Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija]Gameri ili normalne osobe

1.447 pregleda · 21 odgovor · otvorena 29.05.2012. u 21:31

Prije svega Dobro vece .

Razmisljam o ovome vec nekih 2-3 sata , i kontam kako sam bio normalniji kad sam igrao igrica i no-lajfao . Sad kad me vise ne zanimaju niti igrice , niti kompjuter , postajem drugaciji , zaljubio sam se i ne mogu provest 2-3 sata u kuci (jedino kada spavam).

Prije 2-3 godine , do prije 2-3 sedmice sam uzastopno no lajfao i po citav dan igrao igrica , jedino petkom i subotom sam izlazio i to sam jedva cekao da dodjem kuci i da udjem u je***i cs . Kako sam prestao igrati igrica zaljubio sam se , ispusio prvi joint , pravo dobro se proveo , svaki put kad prodjem pored neke cure okrenem se , a prije su mi cure bile kao statue , prodjem pored njih , kazem cao i to je to.Zivio sam u svom svijetu , uzivao , roditelji su me molili da izadjem iz kuce i pocnem se baviti nekim sportom (iako sam vec trenirao kosarku , ali nisam bio zainteresovan) Izlazio sam u grad petkom i subotom , odemo na nargilu ili na pice , izadjemo u grad uzmemo sjemenke sjednemo na zidic , po potrebi zapalimo cigaru i tako do kraja ljeta ili do kraja skolske godine Poslije toga sam drugacija osoba , vise me zanima izac u grad s jednim jaranom i sjest negdje , prokomentarisat par stvari , vidit se s curom i to je to , kad dodjem kuci provjerim gamers i fejsbuk (po potrebi) i tako vec 2-3 sedmice uzastopno . Popravio sam se u skoli i poceo se zanimati za neke stvari (sport , cure , kafici) .

Sad me zanima , jel' moguce da mi se ovo desava zbog mog doba (inace 15 godina) , zbog trave , prestanka igranja igrica il' neceg cetvrtog ?

dazi je napisao/la:
Ovo ti se desava zbog sira
Joj ovih spamera , nemogu nikako ...
Momak otvorio diskusija da se prodiskutuje naslov teme , a ne ovih glupih komentara i levata na temi
kako kaže lik treba sve uskladiti

izlasci/učenje/pc/cure
Jedina riječ koja ovo može ukratko reći je, zrelost.

Imaš 15 god., postaješ stariji i dolaze nove odgovornosti. Igranje igrica je čisto gubljenje vremena. Mislim da to nije do igrica, već do tebe. Ti trebaš svoje vrijeme da pametno iskoristiš, da malo razmišljaš svojom glavom.

Naravno, napravio si nekoliko grešaka. Čuj joint da puši, tebi je 15 god., i znam da vas pola misli da je to cool, ali naprotiv, time uništavaš svoj život, i nadam se da se ja, neću dovesti u takvu situaciju, da probam taj otrov.

Ja imam 14 god., i postajemo svi zreliji, sada idem u Srednju školu, i nadam se da će prosjek ostati kao u srednjoj školi, naravno da ću morati više učiti, iako u Osnovnoj školi nisam knjige uzeo.

Ja previše no-lajfam, moram priznati. Na dan, budem oko 8-10 sati, subotom i nedeljom, čak i više.

Jednostavno, sam se "napalio" na Counter - Strike, mislim da ću postati neki pro igrač, ali to je samo moja mašta.

Nadam se da ćeš nastaviti tako, da ćeš prestati igrati igrice toliko, da ćeš naći neku trebu, da ćeš biti dobar u školi, da ćeš završiti školu, da ćeš imati uspješan život.

Ja sam još balavac od 14 god., i ako smijem pitati u koju srednju školu ideš ?

Pozdrav.

EDIT.

Zaboravio sam napisati, da treniram košarku 8 god., i da sam i ja čak nekad izgubio volju za treniranjem, i onda bi ostao sa drugovima na TS3 i pucali bi Counter - Strike.

I ja sam počeo razmišljati, i ja ti preporučujem da svoje vrijeme uskladiš kako treba, da rasporediš kako treba.

Od svega, najvažnije je učenje, i nadam se da ću se i ja, koliko toliko opametiti, kad krenem u srednju školu.

Fina tema. =D
Jos kisnem na kompjuteru po 4-5 sata na dan, ali sam dobar i sa ocjene i sa curama i prijateljima. Jednostavno volim raditi na kompjteru (igrati, moviemejkati, nesto kodirati/dizajnirati), i to ce mi uvjek biti najbolja zanimacija. Ali naravno, izadjem i sa prijateljima, curama ovo ono...
Samo droga moj prijatelju, to ce te izvuci iz svega !
Blackout_ je napisao/la:
Jedina riječ koja ovo može ukratko reći je, zrelost.

Imaš 15 god., postaješ stariji i dolaze nove odgovornosti. Igranje igrica je čisto gubljenje vremena. Mislim da to nije do igrica, već do tebe. Ti trebaš svoje vrijeme da pametno iskoristiš, da malo razmišljaš svojom glavom.

Naravno, napravio si nekoliko grešaka. Čuj joint da puši, tebi je 15 god., i znam da vas pola misli da je to cool, ali naprotiv, time uništavaš svoj život, i nadam se da se ja, neću dovesti u takvu situaciju, da probam taj otrov.

Ja imam 14 god., i postajemo svi zreliji, sada idem u Srednju školu, i nadam se da će prosjek ostati kao u srednjoj školi, naravno da ću morati više učiti, iako u Osnovnoj školi nisam knjige uzeo.

Ja previše no-lajfam, moram priznati. Na dan, budem oko 8-10 sati, subotom i nedeljom, čak i više.

Jednostavno, sam se "napalio" na Counter - Strike, mislim da ću postati neki pro igrač, ali to je samo moja mašta.

Nadam se da ćeš nastaviti tako, da ćeš prestati igrati igrice toliko, da ćeš naći neku trebu, da ćeš biti dobar u školi, da ćeš završiti školu, da ćeš imati uspješan život.

Ja sam još balavac od 14 god., i ako smijem pitati u koju srednju školu ideš ?

Pozdrav.

EDIT.

Zaboravio sam napisati, da treniram košarku 8 god., i da sam i ja čak nekad izgubio volju za treniranjem, i onda bi ostao sa drugovima na TS3 i pucali bi Counter - Strike.

I ja sam počeo razmišljati, i ja ti preporučujem da svoje vrijeme uskladiš kako treba, da rasporediš kako treba.

Od svega, najvažnije je učenje, i nadam se da ću se i ja, koliko toliko opametiti, kad krenem u srednju školu.

Fina tema. =D
Razumijem ja sve to , ja imam 15 godina i jos ne idem u srednju skolu , a ti imas 14 i ides u srednju .

Tu je problem , mozda tebe jos nije uhvatio ovaj prijenos kada ti je dosta igrica i kompjutera
Imam 16 godina, jednom u životu probao joint, i nikad više.
FU5h3R je napisao/la:
Razumijem ja sve to , ja imam 15 godina i jos ne idem u srednju skolu , a ti imas 14 i ides u srednju .

Tu je problem , mozda tebe jos nije uhvatio ovaj prijenos kada ti je dosta igrica i kompjutera
Kume, ja još ne idem u srednju školu, ja sam 98. godište.

Namjeravam upisati, Elektrotehničku školu, ili Treću Gimnaziju.

Vidjet ćemo, imam još nekoliko dana da razmislim, jer sam u velikoj dilemi.

Ja sam prošle godine oko toga razmišljao, 4 H sam sjedio, sam u mraku i razmišljao, i znam tačno šta misliš.

Pametan si, dečko, došlo ti kao što se kaže : "Iz guzice u glavu."

Ja o tome stalno razmišljam i svjestan sam posljedica, ali džaba.

Jednom će mi biti kasno, i gdje neće kada 8 H provodim dnevno na kompjuteru.
Blackout_ je napisao/la:

Ja sam prošle godine oko toga razmišljao, 4 H sam sjedio, sam u mraku i razmišljao, i znam tačno šta misliš.

Mogu mislit' u tebe podocnjaka od ekrana racunara .

Samo opusteno , opusteno .
omchoo je napisao/la:
Mogu mislit' u tebe podocnjaka od ekrana racunara .

Samo opusteno , opusteno .
Brate, i ne možeš zamisliti.

Evo sad odoh da spavam, jednostavno ne mogu više.

Oči me bole, leđa i sve, ali opet imam najbolji vid u razredu, ne znam ni ja kako.

Ali, jedan sam komentar pročitao, 14 god. i da ne ide u grad.

Pa, neće sa 16 god. krenuti u grad, da ne zna šta je šta.

Iskreno, ja sam počeo izlaziti sa rajom u 13 god., i normala sve.

A, cigaru/i ostala narkotička sredstva, nisam a niti ću probati, isto tako i alkohol, jedino red bul, jer mi daje krila, pa ownam u Counter-Strike.
Blackout_ je napisao/la:

Ne upisuj Trecu gimnaziju ako neces uciti, tih 8h na racunaru ti je farsa kada upises ovu skolu.
Blackout_ je napisao/la:
Brate, i ne možeš zamisliti.

Evo sad odoh da spavam, jednostavno ne mogu više.

Oči me bole, leđa i sve, ali opet imam najbolji vid u razredu, ne znam ni ja kako.

Ali, jedan sam komentar pročitao, 14 god. i da ne ide u grad.

Pa, neće sa 16 god. krenuti u grad, da ne zna šta je šta.

Iskreno, ja sam počeo izlaziti sa rajom u 13 god., i normala sve.

A, cigaru/i ostala narkotička sredstva, nisam a niti ću probati, isto tako i alkohol, jedino red bul, jer mi daje krila, pa ownam u Counter-Strike.
brate , sve ja razumijem , tako sam i ja govorio .

Neću cigaru , neću trave , neću alkohola , sve po jedno dolazi .
a šta ja trebam , moja raja ode u kafić a ja da sjedim pored njih i pijem red bull a oni nacugani , naduvani i dalje da ne govorim ?

ha ya , neću ti sad ništa govorit , javi mi se za 2 godine
No lajfam, ne ustajem sa računara, ne učim i opet prolazim sa odličnim.
RainOverMe je napisao/la:
No lajfam, ne ustajem sa računara, ne učim i opet prolazim sa odličnim.
"No lajfam, ne ustajem sa računara, ne učim i opet prolazim sa odličnim."

-LARSSON

"Ostaješ deformisan i grab , pomalo čorav i gluh."

-FU5h3R
FU5h3R je napisao/la:

-LARSSON

-FU5h3R

-LARSSON

-FU5h3R

"Vidim najbolje u razredu, vidim kroz zidove u kanteru, čujem drama, a deformisan nisam."

- LARSSON
mislim da je tema malo nelogična, prvenstveno zato i ako radiš neke stvari koje ti nisu u skladu s godinama , nisu u redu , opet ćeš ih nastaviti u istoj mjeri raditi i ako ti svi kažemo da si frik , gik , nolajfer , narkoman bla bla.Radi ono što ti odgovara , život je prekratak da bi ga živjeli kako piše u udžbeniku.Igra ti se neki sport , izađi i upiši se , puši travu ako ti se puši , ali ništa nemoj na silu.Ono kako kažu u filmovima "sljedi svoje srce" , tako nekako ti je i ovdje.Kako god živjeli , svi ćemo izadhnut >.<
RainOverMe je napisao/la:

-LARSSON

-FU5h3R

"Vidim najbolje u razredu, vidim kroz zidove u kanteru, čujem drama, a deformisan nisam."

- LARSSON

- LARSSON

- FU5h3R

- LARSSON

"Volim te."

- FU5h3R
FU5h3R je napisao/la:

Pubertet sine moj.Idi pi**e gonjati.Neces cs-om ufatiti nijednu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.