Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 35 bodova

Otkup/vrijednost mobitela

414 pregleda · 13 odgovora · otvorena 11.06.2012. u 00:15

Dobro veče online memberima.

Koristio opciju traži, googlao, bla bla bla, pitanje je sljedeće:

Interesuje me gdje se u Sarajevu vrši normalan otkup mobitela, pri ovom normalan mislim da smanji cijenu mobitela ali ne za 300% već za 20% manje više..Isto tako interesuje me trenutna tržišna vrijednost mobilnog telefona SE Satio ukoliko uz njega dobijete 16GB karticu, kožnu futrolu i svu ostalu opremu(headset, punjač, org. kutiju(nije ukraden))..

Neću da mi govorite ima u univerzalnom tamo, vamo.. Interesuju me lična mišljenja onih koji su to radili a ne puka nagađanja radi bodova.. Imate u vidu da ću prije nego dam bodove to provjeriti, ukoliko utvrdim da ste me isfurali, khm, bolje da ne utvrdim.

Lijep pozdrav.
Druze odes na autopijacu ima fer momaka normalno odkupljuju i normalne cijene poonude samo trebas potraziti
Ilidza KSC smanjit ce ti malo cijenu da zaradi i on 40 - 50 km ,al cjenkaj se sa njim pa mozes dobro proci,takodjer u prodavnici na pijaci ,gdje onaj mazno telefon
Realna prodajna cijena obzirom da je polovan oko 300km AKO je jako dobro ocuvan...ovi iz univerzalno, tj. ZM Mobile shop ce ti dati 200-230km otprilike(hoce i oni nesto da zarade:)...cim je mobitel koristen, makar imo samo minutu razgovora ili 1fotografiju napravljenu, cijena mu pada za oko 100km, pa i vise..realno..
Dobro, čuo sam za ZM mobile shop.Nisu valjda jedini otkupljivači mobilnih u Sarajevu? Ješ neko ?
Ima radnja na ilidži "Handy shop", odnosno u pejtonu je, cim predjes cestu pored pijace prema pejtonu. Ja sam tu nosio i momak realno ocijeni vrijednost mobitela (malo vuce na svoju stranu al cjenkaj se). Inace zivi kod mene u komsiluku pa mogu ga pitati ako ti je daleko da dolazis. Sretno
Nisam siguran ima li jos u Skenderiji... trebas i tamo otici i provjeriti

ja sam prije 4 godine tako staro za novo :) i doplatio
Da smanji vrednost za 20% manje vise, kralju moj ja mislim da takav handy shop ne postoji na planeti, zar nije bolje okaciti na pik ili neki sajt za prodaju ili sta vec, izvuci ces vise para nego kod ovih, pod uslovom da ti se ne zuri za kes.
anystrike je napisao/la:
Da smanji vrednost za 20% manje vise, kralju moj ja mislim da takav handy shop ne postoji na planeti, zar nije bolje okaciti na pik ili neki sajt za prodaju ili sta vec, izvuci ces vise para nego kod ovih, pod uslovom da ti se ne zuri za kes.
Pa recimo za telefon čija je originalna vrijednost recimo 300KM, ja bih halalio 50KM, ali nisam lud da dadnem telefon od 300KM za 150KM, je**š takvu prodaju.

A inače mi se žuri da prodam pa bih i kada bih prodavao, dao za 250KM. 
KRYSTAL je napisao/la:
Pa recimo za telefon čija je originalna vrijednost recimo 300KM, ja bih halalio 50KM, ali nisam lud da dadnem telefon od 300KM za 150KM, je**š takvu prodaju.

A inače mi se žuri da prodam pa bih i kada bih prodavao, dao za 250KM. :)
Hoces reci da telefon koji je nov placen nekih 300 KM ne bi dao ispod 250 KM ? Ako je tako neces ga nikada prodati druze, ne ide to bas tako sa polovnim stvarima, obidji ove shopove sto su momci nabrojali i uvjeri se sam ;)
Najbolje ti je brate prodaj ga drugu ili nekim poznanicima jer u svakom mobi sopu hoce da zeznu kod nas u Bugojnu da mobitel vrijedi 200 KM on bi rekao mogu ti dati samo 30 KM!
Masjtore mobiteli se uzimaju vecinom na 50% jedino ako je bas novi i fino ocuvan tek onda mozes spustiti njegovu cijenu za 20% Inace ti niko nece uzet mob... Najbolje ti ga je dati u neki mobi shop koji radi na fazon da stavi mobitel 50% jefitnije od njegove prave cijene +20% što dodaju na njega što će oni uzet pare
Ili da ti uzmes 30% a oni 20%

Ali sve se dog sa njim ;)
IceWolf je napisao/la:
Hoces reci da telefon koji je nov placen nekih 300 KM ne bi dao ispod 250 KM ? Ako je tako neces ga nikada prodati druze, ne ide to bas tako sa polovnim stvarima, obidji ove shopove sto su momci nabrojali i uvjeri se sam 
Ma mobilni je nov plaćen 650KM, sa trenutna vrijednost mu je cca 300KM. 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.