Iako je vec netko spomenuo, kao fan
The Walking Dead-a koji prati jos od prvih dana na AMC-u, sram me je sto je tek izdvojeno nekoliko rijeci.
Kao prvo, serija predstavlja najrealniji primjer kakva mi apokalipsa mogla biti. Glavni lik serije je Rick Grimes te njegov cilj je zastiti obitelj, sto mu ne uspjeva bas najbolje sto cete vidjeti u sezonama 3 i 4 u kojim gubi po jednog clana obitelji.
Osim sto ima puno akcije i horrora, ima i emotivnih dijela te su producenti napravili odlican posao da se gledatelj koji redovito prati seriju uspijeva emotivno vezati za odredene likove, te cak i zamrziti druge, pa cak preobratiti mrzene likove u voljene.
Tko nije gledao misliti ce da samo lupaju glave zombija cekicima i trce koliko ih noge nose, ali nije tako.
The Walking Dead je tako dobro snimljeno da se cak cini kao neka vrsta "reality show-a" koji izvjestava direktno s mjesta apokalipse. "Big Brother Zombie Edition" moglo bi se reci

Takoder i budget raste svaku sezonu i razlika se vidi, ne samo sto likovi dobivaju vise detalja, cak se i vise ulaze u sminkanje i kostime zombija te cak i sami glumci koji glume zombije postaju sve bolji i bolji.
Napominjem da je serija pravljena na temu stripova The Walking Dead, no prica nije ista. Ima nekoliko slicnosti, ali iz stripova su iskljucivo uzeti likovi, a kad usporedite slike iz stripova sa izgledom glumaca u seriji, vidit cete da su napravili dobar posao i pazili na svaki sicusnji detalj.
Ocjena: 10/10
The Vampire Diaries
Recite sto hocete, jest da je serija pomalo zenskasta kao i Twilight. Mene je jedna cura navukla da gledam i kad zanemaris svo tu ljubljenje itd, serija je stvarno dobra. Pogotovo pred kraj sezone 2 i sezona 3 imaju vise akcije nego ljubavi. Serija je zanimljiva po tome sto u njoj ima vampira, vukodlaka, vjestica, i od sad i hibridi vampira i vukodlaka (gledam sezonu 3 trenutno dok ne izade Walking Dead sezona 5).
Serija mi je samo onako "za usput" dok nema The Walking Deada, ali serija sama po sebi je takoder jako dobra, no ni blizu TWD-u. Preporucam da je gledate sa curom ako je imate, ona ce se paliti na bracu Salvatore i nakon par pogledanih epizoda zajedno krecete ravno u spavacu sobu, garantirano.
Ocjena: 6/10
Game of Thrones
Game of Thrones mi je slijedeci na listi cekanja, trenutno nemam vremena za njega jer vec pratim dvije gore navedene serije. Cim jedna od njih zavrsi, na redu je GoT.
Zanimljivo je sto je dio Game of Thrones-a snimljen u Dubrovniku, ako niste znali. Ove jeseni se nastavlja snimanje.
Nisam bas previse pratio tu seriju, ali ima dosta borbe koliko sam vidio, neki narod nomada koji ima vlastiti jezik, cuo sam da ima zmajeva, a glumi i onaj tip koji glumi Boromira u Gospodaru Prstenova.
Ja obozavam, a vjerojatno svi koji vole Gospodar Prstenova, bit ce im dobar Game of Thrones.
Ja jedva cekam da ga gledam, ali trenutno jednostavno ne mogu.
Ocjena: 7/10
iiiii naravno
DragonBall Z
Svi znate, recenzija nije potrebna. Vraca stara sjecanja.
Ocjena: Over 9000 !!!!!