Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[G] Recenzije

858 pregleda · 24 odgovora · otvorena 13.09.2013. u 19:17

Vozdra 

Nakon male pauze u radu portala, odlučili smo da vam pustimo novi, ali stari, projekat koji do sada nije funkcionisao.

U zadnje vrijeme recenzije su bile skroz izbačene sa portala. Jedan od primarnih ciljeva su recenzije. Kakav je to gamerski portal bez recenzija.

Recenzije prije puštanja su testirane i spremne za rad punom parom. Nadamo se da nema grešaka. Kao što vidite puštene su za sada 3 recenzije za početak, jer nismo htjeli puštati ovaj projekat bez recenzije. Kroz historiju portala su se pisale recenzije preko vijesti i foruma. Prikupljam iste te recenzije i u ime autora istih objavljujem. Sva nagrada ide njima.

Eh nekoliko napomena kod pisanja recenzija.

Imate 2 načina ubacivanja slika u recenziju :

- Preko vanjskog linka.

- Direktno ubacivanje na portal

Opciju YT koristite kod ubacivanja video klipova na jednostavan način. U formu je potrebno samo kopirati KOD videa.

Banner recenzije je obavezan.

Povezivanje recenzije sa igrama nije obavezno, jer neće se uvijek pisati recenzije o igrama. Tu je software i hardware.

Ocjenjivanje recenzije je jednostavno. Povlačenjem "slide-a" automatski ocjenjujete recenziju.

Pozitivne i negativne strane recenzije nisu obavezne, ali eto bilo bi poželjno.

Molimo vas da poštujete pravila i upute za pisanje recenzija.

Recenzije nisu direktno vezane za igre. Možete pisati o komponentama, aplikacijama, prenosnim uređajima, jednostavno sve što je vezano za IT.

Najvažnije za vas :

Za svaku prihvaćenu recenziju autor dobiva 50 bodova + 5 dana premium članarine.

Postoji mogućnost kreiranja posebnog statusa za osobe koje budu pisale recenzije. Nadamo se da će biti zainteresovanih i da će ovo biti uspješan projekat.

Sve prijedloge, pitanja i kritike su dobrodošle.

skile, ispred q7eb2a
Nadam se da ovaj projekat neće doživjeti sudbinu e-novina koje smo imali i da će se ti statusi koji eventualno budu dodjeljivani skidati kada netko bude neaktivan duže od mjesec,a ne kao status novinara gdje imamo lika koji nije pisao vijesti po par mjeseci,a i dalje ima taj status.  

I mala zamjerka za boju kojom je napisano http://prntscr.com/1r26ry
ako može da bude bijela boja slova da neodudara od ostalih  

Sretao sa projektom.
MoRel se recenzija kopirati .
Ja bih bodEva na guzove.
Fina novina samo kao što je tau reko da ne bude kao pokušaj gba časopisa
Bar neke novosti :)
Popravite sistem ocjenjivanja, kad odaberem ocjenu da kliknem 'Ocijeni' . Ovako samo otvorim recenziju pa je zatvorim, automatski daje ocjenu 5 i ako igra ima veliku ocjenu, ovo joj kvari prosjek  

Edit: Eh to vec valja  
R0x0r je napisao/la:
Popravite sistem ocjenjivanja, kad odaberem ocjenu da kliknem 'Ocijeni' . Ovako samo otvorim recenziju pa je zatvorim, automatski daje ocjenu 5 i ako igra ima veliku ocjenu, ovo joj kvari prosjek  

Edit: Eh to vec valja  
Glas se ne sprema dok se slider ne pokrene 
konacno neke novosti na portalu 
Svaka cast!

Steta sto ce da bude aktivno par dana ili sedmica. Nadam seE da grijesim!
Lijepo. Nadam se da će biti dodate Top rezencije(neki algoritam) npr: najvise komentara, najbolja ocjena...
Spadaju li u ovo recenzije o mobitelima npr. 
sve okej brate , samo me tripuju ova zuta slova ... sve mislim notifikacija :S XD
SaltCityBoy je napisao/la:
Spadaju li u ovo recenzije o mobitelima npr. 
Da...graficke, maticne, procesori i ostale komponente pca...laptopi...mobiteli...recenzije o programima... Samo neka je vezano za pc i/ili igre
@TAU

Ne bi trebalo, ipak ovo nije kompleksan projekat kao e-zine. Svi registrovani članovi imaju mogućnost razvijanja ovog dijela portala.

@Imer : ne mere

@shoT : Trebalo bi, vidjecemo ...

@SaltCityBoy : Naravno, sve što ima veze sa IT.
heeereee wee goo.neshto novo pa da isprobamo sta 
Super je ovo, lahka zarada bodova :D
P.S Safete dodaj na pocetnoj okvir za recenzije :D na crnom skinu se lose primjeti :D
Hajde napokon nešto novo
Malo je 50 pts. Raširite vec jednom tu "vreću" kad su u pitanju ovakve stvari, recenzije su "Ogledalo" portala. Zato ne žalite, neće drugačije momci zagrijat stolicu!
PEGULA je napisao/la:
Malo je 50 pts. Raširite vec jednom tu "vreću" kad su u pitanju ovakve stvari, recenzije su "Ogledalo" portala. Zato ne žalite, neće drugačije momci zagrijat stolicu!
Ne znam šta da ti kažem. Moje neko mišljenje je da se recenzije/vijesti i ostali sadržaj uređuje zbog portala, a ne zbog bodova. Bod je samo stimulans. Pored bodova tu je i premium kredit. Nisu samo recenzije u igri za dobijanje bodova. Oni koji će gledati kako će zaraditi što više bodova, a da pri tome ne gledaju isto i na kvalitet neka onda i ne pišu. Gamersu je potreban kvalitet, dosta je bilo kvantiteta.

Sa druge strane ima istine i u tvojoj priči, ali nema potrebe za vecom nagradom. Mislim da je ovo optimalno. Ja sam čak i predlagao manje nagrade 

U svakom slučaju biće još stvrčica preko kojih će se moći zaraditi bodovi.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.