Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

WoW-Osnove

285 pregleda · 4 odgovora · otvorena 18.05.2011. u 20:32

Eh, znam da će biti odgovora poput : "Joj retarda!" i "Koji bot..." ali sam digao ovu temu jer sam početnik u WoW-u.

Znači zanimaju me osnove igre, kao i pojmovi (farmanje, itd.). Čuo sam za razne pojmove u gaming časopisima, ali ne znam šta podrazumijevaju. Također, jedno od mojih najvažnijih pitanja je : Ja igram sa Worgenom i zanima me kakva je prednost kada se pretvorim u Worgena, u odnosu na onu kada sam čovjek?

Ko mi najtačnije objasni srž i pojmove igre,te odgovori na pitanje oko Worgena dobija nagradu :) 100 % !
Rješenje
Eh ovako ja ne igram cata. ali igram WOTLK !

Ne znam prednosti worgena ali mogu ti reci osnovne stvari u wow-u

Farmanje - farmat se moze :

1.) Gold - Ubijas creepove uzimas im gold kozu koju prodajes kada skupis , radis questove za gold.
2.) Gear - Gear ili opremu za svoga lika , farmanje gear-a pocinje kada dodjes na lvl 80 .... EPIC GEAR - itemi iznad lvl 200 ( ljubicasti itemi ). Iteme farmas u dungeons i raid-ovima. Dungeons ( FOS - Forge of souls , POS - Pit of "saranus" HOR - Halls of Refflection ) Ti dungeons se nalaze u Northrendu Ice Crown Citadel.
Raids - VOA , ICC , TOC , OS , .... mozda sam neke zaboravio. Ti se raidovi takodje nalaze u Northrend-u .

Onda imas "klasu" i "role" svoga lika ....

Klasa - Druid , Warlock , Shaman , Warrior , Deathknight , Mage , Priest , Hunter

Role - To je ono na cemu je baziran tvoj lik , DPS (damage) , HEAL ( samo ti rijec kaze ) , TANK ( onaj koji prvi krece na boss-a , lik koji ima najvise hp i velik Deffense rate )

Ako te neko pita sa Gearscore" , to je ustvari LvL score tvojih itema , sto imas jace iteme imas jaci gearscore ! GS provjeravas putem addonsa :

http://wow.curse.com/downloads/wow-addons/default.aspx

Sve sta nisam naveo i sto te interesuje pitaj me PM ili MSN -

[email uklonjen]

Ne znam koliko vec znas ili sta si naucio o wow- u , mozda znas sve sto sam ti naveo. Sta god te interesuje pitaj me

Ne moze ti sve objasniti jednim postom , ima dosta toga za naucit i pokazati. Dodaj me na msn ako ti nesto bas zatrebam , ovdje sam ti naveo samo "neke" osnovne stvari da bi ti pomogao da razvijes lika

Enjoy ♥

Post dobio šamar od yassa

Worgen ima:
Aberration: Povećava Nature resistance za 1
Darkflight: Aktivira svoj worgen oblik i krece se 40% brze 10 sec
Enable Worgen Altered Form: Pretvaranje Iz Normalnog oblika u vuka(worgena)
Flayer: Povecava skining skill za 15
Running Wild: Worgenow mount
Two Forms: Prebacivanje formi
Viciousness: Povecava critic za 1%

Imenjak daj msn na PM sve ti zivo objasnim od A-Z. Igram WoWa 5 Godina, Objasnim ti sve expanzije sta god te zanima
Kao Worgen imas sledece racial ab.

Aberration
Shadow and Nature resistance increased by 1.

Darkflight
True form activated, movement speed increased by an additional 40%.
10 seconds remaining

Worgen Altered Form
Enables Worgens to switch between human and Worgan forms

Flayer
Skinning skill increased by 15 and allows you to skin faster.

Running Wild
Increases ground speed by 60%/100%.

Two Forms
1.5 sec cooldown
Turn into your currently inactive form.

i najbolja
Viciousness
Criticial strike chance increased by 1%

Human racial ab.

Diplomacy
Reputation gains increased by 10%.

PVP Trinket (Spell)
Every Man for Himself Racial
2 min cooldown
Removes all movement impairing effects and all effects which cause loss of control of your character. This effect shares a cooldown with other similar effects.

Expertise with Maces and Two-Handed Maces increased by 3.
Expertise with Swords and Two-Handed Swords increased by 3.

i naravno najbolje od human
The Human Spirit
Spirit increased by 3%.

Zakljucak =D Worgen ima mnogo bolji racial ab. tipa
Criticial strike chance increased by 1% i slicno, ali naravno ako ti hoces igrati priest Human ti je odlicno resenje bas zbog Spirit increased by 3%.
Da ne duzim na ovu temu, ako te nesto zanima slobodno mi se obrati na PM i naravno poseti wowhead.com

Sto se tice farmanja golda, to je prilicno jednostavna stvar
Potrebne su ti profesije npr. Skinning, mining etc.
Da bi farmanje golda bilo jos učinkovitije preferira se maksimalan skill.
Po meni jedno od boljih resenja je da posetis ovaj sajt malo "istrazujes" i citas.
http://www.wow-professions.com/
Za pocetak ti je najbolje da uzmes Skinning jer je to sigurno jedna od najlaksih profesija, dok kao druga profesija Herbalism nije los =)

Post dobio aplauz od yassa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.