Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT](c)eldin94 signature

779 pregleda · 17 odgovora · otvorena 12.09.2009. u 13:15

pozz gameri...ovako,danas sam odlucio napraviti josh jedan tut,ovaj put o sig-ovima...iako nisam neki "majstor" za sigove,nadam se da ce vam se svidjeti i da ce vam pomoci barem u nekom smislu...nisam nista,ali bas nista radio po nekim tutovima,dakle ako ima nesto slicno ovome,a ima sigurno,da znate da nisam c/p...

dakle,da pocnemo :

• kreiramo novi dokument:400x150,res. 72; bjela pozadina
nakon toga,izaberemo gradaciju:

i razvucemo je ovako:

• nakon uradjenog,nasao sam "clouds render" i postavio preko prethodnog layera te sam stavio na lighten:

• nakon toga,koristio sam "smoke render" (po mogucnosti mogu biti slicni smoke brushevi),stavimo ih u ovaj polozaj,Soft Light,Oapacity:42%:

• postavimo "altar render",napravimo njegovu kopiju layera,i tu kopiju postavimo u ovom polozaju,zatim ga editujemo sa smudge toolom kako bi izgledao ovako:

• 2. kopiju "altar render-a" postavimo preko 1. i izbrisemo neka mjesta gdje je upotrijebljen smudge tool,to su uglavnom krajevi rendera:

• postavimo "c4d 1 render" preko "altar rendera" i stavimo na "Color Dodge":

• postavimo "c4d 2 render" preko prethodnog layera na "Luminosity" u ovom polozaju:

• preko svih prethodnih layera postavimo gradaciju:

zatim stavimo na "Color Dodge" i Oapacity:59%,nakon toga treba da izgleda ovako:

• nakon toga,dodamo text i to bi bilo to

potrebne rendere nevedene u tutorialu kao i PSD. mozete naci ovdje:
Download

Moguce su greske tokom pisanja

(c)eldin94.deviantart.com

komentari su dozvoljeni xD
Fin TuT

Gz
Svaka cast, vidi se da imas talenta kad je PS u pitanju, samo naprijed imas sve pohvale od mene...
Wow, stvarno šminka! Fakat se vidi da imaš talenta! Samo nastavi ovako i bit' će nešto od tebe, hh! Prejak TUT, fkt zasluženo 10/10
Dobar TUT svaka cas..

Evo i ja sam se poceo malo o tutovima pa imam problem oko fontova...uvijek pogresan odaberem

Ako ti nije problem reci koji si font koristio i kako da prepoznam koji font da koristim u sig-ovima...ako ti nije tesko

GL
EmchO je napisao/la:
Dobar TUT svaka cas..

Evo i ja sam se poceo malo o tutovima pa imam problem oko fontova...uvijek pogresan odaberem

Ako ti nije problem reci koji si font koristio i kako da prepoznam koji font da koristim u sig-ovima...ako ti nije tesko

GL
http://board.ogame.com.hr/index.php?page=Board&boardID=547&s=55ae5ccd1680ef721936c18a97233772965079cc

ovdje imas sve
tut bezzveze, mogao si makar malo opsirnije npr gdje da nadzete gradaciju onda koje si opcije podesio za smudge tool... itd... iako ja znam to ali ima nekih koji neznaju...
Super, samo puno bih nam svima pomogao kada bi čitav tut spremio u obliku jpg. slike, u koju možemo ući sa desktopa ili sl. ;)
Simple, ali odlično
I mala greškica - nije Altar, nego Altair
cool ,great job man!

9/10 (altair)
fina stvarka za pocetnike. samo, kao sto je neko gore napisao, mogao si stavit settingse za smudge posto malo ko i zna sta je to i mozda boje za gradient. al sve u svemu nice tut

keep it up :] (i ako nema 3d verzije (K) )

Post dobio aplauz od LudaCris

TRL je napisao/la:
fina stvarka za pocetnike. samo, kao sto je neko gore napisao, mogao si stavit settingse za smudge posto malo ko i zna sta je to i mozda boje za gradient. al sve u svemu nice tut

keep it up :] (i ako nema 3d verzije (K) )
ma joooj,ako ti oces 3d,napravit cu ga samo za tebe
brate svaka tebi cast za trud , ali ovaj tut je za one koji vec imaju dovoljno skilla u photoshopu , realno neki pocetnik da ovo sad pogleda samo bi zatvorio , jer si ti napisao samo sta se radi a nisi opisao kako to uradit , primjer kod ovog smudganja , tobi trebalo popravit i malo opsirniji tut napravit za pocetnike jer njima su potrebni

GL & HF
Da li mi neko moze dati msn od ovog eldina , posto ima nekih koji misle da sam mu ripovao ovaj SIG :*

a nikad u zivotu nisam video ovaj tut ni ovaj sig :S

evo SS da sam ja radio

kliknite na sliku da bi je videli u punoj velicini
Dobar tutorial, samo ako bi mogao dobiti rendere i sve potrebno

Hvala

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.