Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Manchester United - Liverpool

1.024 pregleda · 46 odgovora · otvorena 21.03.2010. u 14:04

Danas na Old Trafordu igra se najveći derbi Engleske premijer lige Manchester United i Liverpool. U prvoj utakmici na Anfieldu bilo je 2 : 0 za Liverpool ( Torres, Ngog ). Zadnje 3 utakmice završene su pobjedom Liverpoola. Liverpool je jedini klub u Premiershipu koji je četiri puta zaredom savladao Manchester United u razmaku od četiri godine (Od 2000.do 2002.godine).

Macnhester ce utakmicu dočekati kao 2 na tabeli, dok je Liverpool 5 ( oba kluba utakmicu manje ). Glavna uzdanica Manchestera je Rooney ( dao 32 gola ), s druge strane najopasniji bit ce Torres...

U posljednjih pet utakmica kroz Englesku i Evropu, Manchester je ostvario svih pet pobjeda, uz fenomenalnu gol razliku 13:1. Liverpool je u posljednjih pet utakmica, dva puta poražen, Lille i Wigan, ali je u zadnja dva bio ubjedljiv protiv Portsmoutha i Lillea.

Zadnjih 5 utakmica Manchestera

Man United 3-0 Fulham
Man United 4-0 Milan
Wolverhampton 0-1 Man United
Aston Villa 1-2 Man United
Man United 3-0 West Ham

Liverpoola

Liverpool 3-0 Lille
Liverpool 4-1 Portsmouth
Lille 1-0 Liverpool
Wigan 1-0 Liverpool
Liverpool 2-1 Blackburn

U Man Utd povrijeđeni ili suspendovani : Anderson, Wes Brown, Owen Hargreaves and John O'Shea.

Moguci sastav Man Utd : Van der Sar, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Valencia, Fletcher, Carrick, Nani, Berbatov, Rooney.

U Liverpoolu povrijeđeni ili suspendovani : Fabio Aurelio Martin Skrtel.

Moguci sastav Liverpoola : Reina, Johnson, Carragher, Agger, Insua, Mascherano, Lucas, Kuyt, Gerrard, Babel, Torres.

Vaša razmišljanja, nemoj te mi pisat pobjeda manche ili liverpoola ( ima anketa za to )...

Završetkom utakmice iznijet ce svako ( naravno ako hoce ) mišljenje o utakmici...

Tema odobre od Nere <3
Ma pobjedit ce Manchester, iskreno u ovom trenutku su jači od Liverpoola !

Al ko zna! Mozda oni baš iznenade
Bice golova.Trebao bi pobjediti mancester.Liverpol nije u posebnoj formi,al ako Torres i Gerard prorade.......Lose ce se pisat Mancesteru 
Nadam se da će se L'pool napokon probuditi. =)

Isto tako od svih klubova na svijetu naj mrzim ManU.

Mrzim engleski fudbal globalno, je**š igru na silu. Samo sitan vez, k'o Jugoslavija '98.
Kao prvo puno greski si napravio ispravi to ... a kao drugo navijam za manchester tako da cu i navijat za manutd al realno trenutno su jaci klub od liverpoola a jos liverpool nije u formi tako da prilicno je jasna situacija ...medjutim nikad se nezna sta se moze desit
Manchester igra mnogo bolji fudbal od Liverpool-a, u poslednje vrijeme, ali ko zna čuda se dešavaju,sve u svemu biće zanimljiva tekma...=)

GO,GO Manchester <33333
Ja mislim da ce crveni pobijediti 
Ne volim ni Man niti Liv, al nek Liv dobije 
Mančester ! KAMANNNNNNNNNNNNNNN

Glory, glory, Man United,
And the reds go marching on, on, on.
Just like the Busby Babes in Days gone by
We'll keep the Red Flags flying high
You've got to see yourself from far and wide
You've got to hear the masses sing with pride

United! Man United!
We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
We're the famous Man United and we're going to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!

In Seventy-Seven it was Docherty
Atkinson will make it Eighty-Three
And everyone will know just who we are
They'll be singing 'Que Sera Sera'

United! Man United!
We're the boys in Red and we're on our way to Wem-ber-ly
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!
Wem-ber-ly! Wem-ber-ly!

Glory Glory Man United
Glory Glory Man United
Glory Glory Man United
As the Reds Go Marching On! On! On!
Trenutno, Manchester mnogo i jaci i bolji tim od L'poola, al vidjecemo. Navijat' cu za liverpool, da arsenal ostane prvi ;'DD Chelsea popusi danas od blacburna i 
Već se pripremam za ovu tekmu, molim Boga da im vrate za posljednje 3 utakmice i mislim da će biti tako, da će Manchester pobijediti, prije svega što igraju na Old Traffordu i što su u boljoj formi. Imaju Rooneya, Nania i Valenciu u strašnom napadu, a Evru Ferdinanda i Vidića u odbrani. Za Liverpool se nema puno toga pričati. U zadnjih nekoliko sezona oni igraju na samo dva igrača i kada se jedan od njih povrijedi ili bude suspendovan, kao izgubljeni su. Naravno od početka utakmice će puno toga zavisiti i od toga ko će prvi početi stvarati prilike i postići gol, nadam se da će to biti ManU.
Go ROONEY Go !!! <3

EDIT
Hajmo kladionica, dajem 60 boba za pobjedu Manchestera
ENTEL1 je napisao/la:
Ma pobjedit ce Manchester, iskreno u ovom trenutku su jači od Liverpoola !

Al ko zna! Mozda oni baš iznenade :D
okolko je danas i na kojem programu mogu gledat pls say
ja mislim da che bit nerjeseno
Miljenik sam Manchester United-a od 2001 godine :)

Pratim inace njihove utakmice, novosti, naj igrac mi nekad bio Rud van Nistelrooy :)

MAN UTD ftw danas, mada ih Liverpool uvijek moze pobijediti, tako da lopta je okrugla i igra se najmanje 90' :P

MANCHESTER UNITED <3 !

Željezničar danas vs. Zrinjskog, sretno i Želji :D
Manchester je trenutno jaci klub od Liverpool-a,tu je Rooney koji je u zadnje vrijeme "poludio" totalno:D,nema tekme gdje on ne zavali golcinu,ali zbog trenutnog stanja na tabeli,volio bi da tekmu uzme Liverpool.Tesko,but sve je moguce.

♥ Chelsea FC
Uzet ce ih Liverpool samo tako, kao i posljednja 3x kada su svi govorili da je Man Utd jaci.. Mozda jeste Man Utd u boljoj formi, ali u ovakvim utakmicama nije to presudno..

Ako Liverpool izgubi, onda ce za to LUCAS rtd biti kriv 99%.. Po mom misljenju treba ubaciti Aquilanija, i mnogo bi bolje igrao Liverpool..

Vidjet cemo..

CMON REDS

GERRARD TATA:
Liverpool će ih pojest, odnosno Torres !

Zadnje 2 utakmice Torres 4 gola , znaci i u ovoj 2 :$ ♥
Ma Liverpool aBd ce dobiti, i onda Chelsea prvi , sta da vam vise pricam 
Nadam se da ce Manchester uzeti , odigrao sam ga na kladionici 
Reds/'i u top formi, pregazi će ih , ona igra iz LP, ako danas bude nešto slično, ave l'pool

Rooney mašina
cntr je napisao/la:
Trenutno, Manchester mnogo i jaci i bolji tim od L'poola, al vidjecemo. Navijat' cu za liverpool, da arsenal ostane prvi ;'DD Chelsea popusi danas od blacburna i 
To care. 
Moze i nerijeseno, samo da Mancheser ne pobijedi. 

Arsenal ♥

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.