Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Sukobi navijaca u Konjicu !

857 pregleda · 20 odgovora · otvorena 17.03.2010. u 19:19

U sukobu koji se dogodio na Novom mostu u Konjicu između navijača Zrinjskog i Sarajeva teško je povrijeđen Omer Sefer (61), vozač kombija koji je prevozio pripadnike Hordi zla. On je hitno prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje će biti podvrgnut operaciji. Sefer je zadobio teške povrede kostiju lica i nosa, ali se nalazi van životne opasnosti.

Prema riječima Srećka Bošnjaka, policijski službenici priveli su 30-tak navijača Zrinjskog i tri navijača Sarajeva i trenutno se vrši prepoznavanja osoba koje su učestvovale u neredima.

On je istakao da su navijači Zrinjskog još uvijek u Konjicu i da su sve policijske snage usmjerene kako bi povratak navijača u svoje gradove prošao bez incidenata.

Utakmici u Vrapčićima prisustvovalo je oko 300 navijača Sarajeva, a na stadionu i oko njega nisu zabilježeni bilo kakvi incidenti.

"Sukobu je najprije prethodila tuča u Salakovcu kada je oštećeno vozilo navijača Zrinjskog, a do kulminacije sukoba je došlo u samom centru grada na Novom mostu u Konjicu. Vozač kombija koji je prevozio navijače Sarajeva je teško povrijeđen i prevezen je u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, dok su dvije osobe lakše povrijeđene, među kojima i jedan pripadnik PU Konjic", saznaje Sarajevo-x.com iz Policijske uprave Konjic.

Kako ističu iz PU Konjic navijači nisu bili najavljeni i neorganizovano su se uputili ka Mostaru gdje se danas igrala utakmica između Veleža i Sarajeva, dok su se navijači Zrinjskog uputili u Istočno Sarajevo na utakmicu sa ekipom Slavije.

Ovu temu dizem iz razloga jer je bash taj Omer Sefer moj tetak. Dizem je iz tog razloga sto je bash taj Omer jedan od najboljih ljudi koje poznajem. Dizem temu iz tog razloga jer je pristao da vozi navijace duplo jeftinije od ostalih vozaca iako mu novac nije prijeko potreban. Dizem temu jer ne vidim drugog nacina da izrazim svoje ogorcenje na sve u ovoj je****j drzavi. Dizem temu jer vjerovatno ne bih imao priliku da odrastem sa svojim roditeljima da njega nije bilo u ratu.

Gdje su sad te nevladine organizacije, da se dignu u roku 5 minuta, da reaguju... Nevin covjek je skoro pa nastradao jer pojedini divljaci koji sebe nazivaju navijacima ne postoju pravila, kodekse koje su sami sebi zacrtali.

Ovom prilikom zelim da pozelim svakom momku koji ga je dotakao, udario, pogodio ciglom (jer je i tog bilo) da mu se vrati trostruko na svakog clana obitelji !

Hvala !

EDIT :

Sto se tice navijaca, boli me qrac, pobite se izmedju sebe, je***e si majke, ali okanite se neduznih ljudi !
Situacija je jadna stvarno nastave li ovako bit će opšti haos.
Mame mi više ne smijem ni navijat' strah me hoće li me ko blokom odozgo po glavi puć
"Sto se tice navijaca, boli me qrac, pobite se izmedju sebe, je***e si majke, ali okanite se neduznih ljudi ! "
Ovde jedan veliki potpis ...
Bas citam na sarajevo-x i kontam u sebi, pa zar je covjek kriv.. Trudi se da zaradi i vjerovatno da prehrani obitelj i ovako zavrsi.. Fkt tuzno..

Ali neke stvari se nikada nece promjeniti.. Osim ako ne uvedemo zakon o huliganstvu..
jao dokle vise nasilja na neduznima.....sve vise i vise imamo owakvih slucaja bas kako nera_f kaze:Sto se tice navijaca, boli me qrac, pobite se izmedju sebe, je***e si majke, ali okanite se neduznih ljudi !.... idemo u K***C

Nevini uvijek stradaju. Ovo što se dešava kod nas više nije navijanje, ovo je postalo huliganstvo. Poserem se na svakog navijača koji ide da bodri svoju ekipu a jedva čeka da mu neko nešto dobaci kako bi sa svojom debilnom bagrom izazvao incident.

Iskreno mi je žao tvog tetka, ali, kao što sam u uvodu teme rekao, nevini uvijek stradaju. Trebali su se ovi huligani poubijati izmešu sebe, a ne da na nevine napadaju. Sramota! A, što se tiče nevladinih organizacija i sličnih sranja... Oni ti, kao i političari, reaguju tek kad neko izgubi glavu. U ovoj situaciji je glava, na svu sreću, sačuvana, tako da nema potrebe da iko "reaguje". Mislim, žalosno.
Sukob se desio tacnije u Konjicu na mostu.. grupa od 4 kombija navijaca mostarskog zrinjskog "ultrasi" napali su kombi navijaca sarajeva u sred konjica. Izbio je sukob izmedju ultrasa i hordi zla kojima su priskocili u pomoc mjestani Konjica.. Kako doznajem iz provjerenih informacija Ultrasi su cekali namjerno i eskalirali su sukob.. Cekali su da prodje manja skupina Hordi Zla.. da bi ih pritom napali...
akoBogda da mu bude dobro jer nije imao veze sa sukobom..
Ima jos nasih povrijedenih navijaca koji nisu trazili pomoc a oko 30-tak ultrasa je uhapseno i ostavljeno na saslusanju..
Nisam navijač ni Sarajeva, ni Želje ni bilo kojeg drugog kluba iz ove naše jadne lige, ali mislim da navijači Sarajeva, gdje god odu, imaju za cilj da naprave haos, izazivaju tuču i slično...
Nakon smrti Vedrana Puljića svi su se okrenuli prema Širokom i njihovim navijačima, a tada se nije govorilo o tome da su Sarajlije otišli tamo sa namjerom da naprave belaj, to se i dogodilo, baš kao i danas, nevini vozač stradao...
Ma nafurani "HULIGANI"

Green streat hooligans ovo ono ...

Nekontaju da mogu nekog ubiti ( Iako su ubili neduznog Vedrana ), napravit ga invalidom da mu uniste citav zivot...

Sta sad da od tog navijaca stari vozi kombi pun grobara (npr.) i oni zabelajisu i delije ih napadnu ciglama utokama nebitno cime i ocu tetku nebitno, razvale facu naprave ga invalidom ? Sta tad ?

Pa zapitao bi se !

Zao mi je Vozaca ( tvog tetka ) Brz mu oporavak zelim...

A navijacima wanna be huligan iz zrinjskog JE**M FAMILIJU !

hwala cus !
- Jedan od najopasnijih poslova jeste prevoziti navijacke grupe : (

- Ako nesto ne bude po njihovom, zalete se ubiju Boga u tebi..
- Jako mi je zao tih ljudi sto nisu krivi i tvog tetka..Stvarno izbice novi rat izmedju navijaca : (
Navijati neznaci unistavati , seljaciti , ubijati , ...
To nisu pravi navijaci, pravi navijaci su oni koji navijaju za klub i vole ga , a ne oni sto odu na utakmicu i naprave stetu , a citava utakmica prodje ( neshvate ni gdje su bili ) .
Tako da to nisu navijaci ... To su seljaci koji su zeljni bezobrazluka ...

EDIT : I kad kazem " seljaci " nemislim realno na seljake jer su oni najposteniji ljudi , nego na neke nepismene , bezobrazne , napacene ljude .. na to :)
Ama ova drzava je propala .Mi necemo uci u EU za jedno 20 g .Nedavno sam gledao neku emisiu o svijetu i bih i ljudi iz svijeta neznaju gdje se nalazi Bosna iHercegovina :S .Neki su cak govorili da BiH pripada Africi :S:S .To me stvarno iznenadilo .
Sto se tice navijaca i utakmica .Ja mislim da treba ukinuti odlazak navijaca u druge gradove bar na neko vrijeme .Stalno se desavaju neki sukobi gdje bar 1 tesko nastrada .I neznam odakle ta ruzna i sama po sebi "zlonamjerna" imena navijackih skupina .Primjer :Horde zla ,manijaci,grobari ...
Sto se tice tvog tetka .Zelim mu brz oporavak .Stvarno mi je zao sto je taj covijek tako ozlijedjen .Uvijek neki nevini nastradaju .Ni zbog cega .
Pa to je najtuznije, sto covijek koji nije pripadnik navijacke skupine nastrada ni kriv ni duzan. Zao mi je i da je navijac nastradao, ali ipak navijaci znaju da kada idu na utakmicu, a pogotovo na gostovanja nose torbu u glavi (pogotovo kod nas u BiH). Neka jednostavno zabrane gostovanja i to je to.
Danas ni na utakmicu nemosh' otic kako treba

- samo da im se udarat' Zao mi covjeka, navijaca ni 1% mi nije zao.
U ku**c otišlo je sve !
je napisao/la:
Evo i na g.ba ima takih laznih " huligana "
znaci da ti dodje neko da ti cvoku opali usrao bi se , al jbg ovo je internet ..

ban :S
Dobro su meni stariji govorili :]

Ako oces bake bez oka bez ruke bez noge nepokretan da hodas bujrum :]

Ja na kontam kako mogu ovo raditi :S jos mi nije jasno :S al et. . .

Volis klub voli ga sebi nemoj mrziti druge ! HVALA !

SMIJESNO !

je napisao/la:
Opsovao bi ti nesto al nezelim da se spustam na tvoj intelektualni nivo :D

;)

Budi mi pozdravljen :D

Post dobio aplauz od nera_f

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.