzin je donja sedma zemlja u njoj su duse nevjernika i njihova djela.'

Također je prenio od Kaba da je rekao: 'Dusa nevjernika kad preseli uzdigne se prema nebu, pa nebo odbije da je primi, onda se ona spusti na zemlju a i zemlja je odbije da je primi, tada ona prolazi kroz unutrasnjost zemlje kroz zemljinih sedam slojeva, sve dok ne stigne do Sidzdzina.' Ovu predaju prenosi i imam es-Sujuti.

Ono sto je otkrio ruski tim, ne suprostavlja se nasem vjerovanju .....

Nije da 100% vjerujem u ovo, ali se ne kosi sa islamskim učenjem, tako da...
Svaka čast za ovaj post. Nije da nisam vjerovao u ovo što sam pročitao, ali me ovo još više uvjerilo, više nema sumnje. Samo kada bi neko mogao dekodirati šta glasovi govore, ili to možda mora ostati tajna za ljude dok ne dodje vrijeme ...
je napisao/la:
Sumnjam da si preslušao clip, preslušaj, pa me 05 citiraj cha0z ~
n0RdeN je napisao/la:
imaj qme vjeruj u boga a ne u Rusiju i znanstvenike pa pricaj nesto !

Dusha ima svoja 2 stanja ...

Stanje cistog mira - Raj
Stanje stalne patnje - Pakao

Nije to da ti goris u vatri da se peces nego jednostavno dusha nema mira isto tako kao sto bog nije imao od tebe dok si cinio losa djela ili mene za bilo svakog.Pakao jednostavno predstavlja kaznu i mogucnost kajanja ali to kajanje je trebalo ranije koristit !

Sto mislite da covjek se razboli pa onda umre ? Pa vjerovatno zato dok je bolestan [ Tesko Bolestan ] da ima vremena da se pokaje za grijehe da mu dragi Allah Dž.š. oprosti koliko toliko grijeha da bi mogao ciste duse da ide sa zemlje sa mirom . A poslije gore na onom svijetu odgovara za najteze grijehe .

Pita li se ko od vas sta je grijeh ? Da li znate da se redaju po nekoj tezini ? Ili ste vi samo grupa " Idealno nacitanih " osoba koja zna suplju da puca i pametuje !

Raj - Mjesto gdje dusa ima potpuni mir i to je nagrada od allaha Dž.š. za sve ono dobro sto smo uradili na ovom svijetu.
Ima u Kur` an ajet koji fino govori " Doci ce melek na zemlju i imat ces pravo da biras oces li u vodu ili u vatru " - [ Naravno nece tako lako biti jer ce biti mozda suprotno ili isto kako ce reci ibliz kad bude njegov povratak na zemlju ! " a to da cete pravo izabrat moci cete preko vjere u Allaha dragog a ne u Svetu Lampu , Prokuhali Ormar i nesto slicno !

Slobodno citirajte jer sam siguran da znam dosta o ovome a i ovo je samo pocetak ako kome treba koja informacija samo ides citiraj i bujrum !

U Ime Allaha Milostivog Samilosnog
znaci , nije pakao , kako ti kazes stalna vatra ? vec nemir duse?
voLume je napisao/la:
Svaka čast za ovaj post. Nije da nisam vjerovao u ovo što sam pročitao, ali me ovo još više uvjerilo, više nema sumnje. Samo kada bi neko mogao dekodirati šta glasovi govore, ili to možda mora ostati tajna za ljude dok ne dodje vrijeme ...
Ljudi mogu znati samo onoliko koliko im Bog dopusti.

A što se tiče ovog što je izjavio da je smrt u stvari astral, i da dobra, odnosno loša djela neće utjecati na sudbinu čovjeka nakon oživljenja... Kosi se sa logikom jarane.
Po tvojoj teoriji, dobra i loša djela uopšte ne bi trebala postojati, jer koja je logika truditi se da radiš dobro ako ćeš završiti kao i onaj koji je radio zlo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.