Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Megaupload ugašen!

1.415 pregleda · 20 odgovora · otvorena 19.01.2012. u 22:44

Prije svega nisam znao u kojem djelu foruma da otvorim ovu temu, pa da nebi puno fulio otvorio sam ovdje.

Sumnjam da postoji iko na G.BA a da do sada nije čuo, ili da nije koristio megaupload.com stranicu. Vjerovatno vas je većina skidala neke programe , filmove, serije, igre, preko te iste stranice.

Na veliku žalost miliona ljudi u svijetu koji koriste internet u Americi je izglasan novi zakon koji će podržati SOPA-u( Stop Online Piracy Act) i PIPA-u(Protect Intellectual Property Act).
Znači glavni zadatak ovih računa(zapisa, ili šta već. Nisam zaista pronašao konkretan prijevod) jeste da se zaustavi kršenje autorskih prava koje čine pojedine web stranice kao što su megaupload, rapidshare, hotfile, pa i stranice kao što su thepiratebay, btjunkie itd...

Da li će se vratiti vrijeme kada ćemo morati ići u videoteku da bi mogli pogledati neki film, ili seriju ?
Da li ćemo morati davati stotine maraka da bi mogli odigrati neku igru po želji.
Da li ćemo morati kupovali programe, davati stotine maraka za neki OS, ili ćemo svi preći na LINUX.
Šta vi mislite da li je to moguće? Vjerovatno će uvjek biti stranica na kojima će se moći pronači filmovi, programi, ali će ih vremenom sve biti manje i manje.

Možda sam malo fulio oko ovoga zakona, ali mislim da sam potrefio poentu i da vas većina razumije šta želim reći( i koju posluku porati ).

Evo ovdje vijesti:
http://www.bbc.co.uk/news/technology-16642369
Znaci akcija za peticiju ovog zakona nije uspjela...

Cao krekovani content
ne prejaka str skirao sam sa normal full brzinom :(
Fuck SOPA SIPA
Samo da mi jos btjunkie ode i str poput wikipedie.
A za facebook se ne bunim

Kakav thepirate bay da nam je nazad mininova .Ali ako ce ukidati pirateriju neka ovi izdavacke kuce smanje cijene,Ali inace na svedskom sopa znaci smece;)
:( *ebala ih SOPA , pokrenuli su peticiju protiv nje, vec je oko 5 miliona ljudi potpisalo , valjda ce to ukinuti :((
A šta onu kažu , oće i wikipediju da zatvore skroz ?
Ma glupost ba nigdje veze ova SOPA , samo nesta glume.

Normala da sam cuo , tamo sam sve uploado i skidao :( :(
Ništa peticija ?
Moram sebi naskidati filmova dok još može
FUJ ! .

Kako imaju srca ukloniti to, ha ja može to Amerika i političari kojima je plata 10.000$. Oni mogu da priušte svaki program i svaku stvarčicu tako što će je kupiti. A kako ćemo mi kojima je standardna plata 700KM .Kako će se sada uopšte skidati filmovi,muzika igre itd Americi ovo ne treba oprostiti .
Americans.Nadam se da ce se peticijom to ukinuti.Ako ostane mislim da ce biti strajk ovih stranica kao wikipedija
thepiratebay lives!
šteta megaupload-a, stranica drama dobra bila
prave se pametni, za šta će onda služit intrenet? samo za facebook i ništa drugo
Ma nabijem ja njih na ku**c, kupiću računar od 600 TB Hard Diska i otvorit svoj file hosting... I zarađivat usput
reLo je napisao/la:
Ma nabijem ja njih na ku**c, kupiću računar od 600 TB Hard Diska i otvorit svoj file hosting... I zarađivat usput 8)
fale hosting ftw
Muamer123 je napisao/la:
samo nek thepiratebay ostane, ovo ostalo moze da se gasi :D
ne boj se oni su u svedskoj ne mogu im nista zasad :P bar ne dok i svedska isti zakon po uzoru na njih ne donese
Ako nisi u toku, wikipedija i jos par siteova je protestovalo i zakon nije prosao, tako da nis od toga, a isto tako btjunkie jos uvijek radi i raditi ce jos dugo ;)
Ma sad se samo trebaju punit hddovi, dok i ovo nisu pogasili sto je ostalo
Jel' ovo stvarno istina ? ako jest

Danas gledao dosta toga na megavideo, sad ne će ništa... Je**m im sve.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.