Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 10 bodova

winXp problem

509 pregleda · 10 odgovora · otvorena 15.07.2006. u 02:30

kada mi se digne sistem i udjem u winxp odjednom kao da se zaledi slika

prije mi ovoga nije bilo sada odjednom se slika zaledi jedno 20-30 sekundi i tek onda fino pocne raditi dignu se programi itd .. do cega moze biti ?? nid ja help :x

edit:

sve dole sto ste naveli nije uzrok .. nesta sam ja cackao u msconfigu tj gasio neke procese koji mi ne trebaju na pocetku (neznam ni ja sto) i od tada mi se ovo desava .. kada ih ponovo vratim .. isto mi se ovo desava .. iso sam system restore onda mi se nije desilo samo 1 put kad sam rr kasnije jeste ..

idi na msconfig i promjeni na startupu sve sto ti ne treba. vjerovatno previshe procesa se dize kad ukljucis komp. pokusaj.
u mene se isto to desavalo,dok nisam uzeo i pobrisao pola programa sa COMP-a,nakon tolikog brisanja naravno isplatilo se,radi kao NOV!

A ako ti to ne uspije reinstall windows !
Rješenje
1. imas Microsoft AntiSpyware - on nekad zna usporiti
2. cesto se desi da win pokusava da automatski podesi mreznu konfiguraciju. Dok ne skonta da nisi na netu ili da nema sta da konfigurise, tebi je sve smrznuto.

podigni task manager i vidi sta ti zauzima najvise procesora
gC je upravu, a takodjer mozes pogledati i stanje ostalih AV programa ako ih posjedujes!
               .gc je napisao/la:
1. imas Microsoft AntiSpyware - on nekad zna usporiti
2. cesto se desi da win pokusava da automatski podesi mreznu konfiguraciju. Dok ne skonta da nisi na netu ili da nema sta da konfigurise, tebi je sve smrznuto.

podigni task manager i vidi sta ti zauzima najvise procesora

Dok ti zamrznut comp na pocetku upali task menager i vidi sta ti zauzima CPU.
START/RUN "msconfig" a u msconfig-u
idi na "startup" i ugasi sve programu sto ti nije potrebno tj. programi koji opterecuju CPU.
nadam se da ce ti pomoci.
Probaj sve iz startup-a iskljucit ili kat ti ulati u windows pritisni ctrl+alt+del pa u task manageru iskljuci explorer.exe pa ga nakon nekoliko sekundi ponovo aktiviraj
da nisi instaliro neke nove drivere za graficku ako jesi vrati na stare tako je i meni bilo ...
               DirectXP je napisao/la:
Probaj sve iz startup-a iskljucit ili kat ti ulati u windows pritisni ctrl+alt+del pa u task manageru iskljuci explorer.exe pa ga nakon nekoliko sekundi ponovo aktiviraj

prva solucija: upali komp u Safe mode onda Run msconfig, i gasi sve sto nevalja
druga solucija: kada ti se bude komp palio (znaci normaln startup) CTRL + ALT + DEL i ugasi explorer.exe i vidi koji ti jos programi zauzimaju procesor i njih pogasi, onda se vratish na Applications pa idesh New Task explorer.exe, ako ti opet zablokira znaci da je do samog windowsa ili ti se nesh ubacilo u explorer, a ako bude sve normalno radilo znaj da je do neceg drugog.

savjet: brisi sve moguce AV toolove od M$-a
probaj skinuti strane sa kucista mozda se pregrije na ovim vrucinama to se kod mene deshavalo ili ti je mozda crk0 hladnjak vidi i to !
pokusaj nekoliko zadnjih stvari da uninstall jer je mozda do nekog od njih a ako to ne uspije reinstall sistem

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.