Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

ESWC , WCG ???

2.474 pregleda · 94 odgovora · otvorena 14.10.2007. u 22:38

Ehh vako .. Htio bi da se vise sazna sta je sa Bosnom na gaming eventima ... Naime .. kao sto vidite ... svake godine se povecava broj ucesnika na ESWC , WCG itd ... ALI NAS NEMA NIGDJE ...
Nase mjesto zauzimaju neke "low skill :p" zemlje kao sto su : Azarbejdzan , Kazahstan , Guatemala .. da ne nabrajam vise .. ( stid me ). Svi govre :" ma kakvi mi .. nezovu nas na takva takmicenja " .. NE ! .. nas problem je u organizaciji .. BiH je dobila licencu za ESWC , cije je vlasnik bio klub FORUM na ilidzi .. koja je isparila ( svi znamo kako je zavrila .. uzela se $$ ) . Eh .. sad , postoji li neki drugi klub koji bi mogao izganjat licencu i organizovat kvalifikacije ??
Sigurno bi i vi volili gledat nase timove na velikim eventima . Treba radit na tome .. a ne samo cekat ocel se pojavit nase ime na listi zemalja ..

Sta vi mislite o svemu tome .. i ko je kriv sto nas nema ni na MAPI ! ??

ty
to je pravo dobra ideja...al kako se uopste izganja licenca za to?i treba nagovoriti nekog vlasnika dobro opremljenog internet kluba da se to organizuje mada cisto sumnjam da ce to biti...al et opet treba pokusat...samo treba nagovoriti nekog da organizuje i on ce imat profita i sve...al samo ta licenca...
brate sliushaj mi kao drzava nemozemo ni ucemu uspjeti !
jer kao sto vidite svi samo ljudi KRADU I NIKAD IM NIJE DOSTA
znaci mi imamo dobru volju i sve al nemamo uslove !

btwnaj lik na ilidzi je pokro sve pare od turnira !

eto toliko od mene

hwala
expansioN~ je napisao/la:
1.Vision
2.Stasnet
3.Neon

jes da mi je VISION Najblizi al je tuta kompovi sranje zivin na VOJNICKOM tu se ne mogu igrat mecevi jer je jedna ogromna prostorija sa 20 racunara i to ne valjaaaa
Prijedlozi:

~ New Level
~ Novi kljub sto jeaN otvara

Btw, mozda se stari igraci sjecaju, kada je CiCk0 izganjao CPL licencu, trebao biti QCPL, medzutim, niko od ovih firmi sto prodaju hardware nisu imali na lageru 80 racunara...
vidi moglo bi se to organizovati! al bi tu trebala veoma velika prostorija! kakav stasnet, il neon, il visio, arena. nema dovoljno mjesta.

fino se iznajmi prostor i ubave kompovi! ko na eswc na ilidzi kad je bio!
               mahma.rulz je napisao/la:
brate sliushaj mi kao drzava nemozemo ni ucemu uspjeti !
jer kao sto vidite svi samo ljudi KRADU I NIKAD IM NIJE DOSTA
znaci mi imamo dobru volju i sve al nemamo uslove !

btwnaj lik na ilidzi je pokro sve pare od turnira !

eto toliko od mene

hwala

pahh vidis ... klub FORUM ... " BILO , PROSLO "
Hajmo trazit novog organizatora ... neki od klubova ili cak GAMERS.BA ?

Members: 13777 ... nek pola od ovog donira po 1 KM ... MOZE se 100% KUPITI LICENCA i organizovati kvalifikacije za ESWC (za wcg licencu nisam upoznat koliko kosta i mozel se kupit uopste ).

ako nista .. probat ? .. samo ne ODUSTAT.
LinuX4mi0 je napisao/la:
pahh vidis ... klub FORUM ... " BILO , PROSLO "
Hajmo trazit novog organizatora ... neki od klubova ili cak GAMERS.BA ?

Members: 13777 ... nek pola od ovog donira po 1 KM ... MOZE se 100% KUPITI LICENCA i organizovati kvalifikacije za ESWC (za wcg licencu nisam upoznat koliko kosta i mozel se kupit uopste ).

ako nista .. probat ? .. samo ne ODUSTAT.

otvori BU racun i svi kolko ko moze
treba se dat 10.000 $ ako se ne varam ili nesh tako ispravi te me ako grijesim ...

sumnjam da ce neki vlasnik internet kluba dat tolike pare za to kad bi mogli komotno jos 6-7 racunara novih uzet za te pare. A i kad bi se te pare (10000$) kad bi se dale za eswc one se nebi nikad vratile kakva je kod nas scena ... 10 klanova... i svake godine je sve manje i manje... tako da onaj koji to kupi malo rec lud... al et ako ko ima para viska bilo bi fino da kupi tu ****nu licencu ...
Neke veliki prostor poput sportske dvorane.

Naci opstinu npr koja ce dati prosto kao sto je dvorana na koristenje.

Organizovati takmicenja u svim mogucim disciplinama :

CS

WC3

Trackamnia

Starcraft

FIFA

sve zivo

sto se igra

e onda bi mozda imali scenu!

Pre toga organizvoati nekoliko

BOOTCAMPOVA U GRADOVIMA SIROM BIH i ona ekipa sto pobijedi kad bi mogla otici na neki BOOTCAMP u Svedku ili Norvesku koji organizuju velike ekipe.
Pa mi nemozemo nabrojati klanove na prste jedne ruke, al' klanove...

[email uklonjen] - za sva pitanja i sugestije oko eswca i slicnih sitnica.
Mjesto: Uglavnom da je veliko, neka dvorana ili sta ja znam
Igre:
CS, COD2, WC3, WOW, SC, TrackMania i josh koje imaju a igraju se
Objashnenje:
Lokacije: zato sto je glavni grad, sa najvishe stanovnika i najvishe posjetioca ovog portala je otamo, najvishe sposobnih ljudi se tamo nalazi i tako to
Mjesto: Radi toga sto ce doci hajbet raje, i da se moze sto vishe mecheva igrati u isto vrijeme
O igrama necu nistah
Kompovi: Nevjerujem da ce biti problem jer kompovi npr kao u stasnetu su dovoljni da sve igre gore nabrojane rade kako treba ( CS fps 100, CoD2 125 itd .. )
               SilverBoy je napisao/la:
Mjesto: Uglavnom da je veliko, neka dvorana ili sta ja znam
Igre:
CS, COD2, WC3, WOW, SC, TrackMania i josh koje imaju a igraju se
Objashnenje:
Lokacije: zato sto je glavni grad, sa najvishe stanovnika i najvishe posjetioca ovog portala je otamo, najvishe sposobnih ljudi se tamo nalazi i tako to
Mjesto: Radi toga sto ce doci hajbet raje, i da se moze sto vishe mecheva igrati u isto vrijeme
O igrama necu nistah
Kompovi: Nevjerujem da ce biti problem jer kompovi npr kao u stasnetu su dovoljni da sve igre gore nabrojane rade kako treba ( CS fps 100, CoD2 125 itd .. )

Sa 20 racunara?
               Schulz je napisao/la:
Pa mi nemozemo nabrojati klanove na prste jedne ruke, al' klanove...

[email uklonjen] - za sva pitanja i sugestije oko eswca i slicnih sitnica.

drug ali zasto je to tako ?? zasto opada broj ozbiljnijih klanova ??

odgovor jenostavan ... IMAMO PREVISE DOBRO ORGANIZOVANIH TURNIRA ( cast izuzecima kojih je malo ) . Kod nas nema hljeba od gaming-a .. to svi znamo ..

"ALI" dali bi se situacija popravila stalnim ucescem na velikim eventima ? To bi moglo dici .. tako reci "MORAL" nasim gamerima ...

SKENDERIJA
ZETRA
Pa gle. CS i CoD2 ti se igraju 5 v 5, znaci 2 mecha istovremeno. Ne znam sad tacno, CoD2 mechevi u prosjeku traju 1 h, za CS ne znam ali nisu ni oni vishe.
Za obje discipline ti vazi ono: 16 klanova minimum, 32 ili 64 max.
Uzmimo da ce se pojavit 16 klanova u obje ( 32 zajedno ).
Uzmimo da se igra na pocetku knockout i onda grupni sistem sto znaci :
Igra se 8 mecheva na knockout ( znaci 4 sata )
Cetvrt Finale ( 2 sata )
Polufinale ( 1 sat )
i Finale 1 sat
Iz ovog slijedi da je potrebno 8 sati za jednu disciplinu, pod uslovom da : ima samo 16 timova, ima samo 20 kompova i DA SVE IDE U NAJBOLJE REDU
Znaci nista od ovog xD
koji qrac mi uopste imamo govoriti o tome.... ovi govore nekakve klubove po 20 kompva...omfg

de mi recite ko ce da se uhvati tog posla?.... cuj sto nema ozbiljnih klanova... pa vjerovatno zato sto je najbolji team u BiH neki mix koji ima 2 stalna clana i koji skoro pa cini mi se igraju 4fun.....zato sto 90 % ovog sajta cini populacija 90 godite pa nadalje...medju njih i ja spadam.....i mi nesto govorimo.......

jedini ozbiljni, pravi klan mozemo reci da su Disturbed i =XII=, posebno ovi Mostarci.......

i treba da nemamo nikakvog eventa ozbiljnog to zasluzujemo...samo kada cojek vidi teme kakve se postavljaju ovde na ovom sajtu, a koji je gaming sajt sa najvishe reganih korisnika u BiH...

strasno
Kao prvo jako dobra temasvaka casta linux!

Malo je ljudi koji bi ulozili u to pare makar kod nas u drzavi jer o nama ustvari i pricamo!
Malo je zainteresiranih clanova da bi organizirali nesto tako mi to mozemo pricati ovdje na 4umu dali ce to procitati neko ko treba cisto sumnjam! DAJ BOZE DA PROCITA!
Ako bi se desilo da procita naravno najbolja lokacija za odrzavanje je Sarajevo iz mnogo razloga da ne objasnjavam sad!Dobri compovi a ostalo je lako naci kao mjest za odrzavanje covjek koji kupi licencu valjda mu nece biti tesko na kraju dati 500 KM da iznajmi dovranu na citav dan!

Hvala!

EDIT: Kremer potpuno si u pravu ko moze reci da ima ozbiljan klan ovdje u bosni ? Jedino mozda eu4riia ali dali oni zive od gaminga naravno da ne :S Dali bash zato sto ne idu na nor ESWC ili nesto tako ja ne znam

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.