Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Programs Pack #1

265 pregleda · 20 odgovora · otvorena 20.05.2011. u 09:13

Pozdrav,

Odlučio sam da napravim neki Programs Pack. Pack će se sastojati od nekoliko programa koji će pomoć vašem kompjuteru da ima bolju performansu. Takođe ima programa koji vam mogu pomoći u igranju igrica i sl.

Možda znate za ove programe, ali nije na odmet da ih pokazemo i ovim koji ne znaju.

Tune UP Utilities 2011

Tune up je program koji pomaže da vaš kompjuter radi brže. Tune Up će izbrisati sve nepotrebne datoteke, fajlove i registrya. Ovaj program će 100% pomoći vašem kompjuteru da radi.

Download link - klik

Game Booster 2.3

Gamebooster je program koji pomaže vašem kompjuteru da igra igrice bez laga. Ovaj program će vam povećati FPS i smanjiti ping maksimalno. Dosta ste se puta susreli da vam igrica počne štopati nekoliko sekundi kad je najzanimljivije. Eh pa ovaj program će vas riješiti muka.

Download link - klik

Gamma Adjuster

Gamma Adjuster je program koji će vašem monitoru dati svjetlinu. Nekad ste igrali CS, a neke dijelove mapa niste vidjeli ili su vam bile crne? Ovo će vam pomoći da riješite taj problem. Vrlo je lagan za korištenje. Čak ni instalacija nije potrebna

Download link - klik

Advanced System Care

Advanced System Care je sličan kao Tune UP ali je mnogo bolji program. Skenirat će sve vaše registrye, nepotrebne Shortcutove, fajlove. Skenirat će vaš kompjuter od virusa. Ukoliko pronađe neki virus efikasno ga briše te smanjuje CPU na minimalno.

Download link - klik

Revo Uninstaller

Ako ste se susreli da ne možete da izbrišete program iz Control Panela ovaj program će vam olakšati taj posao. U samo nekoliko klikova brzo briše programe.

Download link - klik

Cobian backup

Izbrisali ste neku datoteku, a hitno vam treba? Ovaj program će vam je vratiti. Program može raditi na principu FTP backupa.

Download link - klik

Defraggler

Defraggler je potpuno besplatan program koji će vam pomoći ovo "defragujete" svoj disk. Daje vam brzinu, dostupan za 32 i 64 bita, preko 30 jezika.

Download link - klik

Nadam se da će vam neki od ovih programa pomoći.
Hvala za programe...pomoce mi a nadam se i ostalim
Skidam Defraggler, ovo ostalo sve nepotrebno (bar meni) =)
Dobra tema, mnogima će pomoći, jer meni upravo jeste, za neke programe nisam ni znao, a za neke sam očekivao da će biti tu ...

Da se nadovežem, ima tu još programa a neki od njih su koje ja lično koristim :

CCleaner

Jednostavan program, pogotovo za korištenje, brz i efikasan ...

Ima osnovne stvari koje su potrebne ... Briše nepotrebne fajlove, cookies, registry i ostalo ...

Download link - Klik

Da bi svoj računar očistili maximalno, dodat' ćemo još jedan program :

Malwarebytes

Jednostavan program, kao i prethodni koji sam opisao, znači detaljno skenira i one najmanje viruse koji se "zavuku"

Download Link -Klik
TRANEONE je napisao/la:
Skidam Defraggler, ovo ostalo sve nepotrebno (bar meni) =)
TuneUP ti je zakon. Skini ga pa pogledaj. Ima redovan maintaince, možeš čistit računar od nepotrebnih fajlova, čak ima i opcija defragmentiranja... Ma, sve u svemu, program je must-have!

Inače, odlična lista programa, iako bih želio dati još jedan-dva programa:

O&O Defrag. Vjerovatno najbolji program za defragmentiranje. Doduše, nije freeware, ali vrijedi ga skinuti.

Perfect Disk 11. I ovaj je odličan program za defragmentiranje. Koristio sam ga prije na XP-u. ali trenutno mi je O&O izbor

Ako koga interesuje više o defragmentiranju:

http://www.gamers.ba/forum/7/94114/-tut-defragmentacija/

(čak se i sjećam nekog Philosopher-ovog tutorijala isto o defragmentiranju... ako pronađem editovati ću post )
GaMeR_ExQ je napisao/la:
Dobra tema, mnogima će pomoći, jer meni upravo jeste, za neke programe nisam ni znao, a za neke sam očekivao da će biti tu ...

Da se nadovežem, ima tu još programa a neki od njih su koje ja lično koristim :

CCleaner

Jednostavan program, pogotovo za korištenje, brz i efikasan ...

Ima osnovne stvari koje su potrebne ... Briše nepotrebne fajlove, cookies, registry i ostalo ...

Download link - Klik

Da bi svoj računar očistili maximalno, dodat' ćemo još jedan program :

Malwarebytes

Jednostavan program, kao i prethodni koji sam opisao, znači detaljno skenira i one najmanje viruse koji se "zavuku"

Download Link -Klik
Imao sam oba programa. Nisu loši.

Anti Malware imam još na kompjuteru, ali čekam dosta da skenira. Uvjek prekinem jer nemam vremena čekat po 3-4 sata da mi skenira cijeli kompjuter.

Uskoro Pack #2. Ako imate prijedloge pošaljite na PM.

@traneone marš
reaveNz je napisao/la:
Imao sam oba programa. Nisu loši.

Anti Malware imam još na kompjuteru, ali čekam dosta da skenira. Uvjek prekinem jer nemam vremena čekat po 3-4 sata da mi skenira cijeli kompjuter.

Uskoro Pack #2. Ako imate prijedloge pošaljite na PM.

@traneone marš
Zato i kažem, skenira i one najmanje dijelove, zavisi ako koju vrstu skeniranja uzmeš . Ja najčešće uzmem kompletno skeniranje tj.
Ostavim preko noći da skenira :

Antivirus kojeg imam
Tune up
Defragmentacija
MalwareBytes

Najčešće jednom u sedmici

Kako god, pomoći ću ti ja oko tog Programs Pack #2 ako ti naravno pomoć bude trebala
megamix je napisao/la:
TuneUP ti je zakon. Skini ga pa pogledaj. Ima redovan maintaince, možeš čistit računar od nepotrebnih fajlova, čak ima i opcija defragmentiranja... Ma, sve u svemu, program je must-have!

Inače, odlična lista programa, iako bih želio dati još jedan-dva programa:

O&O Defrag. Vjerovatno najbolji program za defragmentiranje. Doduše, nije freeware, ali vrijedi ga skinuti.

Perfect Disk 11. I ovaj je odličan program za defragmentiranje. Koristio sam ga prije na XP-u. ali trenutno mi je O&O izbor

Ako koga interesuje više o defragmentiranju:

http://www.gamers.ba/forum/7/94114/-tut-defragmentacija/

(čak se i sjećam nekog Philosopher-ovog tutorijala isto o defragmentiranju... ako pronađem editovati ću post )
Ma znam sve to, al' sta ce mi kad je free trial (jesam nezahvalan)
Radi mi brze g.ba od Advanced System Care :D

Probajte...mozda je meni slucajnost ali je duplo brzi :D
_CraCk_ je napisao/la:
Radi mi brze g.ba od Advanced System Care

Probajte...mozda je meni slucajnost ali je duplo brzi
Svašta se može desiti

Ali meni na momente je brži, dok je nekad ultra spor, čak dolazi do te mjere da po 5 minuta ne može da mi učita stranicu

Da li je to do mene ili šta ja znam, al' opet ...
Hvala puno nije lose mada sam znao za pola programa Dobro za one koji nisu znali za ove programe a laga im npr. cs .
Drago mi je sto vidim da svi od prilike imate isto misljenje u vezi ciscenja i ubrzavanja kompa ko ja :D .. ipak je to gamers.ba :D

Posjedujem Advance sistem care, ccleaner,malware bites anti malware,game booster,AVG 9.0 ... nista ti vise u zivotu netreba

Samo jos da dodam : Stavio si ovde ove programe za backup i unistaller... samo skinite Advance sistem care i dobivate sve to :D
Ja ne smijem niš' od anti-virusa skinut, ubaguje mi se komp toliko da bude sporiji najmanje 30x puta nego bez njega

Inače, skinite program HijackThis, isto veoma koristan.
Probao sam davno ovaj system care.

Program je totalo bezveze. Radi na principu ubrzavanjaa racunara, medjutim skodi ostalim komponentama. Iskljucuje dosta nekih nepotrebnih a i onih potrebnih opcija. Program koji takodje nije za svakog jer moze dosta naskodit racunaru. Ne bi preporucio da se instalira takav program jer tune up radi dosta toga navedenog. Ona osnova da bi racunar funkcionisao normlano jeste:

- Tune Up
- Dobar antivirus ( avast )
Nice pack, ima tu jos programa da se doda, sto se tice antivirusa najbolje je pratiti ove testove na ovoj stranici. Koristio sam kaspersky, dobar je ali uzima memorije i problemi oko licenci, avast napravi neku havariju tipa obrise ti particiju nekad, a trenutno koristim Aviru i stvarno je prejak AV, nista se ne osjeti, detektuje sve, free licenca do septembra, i po onim testovima je najbolji AV.
TRANEONE je napisao/la:
Ma znam sve to, al' sta ce mi kad je free trial (jesam nezahvalan)
Imaš warez, znaš

Inače, rekao sam ti već... TuneUP je jednostavno jedan od programa koje MORAŠ imati na računaru. Jednostavno moraš.

Kad sam te već citirao, skloni mi block, može l'?
TUKY je napisao/la:
Probao sam davno ovaj system care.

Program je totalo bezveze. Radi na principu ubrzavanjaa racunara, medjutim skodi ostalim komponentama. Iskljucuje dosta nekih nepotrebnih a i onih potrebnih opcija. Program koji takodje nije za svakog jer moze dosta naskodit racunaru. Ne bi preporucio da se instalira takav program jer tune up radi dosta toga navedenog. Ona osnova da bi racunar funkcionisao normlano jeste:

- Tune Up
- Dobar antivirus ( avast )
Avast dobar antivirus? Idi informisi se malo.

Svidja mi se lista, ne koristim ni jedan sem malwarebytes, ali ipak na stari PC sam probao tuneup i jos neke, i znam da su must-have za sporiji, pa i za brziji kompjuteri.

Oko antivirusa, Microsoft Security Essentials definitivno najbolji antivirus koji sam ikada probao. Ne treba mu ni previse RAM ni CPU, mnogo malo zauzima, a ipak cisti sve, od Potential Harmful Software do najvelike crve i malware.
- Hvala na ovome .
bioniC je napisao/la:
Avast dobar antivirus? Idi informisi se malo.

Svidja mi se lista, ne koristim ni jedan sem malwarebytes, ali ipak na stari PC sam probao tuneup i jos neke, i znam da su must-have za sporiji, pa i za brziji kompjuteri.

Oko antivirusa, Microsoft Security Essentials definitivno najbolji antivirus koji sam ikada probao. Ne treba mu ni previse RAM ni CPU, mnogo malo zauzima, a ipak cisti sve, od Potential Harmful Software do najvelike crve i malware.
A po cemu to avast ne valja?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.