Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[G] Restart bodova?

1.571 pregled · 66 odgovora · otvorena 30.03.2014. u 11:08

Pozdrav ljudovi,

čisto informativno da vidim koliko vas je za ovu opciju? Pošto svi dobro znate kako su nakucavani bodovi i kako su već odavno u većini slučajeva izgubili smisao? U narednom periodu bi ljudi koji su imali dosta bodova dobili neku medalju posebnu (nakon restarta) pa bi se krenulo u novu zaradu bodova (spustio bi se i kriterij za rankove).

Mislim da je potreban globalni restart bodova, pošto su izgubili već odavno smisao.

Morao sam se vama obratiti, jer ne želim ništa da radim bez kooperacije sa vama.

Da vas čujem, opletite?
Smatram to dobrim. Pogotovo da date ovima medaljice koji su se trudili za te iste bodove. Evo Elysium je pisao tolike stvari da bi dobio tih 200 bodova.

Inače, nemojte snižavati kriterije za bodove jer će sada osobe sa statusom "Gamer" imati prevelikoga posla. Svi će željeti dobiti još bodova a i ovako je prekrcano 
Svakako da, sad svako ima bodova, nemaju vise značenje kao prije 

Post dobio aplauz od b0k1

Ja taman kupim bodeva vi restartujete 

Glasao sam za DA, medjutim cemu restartovanje bodova kada ce sve sto smo imali iz shopa ostati? Zar nije bilo logicnije da se sve restartuje (i bodovi i ono sto posjedujemo), onda bi bilo vise zelje i nadmetanja za zaradom bodova.

LP
qQZpeV je napisao/la:
Ja taman kupim bodeva vi restartujete 

Glasao sam za DA, medjutim cemu restartovanje bodova kada ce sve sto smo imali iz shopa ostati? Zar nije bilo logicnije da se sve restartuje (i bodovi i ono sto posjedujemo), onda bi bilo vise zelje i nadmetanja za zaradom bodova.

LP
To je nepotrebno bar po meni.

Nametati ce se oko top10, sada ce im to biti hit. Samo još uvesti neke novosti u shopu pa da bude još zanimljivije 
Restartujete li bodove, restartujte i robu iz šopa koju smo kupili !

Edit:

Glasao sam za NE! jer mi je to sasvim besmislen potez.
Slažem se sa idejom a dobro bi bilo da se vrati jedan stari sistem da se za postove dobijaju bodovi.
Već se ranije pokretalo isto pitanje i na kraju je odlučeno da se poveća requirements za neki rank. Ja sam iskreno glesao za NE, jer smatram da bi glupo bilo da sam moj rad i trud nestane preko noći zbog prilično glupog razloga.

Još jedan problem koji je i trenutno prisutan je to što većina članova se neće potruditi na napiše neki kvalitetan odgovor, odragi neki rad u PS i slično bez nagrade u vidu bodova ili premiuma. A ovaj potez mi skroz djeluje kao fol da se koliko-toliko poveća prodaja premium-a i u to sam prilično siguran šta god mi drugo rekli. Ali to opet nije ni bitno, to poštujem svako gleda kako da od nečega ima korist, a ja gledam kako da iskoristim ove bodove kada mi je potrebna pomoć.

Overall, ja bi prvo da vi nešto noviteta ubacite u shop (veći broj logično) pa onda da se odradi reset bodova jer ovako baš, baš nema smisla.
Restartujte bodove, ali nam ostavite iteme iz shopa. Dosta nas se trudilo da pokupuje iteme i ne bi bilo pravedno da se uspoređuju oni koji imaju sve iteme i mi koji nemamo. Dobra ideja brutal.
Da, samo zato što bi se svi iznova trudili i jednostavno bilo bi zanimljivije.  
Ako će te restartovati bodove i shop bi isto trebali.
Također da se za trenutne bodove dobije medalja.tj da se dobije jedna od ovih 5 medalja po broju bodova. 
~ camper od 200 do 500 bodova
~ luck0r od 500 do 800 bodova
~ haxXor od 800 do 1337 bodova
~ l33t od 1337 do 2000 bodova
~ pr0 od 2000 bodova
Ne.

Ima toliko ljudi koji su svojim trudom i radom skupili bodove, da bi im se sad oduzimali.
Glasao sam da,ali bilo bi najlogicnije da sve restartuje znaci bodovi i one gluposti iz shop-a
Znaci za 3 godine na gamersu sto sam se trudio za bodove da nestane jer ce biti zabavnije ? APSOLUTNO NE!
Pa ima da bacim bombu ako restartujete, bolan, volko se j**** i molim za aplauze, igram i dan i noc konteste da bi pobjedio i da ihvi tek tako restartujete..
Za restartovanje ce glasati vecinom ovi sto su u minusu ili sto su nap.
Mislim samo da bi ovim iz minusa trebalo vratit bodove na nulu, posto im je ovako svejedno kad trebaju dobit 20 aplauza da budu na 0.
Svejedno mi je sve dok ostaje ovo sto sam pokupovao sebi. Ako planirate i restartovati kupljene iteme onda NE
Da, al smislite način kako da budu nagrađeni članovi koji imaju puno bodova  
Nidje veze javite mi ako bude taj "restart" da pokupujem ove stvari iz shopa

btw: Necu vise nikome googlati ni raditi nikakve zahtjeve za bodove B-)

Post dobio šamar od Enis

bogetina je napisao/la:
Pa ima da bacim bombu ako restartujete, bolan, volko se j**** i molim za aplauze, igram i dan i noc konteste da bi pobjedio i da ihvi tek tako restartujete..
Za restartovanje ce glasati vecinom ovi sto su u minusu ili sto su nap.
Mislim samo da bi ovim iz minusa trebalo vratit bodove na nulu, posto im je ovako svejedno kad trebaju dobit 20 aplauza da budu na 0.
statistika ostaje, aplauzi, samari, vijesti, pomaganja, recenzije..

Svakako sada kada se dodjeljuju statusi niko ne gleda na bodove, upravo zbog toga i zbog nacina na koji su zaradjeni. Znam dobro da ima bar 10,000 bodova na portalu ilegalno stecenih. Kako ja da gledam covjeka po bodovima i da mu dam status, a znam da mozda i nisu njegovi? Zato postoji statistika 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.