Roleplay u praksi
Mnogi igraci znaju sva RolePlay pravila ali ih ne znaju prakticirat. Ukratko cu vam prikazati kako ih jednostavno prakticirati i kako da nekom u ocima budete sto bolji RolePlayeri.
Koristenje IC i OOC chata
Mnogi pocetnici mjenjaju IC i OOC chat. U RP serverima vi imitirate lika kojim upravljate. Kako bi ga sto bolje imitirali postoji poseban chat za to a to je IC chat. Tu pisete govor vasega lika ili pak misljenje .
Primjer:
Mark_Winslow: Dobar dan. Dosao sam povodom oglasa.
Jack_Winslow: Oh, vi ste osoba maloprije sto je zvala?
Za razliku od IC chata OOC chat je napravljen da mozete razgovarat o neceme sto se desava o stvarnom zivotu, sto nema veze sa tvojim likom unutar igre.
Primjer:
Mark Winslow : (( Ej , kako je tebi nick na Gamers.ba? ))
Jack Winslow: (( icco22, add me ))
Kako prepoznati da igrac MGa?
MetaGaming nije mjesanje IC i OOC chata kao sto se misli na mnogim serverima. MG je koristenje OOC informacija u IC korist sto znaci da je zabranjeno da molite nekoga na OOC chatu novac kako bi vas lik IC mogao kupiti auto.
Primjer:
Mark_Winslow : (( Ej imas 20k da mi das da kupim auto? ))
Jack_Winslow: (( Imam, ajmo do banke pa cemo ic da kupis ))
Ni u kojem slucaju ne dajte tako novac! Ucestvujete u MG! Kada vam se netko tako pojavi morate drugacije reagirat.
Primjer:
Mark_Winslow : (( Ej imas li 20k da kupim auto ? ))
Jack_Winslow : (( Ne MGaj idemo RPat to! ))
Kako se rijesit PGa?
Vrlo jednostavno, ako vozite auto i sudarili ste se, zamislite da ste se sudarili u stvarnom zivotu i iz RolePlayajte sa svojim likom. NI U JEDNOM SLUCAJU NEMOJTE OTICI SA MJESTA JER SE TO ODMA SMATRA POWER GAMINGOM!
Primjer:
** Desio se udes izmedju Sultana i Elegyja.
** izlazi airbag (( Mark_Winslow ))
** izlazi airbag (( Jack_Winslow ))
** Mark_Winslow polagano dolazi sebi te odgurujuci ljevom rukom airbag od sebe fata steku te polagano izlazi van
DeathMatch
Kupili ste IC neko novo oruzje. I zelite ga isprobati. Ni u jednom slcuaju nemojte ga isprobavati na prolazniku jer to nije RolePlay. Zamislite se u stvarnom zivotu ili ako ste gledali filmove. Gdje zapravo se isprobava oruzje. Kada kupujete oruzje od nekoga onda ga isprobajte a nikada na ulici. Bilo kakvo ubistvo prolaznika bez ikakvoga razloga smatra se DMom. Evo primjer kako da isprobate oruzje.
Primjer:
Mark_Winslow: Ovo ti je oruzje Colt.45 . Odlicno i lagano oruzje.
Jack_Winslow pruza ruku te gleda prema Colt-u
Mark_Winslow polagano odize oruzje te ga predaje Jack_Winslow-u
Jack_Winslow: Stvarno je lagan. Ima metaka unutra?
Mark_Winslow: Naravno. * lagan smjeh *
Jack_Winslow se polagano saginje te cilja prema boci koja se nalazi na kutiji
Jack_Winslow ispaljuje jedan hitac prema boci
** boca razbijena (( Jack_Winslow)
Ninja Jacking
Nikada ne prakticirajte Ninja Jacking to jest kradju auta bez RolePlaya. Uvijek prije kradje auta morate izvest RP. To je vrlo jednostavno, ako si ikada gledao filmove mozes znati kako se krade auto te to izvest i na San Andreasu. Kazne za Ninja Jacking su drasticne zato primjenjivajte RolePlay kao sto je obijanje brave, pa tako dalje i tako dalje.
Kako da izbjegnem GFA?
Gun From Ass je vadjenje oruzje bez ikakvoga RolePlaya. Kada se nalazite u nekoj situaciji gdje u svakoj situaciji cete zatrebati oruzje nije dovoljno samo potegnut za pistoljem pomocu misem vec sve to morate iz RolePlayati jer ce se inace smatrati da ste oruzje izvadili iz rukava, il' negdje drugdje.
Primjer:
**Mark_Winslow nervozno tapka ljevom nogom
**Mark_Winslow gleda u Jack-a te polagano ljevom rukom fata colt 45 sa pasa te ga upire prema Jack-u
reakcija? (( Mark_Winslow ))
RP2Win
Takodjer vlo opasno je izvodjene RolePlay 2 win! To je Role Play u kojem obvezno ti pobjedjujes nekoga drugoga bez obzira u kojoj se situaciji nalazio. Kada RolePlayas prvo moras gledati u kojoj se situaciji nalazis jer moras pazit da ne uradis nesto nemoguce.
Primjer:
** Ruska mafija dosla kod Crenshaw Bulevar Bloodsa
Mark_Winslow: Sta ti hoces vamo, ha?
Sergej_Nikolov: Alo momak nemoj mi se ku***t vamo mogo bi metak u celo primit!
Mark_Winslow: Jeli? Nemoj ti meni u mom hudu prijetit mogo bi mi kitu lizat prije smrti.
** Mark_Winslow nakida Sergeja ljevom nogom u muda
uspjevam? (( Mark_Winslow ))
ne, imao sam stitnik za jaja (( Sergej_Nikolov ))
Zapravo je to trebalo izgledat drugacije.
Primjer:
** Ruska mafija dosla kod Crenshaw Bulevar Bloodsa
Mark_Winslow: Sta ti hoces vamo, ha?
Sergej_Nikolov: Alo momak nemoj mi se ku***t vamo mogo bi metak u celo primit!
Mark_Winslow: Jeli? Nemoj ti meni u mom hudu prijetit mogo bi mi kitu lizat prije smrti.
** Mark_Winslow nakida Sergeja ljevom nogom u muda
uspjevam? (( Mark_Winslow ))
**Sergej_Nikolov se fata obama rukama za jaja i pada na pod te pocinje ubrzano disat
zacrvenio sam se (( Sergej Nikolov ))
Nadam se da ce vam ovo bar malo olaksati RolePlay. Uzivajte!
Nisam nikad ni igrao tu niti sam znao do sada da je postojao taj server..