Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Guide ' PokIT

186 pregleda · 10 odgovora · otvorena 01.12.2008. u 19:23

Da ne bude ja bot pa ne znam ništa oko programa a prijavio se za moda, evo jedan tutorijal u jednom programu (kojeg sam upravo naš’o XD) i predobar je za slikanje SSova.

[color=red]Počnimo![/color]

Program se zove [color=green]PokIT[/color] i vrlo je jednostavan za korištenje. Skinite ga na stranici

http://pokit.etf.ba/

Kada ga instalirate, ako vam se ne pojavi ShortCut na desktopu, otiđite na start > all programs > pokit > pokit

U trayu (pored onog sata u donjem desnom uglu) će te imati jedan [color=brown]cvijet[/color], kliknite na njega 2 puta ili desni klik pa Capture i sav desktop će pocrniti malo. Vi sada označite koji dio desktopa želite da “uslikate” i kada ste označili, desno od tog prostora imate 4-5 malih “ikona”.

Prva je > [color=pink]UPLOAD[/color] na internet. Vrlo korisna stvar. Kada pritisnete to, program automatski uploaduje tu sliku na internet i otvara link u WB-u. Ako želite tu sliku da stavite na forum, samo kliknite na sliku u već otvorenom prozoru i pojavit’ će vam se sama slika. Gore kopirajte link i stavite na forum u ovom formatu: [img*]kopirani link[*/img] (naravno, bez simbola *).

Druga “ikona” je > [color=purple]SAVE[/color]. Također “fensi” stvar . Kliknite, i odredite destinaciju gdje želite da snimite sliku, ime i extenziju slike.

Treća je > [color=red]COPY TO CLIPBOARD[/color]. Ovo je dobro za msna, dakle, uslikate nešto i kliknete ovu opciju, otvorite konverzaciju sa nekim i stisnete Ctrl + V … slika će se poslati.

Četvrta je > [color=red]PRINT[/color]. Kliknete, i pojavit’ će vam se prozor u kojem označite kako želite printat tj sve “preference” .. shvatit će te o čemu govorim ako pokušate printati.

Peta je > [color=green]CLOSE[/color]. Jednostavno. Ako ste pogriješili u selektiranju, ili ako želite nešto drugo selektirati pritisnete to i ovo označeno će se izbrisat’.

Ispod ovih 5 ikona nalaze se dvije male, [b]PAINT i TEXT.[b]

PAINT služi da obojite nešto, npr da na slici označite neki dio texta koji je po vama “interesantan” i kojeg želite da drugi uoče. Samo kliknite na tu ikonu i počnite mišem crtati po slici.

TEXT opcija služi da napišete nešto na sliku. Samo kliknite i pojavit’ će vam se jedan prozor. Tu samo upišite ono što želite, stisnite OK i mišem označite gdje da “postavite” Vaš text.

Po meni svaki čovjek koji koristi računar, ima konekciju za internet i puno koristi opciju Print Screen ili je opičen za slikanjem desktopa ili neke situacije, treba da ima ovaj program

Sretno svima

(K)

edit: idol me iskorištava na msnu XD da napišem iz inata > spY mi pomog'o
haj da ne otvaram temu posto mi je fakat glupo otvarati zbog ovoga xD imali kakav program gdje se mogu uklanjat izmjene na slikama koje nisam ja napravio npr. negativ (znam da se ovaj moze u paintu uraditi ali samo primjer navodim) hajde vi photoshoperi vi to znate xD
il neznam nista o kompu ili link neradi ispravi ako neradi
aldiN_ je napisao/la:
il neznam nista o kompu ili link neradi ispravi ako neradi
http://pokit.etf.ba/

Mjenjaj taj šaraf, ebo te on. :$

Boldiraj ove glavne opcije. Linkuj link. (nema logike xD)

<3

by the pro armani
Melaghi je napisao/la:
Fino, fino Samo se preseravash sa tim bojama :<
Ma valjda će ove boje najterat' članove ovog cijenjenog foruma da, ustvari, pročitaju ovo što sam napisao.
SAMO DA TE PITAM:

JEL TROSI MB OVAJ PROGRAM SAMO KAD GA KORISTIM IL UVIJEK
Batista_Bomb je napisao/la:
SAMO DA TE PITAM:

JEL TROSI MB OVAJ PROGRAM SAMO KAD GA KORISTIM IL UVIJEK
Troši dok skidaš program i kad uploaduješ (tad troši upload a ne download).

Ništa ne troši ako ne radiš ništa sa njim.
Korisno , hvala !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.