Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Nasilje nad zivotinjama

1.522 pregleda · 80 odgovora · otvorena 15.03.2010. u 16:59

Pustili pit bulla na nemoćnog psa, pa se hvale na Facebooku
Trojica sarajevskih momaka, Adnan Nikšić, Aner Karović i Haris Šljivo jučer su se odlučili malo "zabaviti" i zatim pohvaliti svojim Facebook prijateljima. Na prvi pogled, u tome nema ništa čudno, da trojica prijatelja nisu odlučili pustiti svog pit bulla na nemoćnog psa i to snimati, a zatim se hvaliti po popularnoj društvenoj mreži. Video koji slijedi je uznemirujućeg sadržaja.

preuzeto sa
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/100315068/komentari#komentari

tamo takoder imate i video...

evo jedna tema za diskusiju ... nemoj te samo pisat treba ove "momcove"pobit... i da su seljaci ,maloumnici (mada jesu xD)
vec diskusiju ocu...sta mislite ocel ova nasa policija djelovati
i usput svaka cast sarajevu-x.com sto je objavila njihova imena i prezimene

edit
KRIVIČNI ZAKON FBIH

Član 318.
Mučenje i ubijanje životinje
(1) Ko životinju teško zlostavlja ili izlaže nepotrebnim ili dugotrajnim mukama, ili joj
nanosi nepotrebne boli, ili protupravno razara životinjska staništa u većoj mjeri ili na
širem prostoru, ili protivno propisima ubija životinje,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini radi opklade ili drugog pribavljanja
imovinske koristi, ili ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana prouzrokovano
uginuće većeg broja životinja ili životinje čija je vrsta posebno zaštićena,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.
Ne mogu da vjerujem koji su ovo 'tardi' !

- Dabogda im umro ovaj debil od psa i oni sa njim Fakat su retardi likovi.

Dabogda ih neko nasutao zbog ovog'
ma daj ba koji hajvani u pi**u maternu,pa treba njih poubijat,jadno pasce jbt :(
- Lično znam ovoga kemu vako lik normala rega sve znao sam da ima pita i da mu se kolje al ovo je baš baš užasno
FrixioNz je napisao/la:
- Lično znam ovoga kemu vako lik normala rega sve znao sam da ima pita i da mu se kolje al ovo je baš baš užasno
Ako znaš gdje živi otruj mu tog psa a i njega šakom opali retarda jednoga.
Ovo je više nego jadno ... Ovo je više nego žalosno ... Volim životinje, imam pašče, i da neko išta uradi slično mom džukcu, tako mi najdražih mor'o bi se moliti Bogu da više ikada ugleda sunce. Da sretnem i jednog od ovih u prolazu, sasvim slučajno, zapamtio bi moje lice k'o majčino.
Prezirem, znači PREZIREM, svakoga ko išta nažao uradi životinji. Prezirem svaku ženu koja oblači krzno, prezirem svakog naučnika koji vrši eksperimente na životinjama. One su tu da nas zabave, da nas nahrane, da nam život učine lakšim i podnošljivijim, ne da se mi iživljavamo na njima kao kakva neodgojena stoka. Ni jedna kazna nije dovoljna za ove mladiće, pogotovo što vidim da su maloljetnici.
Video sam zaustavio gledati na 12 sekudni jer mi je bilo preteško. Ono su morbidi, je***i kreteni, razjebani adolescenti, nazovite ih kako hoćete, ali ono nisu djeca. Ono su isfrustriani retardi bez savijesti, onu su maloumnici čiji život nije vrijedan spomena, oni su "mangupi" čije će se ime vrtiti u Avazu, ali na crnoj hronici...
Svakoga ko povrijedi nemoćno biće treba povrijediti. (oko za oko, zub za zub).
Ovo nema veze sa je****m razmišljanjima ili sa bilo kakvim shvatanjima, ovo ima veze sa njihovim je****m roditeljima, sa njihovim je****m odgojem, sa njihovom je****m saviješću.. Ako se ikada opamete sjetit će se ovoga i shvatiti koji su maloumnici bili. Ne znam je li pašče preživjelo, i ako bi više želio da je umrlo nego da se pati sa ovim retardima, ali čuće oni za ovo pašče kad dođu znate već gdje.
I još jednom ponavljam, ako i jedan od njih ovo čita, neka vam život vrati 15 puta teže nego što ste vi naudili ovom jadnom paščetu. Bolje biti je***i no lajfer i dr***i na linije nego ovo raditi...
MaxYz je napisao/la:
Ako znaš gdje živi otruj mu tog psa a i njega šakom opali retarda jednoga.
Likovi su stalno u kaficu koj se nalazi na ilidji tacnije kafic mont,onako rega su momci bogami al neznam sta im je ovo spica raditi.
FrixioNz je napisao/la:
Likovi su stalno u kaficu koj se nalazi na ilidji tacnije kafic mont,onako rega su momci bogami al neznam sta im je ovo spica raditi.
Pa popričaj s njima pls i pitaj im šta im je zadovoljstvo raditi ovo jadnoj i nemoćnoj životinji?Pošalji mi na pm šta su rekli.
Hvala
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/100315104
r3L0aded je napisao/la:
Ajmo se sastat i pustit na njih ovog pit bulla, snimiti to i onda se hvaliti po fejsu sa tim videom.
To bi bila najrealnija kazna.
Valjda je to taj

http://www.facebook.com/photo.php?pid=100301&id=100000504885216#!/profile.php?id=100000504885216

Kemal Karovic

A jeste 100%, jer ima 2, 3 videa gdje se hvali sa svojim cukom kako kolje druge cuke tj. bore se cuke, ovaj pitbull udara nemocne pse

Godiste : 21. rujan 1991
Jarane, kad ne zaplakah gledajuć', nije u redu priželjkivati nekome drugom zlo, al' nije Pit Bull kriv, zato što je to ipak životinja, šta ona zna. Žao mi kera jadnog što ga podera, a ove bogalje što su pustili da se to desi, sve i jednom odredit' novčane kazne u visini bar po 2-3 milje pa im na um više ne bi palo da to rade. Nemam je***e riječi. Stoka.

Post dobio aplauz od spY

A stanite sekundu skontajte ovo, da je ovo malo stene razderalo djete na ulici pisali bi treba sve pobit ovo ono.. Normalno da nista nemoze opravdat ovo sto su uradili.. Al svi se vi prolagodjavate uz situaciju..
oldeN je napisao/la:
A stanite sekundu skontajte ovo, da je ovo malo stene razderalo djete na ulici pisali bi treba sve pobit ovo ono.. Normalno da nista nemoze opravdat ovo sto su uradili.. Al svi se vi prolagodjavate uz situaciju..
Vjeruj mi da neće ni jedna lutalica sama od sebe ni na kog zajahat ;)
To što oni ugriženi govore to "napao me prvi", vjeruj mi lažu.
Ako razjebavaš pašče od rođena ono će biti agresivno, ali nikada iz čista mira skočit na tebe ;)
piC je napisao/la:
Vjeruj mi da neće ni jedna lutalica sama od sebe ni na kog zajahat
To što oni ugriženi govore to "napao me prvi", vjeruj mi lažu.
Ako razjebavaš pašče od rođena ono će biti agresivno, ali nikada iz čista mira skočit na tebe
Ne znam, ima svakakvih slucajeva.. ja samo kazem inace za vecinu situacija, sta god da bude svi su dobri i fini.. a radili 3x gore stvari.. Jos jednom napominjem ovo nije normalno al staces svako ima ludih ideja.. Sad se sigurno kaju..
Kako ste vi jaki na rijecima...

Znate samo palamuditi ispred tog je****g kompa i prijetiti etc etc. Eto, imena su vam jos javno objavljena, super za vas.. Skupite se, vi i vasa wannabe cyber banda i poduzmite nesta

- Neopravdavam ovo dijelo, i naravno da je ovo katastrofa to sto su oni cinili, al kol'ko su danas cheste organizovane borbe pasa itd., a vi ste samo ovom odali paznju ( pretrazite malo youtube, znace te o cemu pricam )

- A gdje ste kada treba prisvojiti neku zivotinju, biti humanitaran, pa ga hraniti, a znate srati :S
Ovo nije pit bull, ovo je stafford.
jao n4emogu da vjerujem da neko ima srca owo uraditi !!!
stwarno jadno sto owaj kaze snace ih owaj dan na sudnjem danu!!!
Ma retardi , psihopate , vidis po razgovoru da uzivaju u nasilju i izivljavanju , a da im im pustis zeca odvezanog pobjegli bi mami guzicu lizat da ih brani...
Pacenici teski , i jos se hvale time..
Zato im ide 1-2 god zatvora i kazne ........

jadno !
iwdnplaysson je napisao/la:
Jarane, kad ne zaplakah gledajuć', nije u redu priželjkivati nekome drugom zlo, al' nije Pit Bull kriv, zato što je to ipak životinja, šta ona zna. Žao mi kera jadnog što ga podera, a ove bogalje što su pustili da se to desi, sve i jednom odredit' novčane kazne u visini bar po 2-3 milje pa im na um više ne bi palo da to rade. Nemam je***e riječi. Stoka.
Ta novčana kazna ti je minimum bro.
Ja bi ih iza rešetaka jedno 2-3 godine da dođu sebi.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.