Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[LoL] FAQ problema

720 pregleda · 15 odgovora · otvorena 08.08.2011. u 12:11

Pozzz momci.
Pošto nisam ništa pametno otvorio (što se tiče LoLa), odlučio sam napraviti jedan FAQ o problemima s kojima se možete susresti.

Krenut ću od same instalacije igre (s problemima s kojim sam se ja susreto), pa do kraja. Naravno, svi koji napišu problem koji nema ovdje i njegovo rješenje će dobiti po aplauz. Krenimo iz početka.

1. - Skinuli ste LoL i pokrenuli instalaciju. Međutim, na samom početku, izbaci vam ovakvu poruku :

"Pando Media Booster cannot be started.
Please follow instructions on the Help page to re-install PMB and try again.
You can contact us _________________ for further assistance."

Naime, koliko ja znam, za ovaj problem postoje dva razloga : Ili već imate Pando Media Booster (niste ga obrisali kada ste brisali LoL) ili ga nemate nikako a LoL downloader ima problema sa preuzimanjem istog. (mada je većinom prvi problem)

Rješenje 1 : Start --> Program Files --> Add or remove programs --> Nađite Pando Media Booster i uninstall, a zatim ponovno pokrenite instalaciju.
Rješenje 2 : Skinite Pando Game Downloader http://www.pandonetworks.com/games/help (download pod brojem 6) i pokrenite poslije LoL instalaciju.

2. - Nakon instalacije izbacuje vam "Unable to connect to PVP.net server" (kada se pokušate logovati).

Rješenje 1 : Sačekajte malo, možda je do servera.
Rješenje 2 : Provjerite da li vam je uključen Firewall.
Rješenje 3 : Izgasite anti-virus ili smanjie protection.
Rješenje 4 : Očistite registry.
Rješenje 5 : Obrišite temp. fajlove.
Rješenje 6 : Reinstall League of Legends

3. - Nakon logovanja ne vidite chat niti prijatelje.

Ovo se većinom dešava ako u paswordu imate neki "uvrnut" character ("/" ""). To se ispravlja tako što promijenite password.
Također, možda imate IM koji vam blokira dozvolu u vašem Firewallu. LoL-ov chat se konektuje preko TCP portova 2099 i 5223. Dozvolite te portove. (pogledajte ovo i ovo)

4. - Ušli ste u igru, ali vam užasno laga / štopa.

Rješenje 1 : Provjerite da li imate neki torrent klijent upaljen u pozadini.
Rješenje 2 : Provjerite ping na pingtest.net. Ako je loš, do vas je.
Rješenje 3 : Počistite računar te registry.
Rješenje 4 : Nazovite provajdera da vam poveća signal. (ako je do pinga)
Rješenje 5 : Isključite soundove u igri (ako je do FPS-a - ESC --> sound --> označite disable all sound)
Rješenje 6 : Smanjite rezoluciju i detalje.
Rješenje 7 : Pokrenite u Window modu.

Sa Riotovog support sajta :
FPS
Ping

5. - Problemi sa store-om ("prodavnicom")

Problem 1 : "Session Expired: There was a problem with your request..." (slika
Rješenje 1 : Otvorite internet explorer. Idite na Internet Options. Zatim idite privacy te taj slider stavite na medium. Restartujte LoL.
Rješenje 2 : Restartujte Internet Explorer opcije na default.
Rješenje 3 : Budite sigurni da vam je sat namješten tačno.
Rješenje 4 : Updejtujte internet explorer

Problem 2 : Crni ekran, niđe niš'  (slika

Rješenje 1 : Idite na internet explorer opcije, advanced skrolajte skroz do kraja te označite kockice pored "SSL 3.0 i TLS 1.0". Restartujte LoL.

Problem 3 : "Error: You have encountered an error. Please try again later." (kada pokušate kupiti RP) (slika)

Rješenje 1 : OVO ZAHTIJEVA INTERNET EXPLORER 9 - idite Internet Explorer options, privacy te slider spustite na medium. Apply. Restartujte LoL.

6. - Crni ekran pri ulasku u igru, čudna rezolucija igre itd. ..

Rješenje 1 : Updejtujte vaše graphic card drajvere.
Rješenje 2 : Idite u League of Legends folder te u RADS -> solutions -> lol_game_client_sln -> releases. Otvorite najveću verziju. Idite Data / CFG. Idite Game.cfg (otvorite s notepadom / wordpadom). Nađite Width i Height (rezolucija) i stavite na željenu. Zatim nađite UserSetResolution = 0 i promijenite na 1. Ako nema, jednostavno dodajte. Sačujvate i izađite.
Rješenje 3 : Desni klik na desktop i idite properties ili personalize a zatim Settings tab. Probajte ići sa 1024x768 rezolucijom.
Rješenje 4 : Instalirajte DirectX 9.
Rješenje 5 : Re-install LoL.

7. Connection Failure: Unable to connect to the PVP.net server (slika

Rješenje 1 : Postavite sat tačno prema zoni u kojoj ste.
Rješenje 2 : Updejtujte vaš Windows (sve updejtove)
Rješenje 3 : Isključite firewall.
Rješenje 4 : Pošaljite ticket LoL supportu.

8. Ako ste dirali orginalne LoL fajlove (tj. mijenjali ih) : skinove itd., može vam u Loading Screenu stati na nekih 50% i izbaciti error ili u champ selectu izbaciti error "Unable to show champions ..."

Rješenje : Pokrenite LoL launcher, idite Settings te Repair.

9. "Password not correct"

Rješenje 1 : Sačekajte neko vrijeme.
Rješenje 2 : Resetirajte PW preko vašeg mail-a.
Rješenje 3 : Pošaljite ticket LoL supportu.

Ovo su problemi na koje sam ja lično nailazio. Slike su preuzete sa LoL support sajta, a sav tekst je napisan mojim prstima . Tema ide u sticky i svaki sljedeći put kada neko otvori temu a da odgovor ima u ovoj ide instant kanta. Dakle, da još jednom napomenem :

Ako imate neki problem i njegovo rješenje a da on nije sadržan u ovoj temi, napišite u postu. Problem će biti uvršten u temu uz vaš nick te ćete dobiti aplauz.

Nadam se da sam pomogao 
Nije baš neki bug, ali vrijedi ga spomenut. Ako u toku igre dobijete disconnect i vratite se u igru, svi itemi će vam drugačije izgledati. Znači Blasting Wand će imati ikonu nečeg desetog i imat će opis te desete stvari. Zamolite nekoga da vam kaže koji item imate na tom mjestu, ako se ne možete sjetiti  Također vjerovatno nećete moći napadati turrete koji su trenutno "živi" i koje ostali mogu napadati, tek poslije rušenja tih turreta možeto ponovo napadati 

Post dobio aplauz od MAND4

Nisam vidio da si stavio onaj Maestro error (spominje se dosta po forumima).
Evo i ja nesto da dodam za taj 6. error/problem.

Imao sam ga i ja .
Ni jedno rijesnje od tih nije pomoglo :/

Morao sam install DX9 jer igra ne radi sa DX10 ni DX11.
To se najcesce događa sa igracima koji imaju Windows7 /vistu jer oni dolaze sa DX11

Nako sto se instalira DX9 mora se obrisati igra.Ne citava nego samo instalacija. Ono sto ste download NE MORATE brisati.
Znaci samo ono add/remove programs i tu obrisati.

Ponovo instal igru i sacekajte da se updejtuje  

To je sve. Meni pomoglo i nemam vise problema sa igrom  

Post dobio aplauz od MAND4

Imao sam ja problem broj 9 skinem igru cekam cijela 2 sata da se skine i onda nece kaze da je nepravilan pass il ness ali 100% taj,ali eto nakon toga sam odusto od te igre
eh vako ja sam skino igru i izabcillo mi je error rads user karnel pls help nezz sta da radim
instalirao sam League of Legends na Windows XP i neće ni da pokrene igricu, izađe ovaj error:

C:Riot GamesLeague of Legendslol.launcher.exe
THIS APPLICATION HAS FAILED TO START BEACAUSE THE APPLICATION CONFIGURATION IS INCORRECT. REINSTALLING THE APPLICATION MAY FIX THE PROBLEM..

Igricu sam reinstaliro 10-ak puta, čak sam je opet skino ali opet isto..

Imam instaliran .NET Framework 4.0 i Adobe Air.

Konfiguracija:

Intel Pentium 4 3.0Ghz
1280 MB RAM
Nvidia GeForce 6200 256 MB

Na drugom računaru radi sve odlično na Windows 7 Ultimate...
Eo imam i ja jedan mali problem sa ovim "sranjem" da izvinete.
Formatirao sam oba hard diska ... i poslije digao sistem ... ha hu, dosao sam i do istalacije LoLa.
Skinem normala install, pocnem instalirat ... igra se normala instalira i kad pokrenem igru izbaci mi ovo:

Pokusao sam reinstalirat (repair) jedno 10 puta, instalirat na drugi disk ... pa cak josh jedan format :c al opet isti problem.
Jel je imao iko ikad isti problem ... moze iko pomoc?
Unaprijed thx!

EDIT:
Rijesio sam problem ... i eo kako cete rijesiti ako budete imali isti problem kao ja ...
Jednostavno, poslije formatiranja diska skinete sve windows updates, i prije instalacije lola instalirate "Microsoft .NET Framework 3.5"

Eo i link za download ...
http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?familyid=333325fd-ae52-4e35-b531-508d977d32a6&displaylang=en

Sam pao ... sam ustao :)
ja imam neki problem ne znam dal ima jos iko znaci , ono dok se ocitava sitgne mi do 95% i izbaci mi neki error , ja fino kliknem dont send , i moram ponovo uci u lol , i onda moze , ne pojavljuje mi se to stalno , al zna neko u cemu je problem ?
Možeš li mi objasniti kako da napravim:
Rješenje 4 : Očistite registry.
Rješenje 5 : Obrišite temp. fajlove.
medinjo je napisao/la:
ja imam neki problem ne znam dal ima jos iko znaci , ono dok se ocitava sitgne mi do 95% i izbaci mi neki error , ja fino kliknem dont send , i moram ponovo uci u lol , i onda moze , ne pojavljuje mi se to stalno , al zna neko u cemu je problem ?
mislis na ovaj problem

http://na.leagueoflegends.com/board/attachment.php?attachmentid=678740&d=1367807239

ako je to, ja bi vas zamolio da objasnite neki fix, stvarno nervira ovo i izbaci u pola igranja.
eeeee ja imam isto problem a to je , kada pokusam uci na lol , samo mi izbaci prozor na kojem pise Failed to launch RADS/system/rads_user_kernel.exe staa cu uraditi ?
Imam jedan mali problemcic ... mozda mi neko moze pomoci.
Imam strasne fps dropove u zadnje vrijeme sa LoL.
Na pocetku sam imao preko 80fps high details, sad standardno 30.
Vertical je off ... sve low details i off shadows.
Mislim da mi trebaju drivere namjenjene bas za LoL ... za graficku kartu AMD RADEON 7770 1gb ddr5. Pokusao sam update sa oficialne stranice al opet isto.
Imal neko neke te specialne drivere ?
PM ko moze pomoc ... :*

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.