Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

A da promjenimo nesta?

431 pregled · 23 odgovora · otvorena 09.11.2009. u 23:38

Ev, mogu slobodno reci da sam clan ovog sitea vec nekih...pa otpr. vise od tri godine.
Za G.ba sam cuo od havera ~silvera, sLLayera, a da nespominjem "Šulca"xD koji bi ponekad ( u vrijeme kad je nojafo) znao sletiti ispred zgrade i zgrmit jednu pice. Dobivali smo preko stele aplauze, djelili jedni drugim bodove, a on bi nam zazmirio na jedno oko xD.
Medjutim, tad je bilo "spica" to raditi... za g.ba sam dolazio svaki boziji put kad bih sjeo na komp. Ujutro ustanem oko 9h i cim jedem na racunar do nekih 12h i onda van do 23 pa onda opet ciku, na g.ba. Ja, prijatelji i ostatak sitea smo se takmicili ko ce imat vise bodova, vise posteva, voljeli smo da spamamo,kao i vecina tadasnjih membera. Bilo je to u vrijeme aktivnog spamanja Lava, "najezda skakavaca"...koja bi doprinjela svako malo siteu kolko tolko. Za one koji neznaju, a to je 60 % pa i vise sitea...skakavci xD su spamali, al kao sto niko danas nespama nit ce da spama. To su bile pisancije. Digne se jedna tema, svi normalno odg, a neki od njih odvali jednu, da ti suze idu na oci. Kad uporedim tadasnje spamanje, koje je bilo "namjerno" ak se moze tako reci, sa danasnjim, koje je vecinom "nenamjerno" jer ste vecina neobrazovani, i kvocijent inteligencije vam je ispod sobne temp. u januaru, razliku nebi mogao rjecima da opisem jer je jezik isuvise siromasan. Gluposti koje u posljednjih godinu vidjam, su fkt. vise od vase inteligencije odnosno neinteligencije.
Ipak da se vratim na ono sto sam poceo. Dakle...volio sam dolazit na site, radi foruma...dernek je imao i ima rtd. forum, facebook ga i nema. SarajevoX... inekako. Al ovdje je bila raja. Tamo su sve bili odrasli ljudi, koji se nisu znali saliti. I tako...sve bi super... Dok nedodjose promjene. Ode Šulc, ode pola admina, blablabla...pade g.ba ko sa kruske. Uzaludni pokusaju da se vrate admini stari, pa cak se i Shulz vratio bio, kao i jos neki admini...nesjecam se tacno... Al ubrzo su uvidjeli da nema povratka tamo ĐE smo bili... Mogli smo samo down. Vidjao sam teme kao porasla pop. gamersa, jes...kad je bilo 1337 x2 retarda, koji bi dosli ovdje samo kad im nes treba, il kad im je dosadno...pa gdje sta radit...Ajmo da spamamo na g.ba.
Zato...sta je najbolje?
Prvo odvojiti clanove koji su svakodnevni ovdje, ili makar udju dva puta sedmicno od onih koji nisu usli zadnjih mjesec dana...
Drugo... SVI koji imaju preko 50 boba nesmiju da dignu temu diskusija, a da je pitanje u njoj... Za to je "Pitanje, Problem" sa bobama. Tako bi se vise raje aktiviralo...
Trece...stavire neku opciju da se daju bobe... Dosta je vise onih rtd. namjestenih tema... Aj da su one neofirne...
I zadnje je Cetvrto jelde???
Prestanimo krivit administraciju !!! Po meni...sada je administracija na nivou. Jedino se trebate mjenjati vi...ukljucujuci i mene ;)
Pozz sa Alipasina, iz Sarajeva...
Nemojte se ljutiti...nikog nisam htio uvrijediti !
G.ba nece propast , on se jednostavno sam od sebe odrzava.Samo su drukcija vremena , naravno da je prije bilo zabavnije ,bolje raja.Ne slazem se to sa bodovima , jer ce oni jbeni spameri preko svoga dragog prijatelja gamera dobiti 300 bodova , a mi cemo se patiti ovdje za aplauz , no sto se mene tice , nisu mi bitni bodovi.

Zivot je pun uspona i padova , tocno kao i ovaj forum
Znaci javno priznajes da si spamao sa svojim debilnim jaranima, i sad bi vi nesto promjenili? Svakog lika koji je spamao sa namjerom ja bi dozivotno banovao, jer dok ne odrastete, neke stvari necete shvatiti.. Umjesto da vam je u raji bila furka ko ce napisati pametan posti i za njega dobiti aplauz, vi se furali kvantitet (ako uopste znas sta to znaci).. Po nekom mom misljenju u posljednje vrijeme je g.ba na nekom finom nivou, ima dosta normalnih tema na kojima se moze diskutovati, cast za izuzetcima koje niko nece da banuje, jer je ocito cilj gamersa (ili barem njegovog vrha), sto veci broj clanova...
Jebiga, odlaze stare generacije, dolaze sve neke nove cudnije.
Tako mora biti, ne mozes promjeniti. =]

@ Ispravi malo greske, preuocljive su " nesta " (znam da si brzo kucao =)]
slazem se sa tobom Chulle :D
KillaOR je napisao/la:
Znaci javno priznajes da si spamao sa svojim debilnim jaranima, i sad bi vi nesto promjenili? Svakog lika koji je spamao sa namjerom ja bi dozivotno banovao, jer dok ne odrastete, neke stvari necete shvatiti.. Umjesto da vam je u raji bila furka ko ce napisati pametan posti i za njega dobiti aplauz, vi se furali kvantitet (ako uopste znas sta to znaci).. Po nekom mom misljenju u posljednje vrijeme je g.ba na nekom finom nivou, ima dosta normalnih tema na kojima se moze diskutovati, cast za izuzetcima koje niko nece da banuje, jer je ocito cilj gamersa (ili barem njegovog vrha), sto veci broj clanova...
Pa vidi , i on sam priznaje sta je sve radio dok je kao djecak yosh bio ! ..
Naravno i ja sam u njegovim godinama to radio , furali ko ce imat vishe bodova , postova i kada pogledas sve u najmanju ruku vidish da je to bilo samo JADNO I GUBLJENJE vremena..
Mada sad kako dolaze godine , postajes ozbiljniji i pametniji i nije ti vise do tih nekih djecijih budalastina ..
Ima istine u tome sto si rekao , mada momak se prisjecao sta je radio u tom nekom svom djetinastom peridu.
Kako sada stvari stoje nije vishe g.ba kao nekada , sada mnogo al bash mnogo ima (NE)pismenih , znaci ne vrijedjam vas ali dajte malo poradite na vashoj pismenosti ..
Administracija barem sudeci po meni sada na nivou , nema razloga za promjenama ..
Toliko od mene , sretno u daljem druzenju kroz g.ba
Kako nam je ,tako nam je ?
Ovo govorim po ko zna koji put.
Svi smo vidjeli sta se desava kad nema administracije.
Neki napaceni momcic digne 100 tema radi furke.

Dok je prije bilo 3 teme max na dan ,pa ti izvoli ako si toliko napacen pravi nove mailove ,da bi digao sto vise tema.
Samo bi volio da to vrate

A promjene dolaze
Pocele su od medalja.
A kvalitetnih membere ,ima i sad.
To sto su neki otisli ,sta ces ' necemo plakat

I jos nesto me nervira uzasno !
Kad member digne temu ,ima problem ,i na kraju napise eto ko pomogne dicu ja temu i dacu mu toliko i toliko bodova ?
Pa sto odma nisi stavio pod "Pitanje/Problem" ili ti je furka imat puno dignutih tema.

Bez uvrede

Malo ih ostane i do kraja gone, ovo je za prave one koji to u dusi vole (:
1.G.ba nije propao samo je u trenutacnoj krizi k'o sto je bio tamo negdje februar/mart.
2.To sto si ti spamo ne daje ti pravo da okrivljujes ove druge. Svi ste vi isti.
3.Kako ko, nekome je rjecnik bosanskih rijeci veliki dok je nekome mali.
4.Jedna od mnogih ...
5.Da obrazlozim ovo gore, bilo je x puta y ovakvih tema, bolje ili losije napisane, gramaticki ili knjizevno uoblicene pa nisu prihvacene (mislim nisu uzete u razmatranje). Zasto mislis da bi drugacije trebalo biti sa tvojom ?
G.ba nije život, pa da ima uspone i padove.

G.ba je sajt. Sajtovi imaju domenu.

NARAVOUČENIJE : Dok se domena plaća, sajt ne može propasti.
Ne znam odaklve vam snaga da se bavite ovakvim stvarima.

Kao sto rece v3tr0x gamers.ba je samo obicni sajt...

poucno!
Joj drame sta ces ti uraditi ? Reci cu ti ja nista , bas kao sto nemogu ja , sto nemoze peti deseti uraditi .

Pa bU ima zarade od stranice i to mu je i bitno , a admini rade kako rade , u to ne treba da ulazi niko , ha ya .

Bespotrebno je pricati o tome , nemozemo mi obicni "smrtnici" nista promijeniti i meni ne djeluje da se nesto bitno promijenilo na g.ba

Mislim jeste prije bilo vise normalnih clanova i bilo vise zaebancije i toga ,ali jbt kad skontas pa neki clanovi su morali otici zato sto imaju vece obaveze .

Pa tako ce svi i uraditi neces ti citav zivot provesti u svijetu igrica i na sajtu (ovom slucaju g.ba)

Toliko od mene .
Ja sam se, nazalost, malo kasno prikljucio bosanskoj gaming-sceni.

Sjecam se kada sam sjedio sa dvojicom jarana na kafi, oni spomenu bU-a, kazu kako je napravio dernek... Ja ih pitam: "Ko je bU?" Oni pali na usta

CS sam takodje poceo kasno igrati, tek prije 2 godine, to mi je takodje zao, ali ne zato sto bih vishe igrao, nego zato sto bih vjerovatno ranije prestao sa tim, a ovako me jos uvijek drzi

I ja svaki dan po vishe puta udjem na gamers, jer cesto imas nesto procitati. Nazalost, nesto pametno se desi svaki par sati... Tako da se nekad nacekam dok se ne obradujem ili ne nasmijem. Tako mi je zao sto ranije nisam bio prisutan kada su bila ta "dobra, stara vremena", da vidim kako je to bez retardirane djece, bez spammera, bez cheatova (( znam da ih je tada manje bilo )). Jednostavno, manje ljudi, ali puno, puno veci procenat kvalitetnih korisnika ovog site-a.

Tek svaka 50. tema ode u zanimljive, sto je tuzno, jer je 5/10 zanimljivih uglavnom bilo neke humanitarne akcije, ili neke druge stvari nevezane za gaming. (( Ovdje ne zelim popljuvati te humanitarne organizacije, neka ih, ali volio bih da je ih puno manje u odnosu na teme vezane za gaming... )).

To za otvaranje tema preko 50 bodova - u potpunosti se slazem. Malo je glupo vidjeti neki riddle sa 11k bodova da otvori temu diskusija, gdje mu nesto treba (( ne kazem da je otvarao, znam da nije, ali koliko ja znam on ima najvishe bodova pa mi je on prvi pao na pamet )).

Ja bih takodje uveo pravilo da teme ne smiju otvarati clanova sa manje od, recimo 100 postova, tako bi se smanjili napadi spammera, koji otvaraju po 30 tema na dan, i sve bi se svelo na njihove postove. Ovo se nikako ne bi smjelo odnositi na bodove, jer bodove je najlakshe skupiti, vidjao sam na site-u, lik sa 40k+ ID-jem, sa 13 postova ima 400 bodova - mislim smijesno.

Ne slazem se jedino sto se tice accounta, neka ih, ako ce ko ulaziti nek udje, ako nece ne mora. Zamisli lik dodje: Joj nisam bio mjesec na gamersu, odo vidjeti sta ima, kad ono - nema profila...

Neka profili stoje, nikome ne smetaju

Eto, toliko od mene, odo jos malo vidjet sta ima, pa odo lec spavati.

Laku noc :*

EDIT: Mozda si ovu temu trebao staviti u Izabrani forum, jer je malo neaktivan, a tema je po meni adekvatna za njega, al hajd nema veze
Ne znam zasto opet pricati o ovome, ali eto. Svaki put kad ovakvu temu vidim, kazem da g.ba nikada nece propasti (To nikada je relativno, da se razumije). To sto raja govori da je prije bilo vise normalnih clanova, pa i nije tacno. Kada bi se govorilo o procentualnom odnosu, onda ok, posto je prije bilo puno manje clanova. Recimo, 100 clanova, 80 urednih, dakle samo 20 onih koji nesto rade kako ne treba, citaj: gube se u mnozini. Danas, puno veci broj clanova koji stalno raste, veliki broj pravila sa kojima novi clanovi nisu upoznati, bubam 10k clanova, 500 normalnih, i sada se oni gube u mnozini. Tako vam to ide, tako je to svuda i tako ce to uvijek i biti. Jedina stvar koju ja ne mogu da razumijem, a na koju nisam naisao na drugim portalima (puno vecim na kojima sam imao i imam poziciju neku), jeste to sto clanovi prave po 5-10 profila i ponovo ulaze nakon bana. Ja, realno, kada me se odstrani sa nekog sajta i ne zelim da budem na tom sajtu, sto cu tu kad sam nepozeljan. I ne mogu shvatiti to sto niko ne uci na svojim greskama i svi govore "Bez ikakvog razloga me banovalo" ko' kad fudbaleri prije prekrsaja unaprijed maksuz dignu ruke i vele "Nisam ja nista". Jebiga, ne moze se stici banovati bas svaki takav prijestupnik.

Jedino sto cu ja reci da mi nije pravo ovdje jeste to sto se od mjesecnih primanja gamersa (Koja su, da vam iskreno kazem, za jedan ovako 'mali' sajt vrlo velika) ne mogu odvojiti sredstva za njegovo odrzavanje, unapredjenje i osiguranje, pa se javljaju situacije sa bugovima koje se ne rjesavaju mjesecima, ili nikada. No, nije ovo mjesto na kome bih pricao o tome na duge staze, radije cu to zadrzati pa reci vodecima, ili tacnije vodecem.

Vozdrica.
Shvatam ja i tebe i ove sto pisu postove iznad mene !
Svako od nas bi nesto promjenio ali jarane dzabe nama pisati ako nece niko nista da uradi po tome ili ne moze !
Ne znam kako sajt radi , koliko znam placa se a te pare dodju od premiuma ... ! Vratiti kupoprodaju u funkciju , izabrani forum oziviti , recenzije osvjeziti necim novim kao i download, u shop nesto dodati jos jer imaju neki viska bodova !
VIjesti zasad idu dobro , bude na dan 2-3 dobre teme ! Smatram da bi trebalo vise tema ubaciti prvenstveno nesto vezano za gaming i neke takmicarske teme u pisanju "mnogo" teksta kako bi noviji korisnici mogli da shvate kako sajt radi ! Fali nam onih nagradnih igri , fali tu jos dosta toga ali eto svako od nas ima nesto u glavu za bolje sajta ali mi ne mozem oda uticemo jer nemamo funkcije naravno

Kad vec vidim pisete neki text ... reko da i ja nesto napisem :
Sjecam se milan , boris , duca itd vama manje poznati imali su akaunt na g.ba pitaju mene imas li ti ja rekoh nemam jer ne znam sta je to i odlucim da napravim sebi acc ! Procitao pravila i trudio sam se da ih postujem i nakon par mjeseci dobijem prvi samar a nisam puno pisao jer sam slabo bio online vise sam igrao cs ! To sa vremenom sam sve vise i vise poceo da posjecujem sajt i citao sam od "starije"ekipe tada i ucio od njih ! Gledao svakave debile tj njihove postove pa ucio da takav ne treba biti itd ... Zadnjih godinu dana ne skidam se ne zato sto sam se zaradio ! Vec zato sto mi je to nekako priraslo srcu svi pisu da je propao , da je 0 bodova sajt ali ja cu ga i dalje posjecivati i govoriti da je drugacije dok on radi meni je najjaci ♥ ! Samo naci par ljudi zainteresovanih da nesto rade a ne samo da se hvale da imaju admina , moda ili globala itd .. !

Tema je extra

I samo jos nesto nema nista gore nego ko sad naprimjer ja pisem , pisem i posaljem kad pise ono tema u kanti volio bih da kada se postavi slicna tema da ostane barem pola sata / sat
KillaOR je napisao/la:
nemoj suditi o nekome, jer momak je old sql bas kao ja na ovom 4umu.... pomagali smo,nama su pomagali,al znalo se za zajebanciu,slogu itd... ne krivim nikoga za sadasnje stanje,al me stvarno brinu oni gameri koji na temu npr odgovore "reinstall cs,jesi ga usteko u struju,izgasi pa upali,ili ti ga opsuje nesto jer si iz Salzburga il p.materine...." skulirajte se gameri i sve ce samo od sebe doc.... peace & respect
Samo zelim da mi srede ban opciju.

Post dobio aplauz od bushidO.

Slazem se , ima neke raje ne udju sedmicno a u IF su ili su moderatori.
Fino je sve normala,administracija na niovu (nedaju meni IF ) bez sale,dobra je administracija,i kazu bU ima velke pare od sajta,pa kad ima,ulozi na sajt jos truda,ipravi bagove,podjeli novoj raji modove,sredi vladi ban opciju.. da bi sajt bio jos bolji,normala i tebi vise para
To sve potice od kuce, mislim ponasanje na forumu.
Npr. lik ga citira ovaj mu sve zivo i mrtvo :/

Post dobio aplauz od bushidO.

Chulle ti si sad sam priznao da ste dobivali bodove preko stele da ste nam,jerno spamali i da vam je tada bilo zanimljivo. Sada si kak ti ostario i zelis nesto promjeniti jer ti to vise nije zanimljivo tj odrastao si i zelis nesto ozhbiljnije,

E pa samo da ti kazem da sad 80% sajta su ta djecica sto si i ti nekad bio. I oni sad zele imat puno bodova, postova i puno spamati.

Welcome to the real world

Iako da krivo ne shvatite ima i ovdje momaka koji istina jesu malo mladi pa su normalni ali ima i onih koji prije nego su odgojeni dobili su racunalo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.