Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PS3 ili PC

176 pregleda · 20 odgovora · otvorena 07.01.2011. u 09:37

Naime odlucio sam da zamijenim ovu starnu kantu od racunara. pa imam malu dilemu.
Ovaj racunar sto trenutno imam moze sve pokretati osim naravno novih igri. meni iskljucivo treba samo radi igranja.
Sta vi predlazete da uzmem PS3 Slim ili
Pc sa konfiguracijom:
ATI Radeon HD 5540 1 GB
2 GB rama
i5-760 4 core procesor 2.8 GHz

Oba od navedena tj. i PS3 i PC kostaju 850 KM
Mada PS3 dođe sa slim, 320 GB sa dual shock vibracionim džojstikom + čip 850 km
Pa da cujem vasa misljenja.

Hvala unaprijed
Ako imas plazmu uzmi ps3
Komp je bolji :d
mozes na internet mozes skinuti igru kad god hoces
a za ps3 izdvojis 40 KM
Ima jos puno stvari
Ako ces samo igrati , bolji je PS3 , ali ako ukljucimo sta kompjuter sve moze , onda je definitivno bolji PC...
Brate ne znam sta da ti kazem. Imam oboje, jest da mi racunar nije bas tako dobre konfiguracije ko taj tvoj gore sto si naveo.

PC mozda ima malo vishe opcija od PS3, al i na ps3 imas internet, mozes igrati online, gledat filmove i sve to. Meni PC nije neka konf, i koristim samo za kanter i ovako msn/surfanje. A igre razvaljujem na ps3.
Pa posto vec imas jedan komp, uzmi sebi PS3 i uzivaj.

PS3 ti moze sluziti za igranje, surfanje netom, komuniciranje, gledanje filmove, slusanje muzike, pohranjivanje podataka itd.

PC- koristis za programe, cs il sta vec igras.
Ja mislim da je pc bolji .Uzmes dobar pc kupis igru za 5 km i igras .FPS ti je 100 lakse igrati na pcu nego na nekoj konzoli .Na pcu mozes igrati strategije i jos neke igre koje ne mogu na ps3 .
Jedina prednost ps3 je sto nema laga u igrama ,sto se ne moras zezati oko instalacija .Ne valja sto moras uzimati orginal igre xD i davati 100 i vise km .Ja bi uvjek volio imati dobar pc nego ps3 ili bilo kakvu konzolu
Kad imas playstation "rahat" si,znas da ti svaka igra moze i da neces morati da se patis oko instaliranja itd.....Odes fino kupis original igru i goni ..............

Vec imas komp,a sad da uzmes novi komp.za godinu dana ce izaci neka igra i ti je neces moci piciti na high rez.i na max detaljiima,ovaj stari komp za neta,muzike i to..

Preporucujem PS3........
Jer sljedeci PS neece uskoro izaci...a taj tvoj komp.ce "ostariti"i bice ko sto je sada ovaj stari
taj komp je totalno ne usklađen
za 850KM ,PROCESOR je extra,ali ta graficka je kao 9500GT = smeće.

evo ti nesto za 850KM: (plus.ba)
INTEL DUAL CORE E5700 BOX 2x 3,0GHz, 800MHz 2MB, Sck.LGA775 (146.94KM)
MB ASUS P5P41C Intel G41; PCI-Express 16X, GLAN; Sck.LGA775 (122.76KM)
VGA MSI ATI R4670-MD1G 1GB DDR3/DX10,1/HDMI/DVI/D-SUB/FANSINK (185.07KM)
HDD 3.5" 500GB WD SATA-300 16MB WD5000AAKS (89.28KM)
DDR II 2GB 800MHz SILICON POWER (69.75KM)
NAPOJNA JEDINICA GIGABYTE SUPERB POWER 460W PFC (24EPG-P40AC2-39R) (86.49KM)
KUĆIŠTE GIGABYTE LUXO X142 1x120mm Fan ATX (83.70KM)
DVD RW LG GH22NS40 22X SATA black (40KM)

TOTAL:824KM

ja bo ovo prije PS3 uzeo,jer bi pored igranja igara,mogao surfati netom , gledati filmove........
Pa kad uzme PS3, moze gledati filmove ( sa monogo vise uzivancije nego na pc-u ), moze surfati netom ( prikljuci tastaturu i mis na ps3 ) i ima 320gb prostora ( moze se i prosiriti) gdje moze pohraniti sve sto zeli.

A vec ima PC, na kojem moze raditi u programima i sl.

Ps3 je nova generacija gaminga, igre koje izlaze neces moc ni zamislit na pcu + imas MOVE.

Igre koje kupis i predjes i odigras sa uzitkom, i igre se mogu nabaviti na piku, novi ili polovne po pristupacnim cijenama.
BR1cK je napisao/la:
taj komp je totalno ne usklađen
za 850KM ,PROCESOR je extra,ali ta graficka je kao 9500GT = smeće.

evo ti nesto za 850KM: (plus.ba)
INTEL DUAL CORE E5700 BOX 2x 3,0GHz, 800MHz 2MB, Sck.LGA775 (146.94KM)
MB ASUS P5P41C Intel G41; PCI-Express 16X, GLAN; Sck.LGA775 (122.76KM)
VGA MSI ATI R4670-MD1G 1GB DDR3/DX10,1/HDMI/DVI/D-SUB/FANSINK (185.07KM)
HDD 3.5" 500GB WD SATA-300 16MB WD5000AAKS (89.28KM)
DDR II 2GB 800MHz SILICON POWER (69.75KM)
NAPOJNA JEDINICA GIGABYTE SUPERB POWER 460W PFC (24EPG-P40AC2-39R) (86.49KM)
KUĆIŠTE GIGABYTE LUXO X142 1x120mm Fan ATX (83.70KM)
DVD RW LG GH22NS40 22X SATA black (40KM)

TOTAL:824KM

ja bo ovo prije PS3 uzeo,jer bi pored igranja igara,mogao surfati netom , gledati filmove........
Ali vidis da vec ima PC koji mu moze za net,dokumente,filmove, i ostale stvari.....i nemoze se porediti igranje na velikom tv-u i lcd-u od nekih cca 24"........
Za PS3 igrice kostaju 60 do- 200 km nista ispod 60.Za pc imas gdje se okrenes od 3 do 15 km. 1 GB je stvarno dosta uzmi windows 7 i prst u guzicu :D Birao sam i ja izmedu ps3 i xboxa360 i samo razmislim malo o igricama.Ovaj PC sto ti hoces da uzmes je prosjecno dobar :D
NexT_T1 je napisao/la:
Ali vidis da vec ima PC koji mu moze za net,dokumente,filmove, i ostale stvari.....i nemoze se porediti igranje na velikom tv-u i lcd-u od nekih cca 24"........
24" sa ATI 9550 ,aj ne budi smješan

ta grafa nije sposobna goniti nista na 800x600
BR1cK je napisao/la:
24" sa ATI 9550 ,aj ne budi smješan

ta grafa nije sposobna goniti nista na 800x600
Ma ne bolan,govorio sam opcenito jer je neki max. sada 24" ...ofc da ima i vecih ali skoro nikome ne treba nista vece......
KOntas?i u pravu su bili,ne vrijedi se s tobom raspravljati
Ono na.....
NexT_T1 je napisao/la:
Ma ne bolan,govorio sam opcenito jer je neki max. sada 24" ...ofc da ima i vecih ali skoro nikome ne treba nista vece......
KOntas?i u pravu su bili,ne vrijedi se s tobom raspravljati
Ono na.....
neije "24
vec "27
http://hindcomputers.com/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=12

eto to ti je neki gaming monitor

btw.
treba teziti za 100Hz i 2ms
AlienzZ je napisao/la:
Brate ne znam sta da ti kazem. Imam oboje, jest da mi racunar nije bas tako dobre konfiguracije ko taj tvoj gore sto si naveo.

PC mozda ima malo vishe opcija od PS3, al i na ps3 imas internet, mozes igrati online, gledat filmove i sve to. Meni PC nije neka konf, i koristim samo za kanter i ovako msn/surfanje. A igre razvaljujem na ps3.
Ovo sto je AlienzZ napisao sta radi sa PC to i ja radim 100% isto. Nisam programer znaci netreba jaka kompa. iskljucivo samo radi igranja. I to sto se na forumu veli da za 1 godinu ja necu moci igrati neku igru opet al sa plejkom mogu igrat barem jos 2 godine bez brige. Slazem se jesu igre skupe al ja sam tip kupi predji. Ako igra ima MP igracu MP jer je internet za PS3 besplatan i to zauvijek . To je jedna velika prednost i moze se surfat mada nemozes ici na FB i na YT sto sa XboX 360 mozes(jedna od najvecih prednosti XboX-a) Ja imam ogranicen net tako da brzo potrosim net na YT i onda ne ostaje nista za MP igre. Sudeci po svemu moj izbor bi trebao biti PS3 Slim. PS3 Slim cita Blu-ray diskove , DVD , CD ,muzicke ma sve vrste na svijetu a jos i to da moze pokretat PS2 i PS1 diskove znaci ja mogu kupiti PS2 disc i igrat igre dok ne sakupim za jedan PS3. O da i to najbolje igre su na PS-u uvijek bile . Po mom izboru ipak uzimam PS3 Slim . Imam LG LCD TV 22" ima HDMI prikljucak(jel mozda HDMI isto sto i SCART-kabal ) i TV je HD ready(ako to sta doprinosi boljoj grafici).
Jedini problem je sto ja nebaratam novcem jos uvijek imam 14 godina tako da moram pitat OCA da li ce mi uzeti PS3 jer on ipak je nesto vise za PC mislim uvijek mi je spominjao novi PC al sada cu ga pitati da li ce mi kupiti PS3 jer stvarno to zelim dilema me prosla .

Hvala svima ajde dodaj te jos sta na ovo moje napisano da se mozda jos odlucim jos NIJE KASNO .

Hvala
Ma_V3r1cK je napisao/la:
Ovo sto je AlienzZ napisao sta radi sa PC to i ja radim 100% isto. Nisam programer znaci netreba jaka kompa. iskljucivo samo radi igranja. I to sto se na forumu veli da za 1 godinu ja necu moci igrati neku igru opet al sa plejkom mogu igrat barem jos 2 godine bez brige. Slazem se jesu igre skupe al ja sam tip kupi predji. Ako igra ima MP igracu MP jer je internet za PS3 besplatan i to zauvijek . To je jedna velika prednost i moze se surfat mada nemozes ici na FB i na YT sto sa XboX 360 mozes(jedna od najvecih prednosti XboX-a) Ja imam ogranicen net tako da brzo potrosim net na YT i onda ne ostaje nista za MP igre. Sudeci po svemu moj izbor bi trebao biti PS3 Slim. PS3 Slim cita Blu-ray diskove , DVD , CD ,muzicke ma sve vrste na svijetu a jos i to da moze pokretat PS2 i PS1 diskove znaci ja mogu kupiti PS2 disc i igrat igre dok ne sakupim za jedan PS3. O da i to najbolje igre su na PS-u uvijek bile . Po mom izboru ipak uzimam PS3 Slim . Imam LG LCD TV 22" ima HDMI prikljucak(jel mozda HDMI isto sto i SCART-kabal ) i TV je HD ready(ako to sta doprinosi boljoj grafici).
Jedini problem je sto ja nebaratam novcem jos uvijek imam 14 godina tako da moram pitat OCA da li ce mi uzeti PS3 jer on ipak je nesto vise za PC mislim uvijek mi je spominjao novi PC al sada cu ga pitati da li ce mi kupiti PS3 jer stvarno to zelim dilema me prosla .

Hvala svima ajde dodaj te jos sta na ovo moje napisano da se mozda jos odlucim jos NIJE KASNO .

Hvala
komp je komp

kolko para dajes za komp da ti sta sklepam

sto se tice neta
uzmi TELEMACH FLAT (22KM) mjesecno, sta ceti bolje

brzina 3.8Mbps
Ma imam ja vec sve planirano za komp vidi na pocetku teme dajem oko 850 KM al samo u radnjama ok

Meni je net ADSL 8G 100 Mbps
Ma_V3r1cK je napisao/la:
Ma imam ja vec sve planirano za komp vidi na pocetku teme dajem oko 850 KM al samo u radnjama ok

Meni je net ADSL 8G 100 Mbps
aj suti
kakvih 100Mbps,u mene je isti max 2048kbps

evo ti ingel.ba

AMD ATHLON II X2 250 AM3 ADX250OCG QBOX (129KM)
FOXCONN A78AX 3.0 (129KM)
GAINWARD GT240-512-HDMI-DVI GDDR5 WITH CUDA (159KM)
2 GB DDR3-1333MHz, PC3-10600 Kingston Value RAM CL9 (59KM)
WD 500GB, SATA, WD5000AAKS (93.60KM)
LINKWORLD 321-23U-C 2228 (37KM)
FORTRON FSP400-60APN 80+ (76KM)
LG GH22NS50 black (36KM)

TOTAL:750KM

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.