Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Rijesenje za spor kompjuter

114 pregleda · 9 odgovora · otvorena 26.05.2013. u 18:47

Treba mi pomoc da rijesim nekako kompjuter! Pun mi je svega.. brisem ga sa ccleanerom a to nije to. instalirao sam novi windows 7 64-bit.
Imam ram 4gb
Graficka Geforce GT 520
procesor 2-jezgre 2,8
sta da uradim molim vas pomozite
Moras defregmentisati disk, pogasiti nepotrebne procese i to je to. :)
Instaliraj program Advanced System Care i Avast . Uradi Deep Scan sa ASC i skeniraj sa Avastom i trebalo bi da bude u redu . Btw u ASC imaš turbo boost koji ti gasi nepotrebne procese i ostalo , uglavnom probaj.
Pusti ccleaner, nemas od tog anista puno. Formatiraj ga i nemoj ga onda ponovo nabacat nego instalirajs amo ono sto ti treba 
bukeleza je napisao/la:
kojim programom a pogasim proccesore
Pa jarane, udjes u Task Manager, vidis koji su nepotrebni procesi, i pogasis ih.
Pročisti komp sa Alvirom, te onda probaj defragmentirati disk i to bi trebalo biti to.  :D
CCleaner, Defraggler, a prije svega to scan pc sa nekim AV.
HooSt3L je napisao/la:
Reinstal sistem,instaliraj win 7 32 bit pogledaj video :
http://www.youtube.com/watch?v=pGzpp25bops
Uozbilji se kakav 32bitni sistem, kad momak ima 4gb rama, nema logike ali nikako.

@topic.

Moraš uraditi clean install, sve formatirati, sve pobrisati. Kada digneš sistem, nastoji da ne pretrpavaš HDD, glupostima recimo, filmovima, igre koje skineš instaliraj, prekucaj i obriši. Drži maksimalno 50-60 procesa.

Prije nego što digneš sistem, idi na search, ukucaj msconfig, otvori, rješi se nepotrebnih startup gluposti, tipa utorrenta, pokita, skypa, drži na minimali, recimo kod mene je u startupu, samo AV, i grafički drajver, ostalo sve pogašeno, osim sistemskih fajlova. Dalje, u services, sve pogasi što nije od mikrosofta, ostavi bitne procese tipa one koji su vezani sa grafičkim drajverima i sličnim stvarima. Definitno ćeš ga na taj način ubrzati.

druga slika, klikni na hide windows services, da ti bude lakša navigacija:

Stalno briši %temp% folder, i sa vremena na vrijeme defragmentuj HDD.

To je sve preventiva prije nego što digneš sistem  jer ne mora uvijek značiti da je do sistema.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.