Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija/Anketa]Psi

417 pregleda · 30 odgovora · otvorena 15.03.2010. u 21:13

"Nadahnut" današnjim temama o napadu pit bulla na nemoćnog psa odlučio sam otvoriti temicu.
Dali se vi bojite pasa?Neki ljudi kad naiđu psa na ulici šutaju ga jer misle da će ga se tako otarasiti.Tako samo naprave belaj jer ih pas zamrzi i zapamti.Kakav je vaš stav?Kad vidite psa na ulici i recimo dođe kraj vas i počne vas njušiti šta vi uradite?Dali ga podragate i pustite da vas ponjuši ili ga mršnete i udarite?
Danas mi bilo dosadno pa čačkam po gamers.ba i vidim kako je nera napisao da je u zadnje vrijeme na Hrasnici(ako sam pogriješio mjesto ispravite me)mnogo psa lutalica na ulici i da "napadaju" ljude.Mislite li vi da ljude na vrhu države uopće briga za to?Navodno neke žene su bile protiv uspavljivanja pasa i tako su oni pušteni na ulice.Pa drage žene ako ste već bili protiv da se uspavaju ti psi što ste ih ostavili na ulici?Bilo bi dobro da bude neka akcija za posvojenje pasa ili da se oni smjeste u neku primjerenu ustanovu.
Neću zamjeriti ako ne skontate šta sam napisao/htio reći jer sam trenutno malo "izvan sebe".
Mentalite BOSNJE je takav kakav je.

pachanGa je napisao/la:
Boj se Allaha Uzvisenog pusti se kerova . .
LOL .

EDIT : Onako.

~Tema:

Zavisi nije svedno i kad ti skoci na prsa nikad mu ne znas da li hoce da se igra ili da te ujede.
Nisam fan zmija, nekih opasnijih pasa itd. ali to su zivotinje i treba ih postovati. A ne ko oni debili sto su napali onog psa ili oni sto zapalise onog jadnog joj isfurao sam se bas danas zbog toga
Nebojim se pasa jer sam odrastao sa psom. Naravno psi su mi najdrazi kucni ljubimci. Kad mi pridje pas na ulici naravno uvijek ga pomilkim i odem. Nikad u zivotu ne bih udario psa iz dva razloga. Prvi je taj sto dosta pasa je nemocna i mozes ih samo povrijediti. Drugi razlog je taj sto pas te moze zapamtiti i onda napasti. Sto se tice problema sa psima lutalicama to je grad, drzava ili ko je vec nadlezan za to krivi. Mi nemamo dosta donesenih zakona pa tako nemamo ni zakon o psima lutalicama. Milism, imamo zakon ali se ne upraznjava. Sto se tice Hrasnice i drugih mjesta kao sto je Hrasnica to ljudi neka uzmu u svoje ruke. Ima dosta lovaca, a takodjer znamo da poslije rata skoro svi imaju neko oruzije. Samo rijesit taj problem kad vec grad i drzava nece.
mirofa je napisao/la:
LOL .

EDIT : Onako.

~Tema:

Zavisi nije svedno i kad ti skoci na prsa nikad mu ne znas da li hoce da se igra ili da te ujede.
Nisam fan zmija, nekih opasnijih pasa itd. ali to su zivotinje i treba ih postovati. A ne ko oni debili sto su napali onog psa ili oni sto zapalise onog jadnog joj isfurao sam se bas danas zbog toga :-X
sha LOLAS ?
Normala da se bojim. Kad mi nogu nije otkino vucijak u 3 razz osnovne il tako nesto.
ma kad vidim psa na ulici jednostavno obrišem patike od njega9-)
Imao njemackog ovcara sa peedigreom i svim papirima. Znaci inace obozavam zivotinje i ne mogu gledati da neko udara neko mace ili pasce isto tako ako vidim kakvu lutalicu da se vrti oko mene,obavezno,makar bio kokuz teski, odem do marketa i uzmem hranu i nahranim ga,sevap je to ! Sa svojim psom sam bio toliko blizak,znaci predstavljao mi je dio porodice. Tri godine sam rastao snjim skupa i onda je dosao je***i dan kada je jednostavno nestao.Nije pobjegao, a i da jeste znao je put kuci. Je***e komsije koje nisu mogle slusati njegovo lajanje navecer,sve je do njih! Ne mogu opisat koliko sam volio tu zivotinju i koliko sam bukvalno plakao kad je nestao. Jos uvijek imam njegov rodni list i pasos. Svaki put kad pregledam slike na kompjuteru suza lagano krece niz obraz. Ne mogu opisat taj osjecaj !
Ne.

Uvijek sam volio zivotinje, a najviše pse. Imao sam par njih u vikendici,al su nazalost uginuli i od tada nemam vise jer ne idem dole...jer je to bilo poslije rata :)

A nikada se nisam bojao.
MOKEone je napisao/la:
mislim ne bojim se kera tj. kerova, ali ako ih je vise u grupici i pocnu lajat i trcat prema tebi ja mislim da bi svi poceli trcat ukljucujuci i ja XD
Ti trcis oni za tobom , osim ako nisu bas iz Etiopije :r , a pas nije agresivan , covjek ga nauci tako . :*

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.