Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Evidentirani ste ako ste skinuli film sa torrenta

1.050 pregleda · 20 odgovora · otvorena 05.09.2012. u 23:59

Svako ko je koristio BitTorrent, servis za razmjenu datoteka preko interneta ('file-sharing') kako bi skinuo neki film ili pjesmu, najvjerovatnije je praćen, objavili su britanski naučnici.

Istraživanje koje je proveo Univerzitet u Birminghamu otkrilo je da ilegalno downloadanje popularnih sadržaja firme za nadzor saobraćaja preko interneta mogu otkriti u roku od najviše tri sata.

Tim britanskih istraživača objavio je da je iznenađen opsegom praćenja. Nositelji autorskih prava mogu koristiti tako prikupljenje podatke kako bi zaustavile ilegalno skidanje sadržaja, piše BBC News, a prenosi Tehnoklik.hr.

Zanimljivo je da su korisnici koji su tek počeli sa ilegalnim skidanjem datoteka podjednako u opasnosti, kao i oni koji se time bave već duže vrijeme.

http://source.ba/clanak/4390773107947/technomania/Evidentirani-ste-ako-ste-skinuli-film-pomocu-torrenta/?ref=tiker

Vaše mišljenje?  Kad sutra svima dopis stiže, hahahahha
Ne zanima me , ionako me Bog ne može locirati  .
nabijem ih sve na ku**c sad oni nesto kao prate tolike krize, ratovi i zlocini u svjetu njih zanima jel neki dr******a iz han pijeska skinuo novi civilization :P

Post dobio šamar od skile

I tako se od toga dana Imeru izgubio svaki trag. 
Ja mislim da ovo važi samo za neke "popularnije" zemlje te mislim da će ovo do nas doći možda za 15ak godina.Uostalom, nisam upoznat da BiH ima zakon protiv skidanja licenciranog sadržaja sa interneta..čak i da ima, puštaju napolje ove što pucaju po gradu a da nekoga zatvore ili koji već k zato što je skinuo film? Smiješno zaista.
Kume ja evo maloprije poceo WoW skidat 
brick je napisao/la:
Ne zanima me , ionako me Bog ne može locirati  .
Lahko je tebi, tamo ni Bog ne zalazi. Osim mene ljeti ponekad. 

@dam1r
wifi majka 
Koristim ga znaci, znaci, znaci vjecno 
Ukoliko imas open wifi mrezu odakle skidas torent ne mogu ti nista i da hoce 
KRYSTAL je napisao/la:
Ja mislim da ovo važi samo za neke "popularnije" zemlje te mislim da će ovo do nas doći možda za 15ak godina.Uostalom, nisam upoznat da BiH ima zakon protiv skidanja licenciranog sadržaja sa interneta..čak i da ima, puštaju napolje ove što pucaju po gradu a da nekoga zatvore ili koji već k zato što je skinuo film? Smiješno zaista.
Dobiješ novčanu kaznu, ako je ne platiš, zaplijene ti stvari iz kuće. Šta reći, ipak je bolje ubijati, izgleda.
Ja sam procitao da je to za one koji su skidali sa pirate baya i da su evidentirani 3 sata nakon pocetka dl, uostalom ne isplati im se da salju dopise znas ti kolko bi ih kostala postarina iz USA do nas ovde :D:D.A i zabole me iskreno za njih americki zakoni ne vaze u Srbiji.
Toliko o slobodi govora,informacija etc na internetu.

Zivela sloboda informacija!!!
Koja glupost, ne znam kakve to veze ima sa našom zemljom?

daj molim te mogu se zakleti čime hoćeš da 80% u našoj zemlji ima piratski softwer? Ne licencirani windowsi, programi, igre.

hoćeš da ti kažem što koristim torrent sajtove?

Što nemam pristupa legalnim stvarima. Što je skupo, što nema toliko vendora, što nema oficijelnih partnera. Čista glupost, ti prvi imaš bruku torrenata, da ne kažem za ostalih 70k gejmera na sajtu.

Bolan nebio jesi upoznat da je acta pala, da su izglasali da je to nemoguće oboriti?

Čuj evidentiran. Nek mi dođu kući sad odmah slobodno, nije nikakav problem. Samo čista glupost ništa više. Šta će mi da mi dođu? Oni kao svi fer i sve plaćaju? Pa čovječe bosna je ovo, koliko je ljudi ne zaposlenih, penzije po 300 maraka, odakle ljudima još da plaćaju po 500 maraka OS, i igre, i programe? Odakle.

Živjeli uploaderi, i štaviše seederi.
DrawN je napisao/la:
Lahko je tebi, tamo ni Bog ne zalazi. Osim mene ljeti ponekad. 

@dam1r
wifi majka 
Pa ja ti i dedo ti  hahahaha, daj rakije  .
Let them come ... Manda hungers.
ma ovo je nista najjace je bilo kad je na dnevniku bilo kako su u kastelu uhapsena braca sto su kao skinula 2 filma i neki program ali kasnje je kao receno da su hakirali fejsbuk ali nista im ja nevjerujem u onu kastelu jos internet nije stigo a oni kao hakiraju
Ma boli me nek me prate. Od čeg ja da kupim origanl kad idem tek u srednju skolu, moze se zaradit tu i tamo sta para all ne pada mi na pamet da dajem pare za film ili muziku. Igra moze, igru ću igrat duže vremena, a film ćeš gledat jednom ili vise i to je to.

Lahko je onim sa zapada i dalekog istoka kad im je dnevnica 100 eura. I ja bi tad kupovo orginale.
Elysium je napisao/la:
Koja glupost, ne znam kakve to veze ima sa našom zemljom?

daj molim te mogu se zakleti čime hoćeš da 80% u našoj zemlji ima piratski softwer? Ne licencirani windowsi, programi, igre.

hoćeš da ti kažem što koristim torrent sajtove?

Što nemam pristupa legalnim stvarima. Što je skupo, što nema toliko vendora, što nema oficijelnih partnera. Čista glupost, ti prvi imaš bruku torrenata, da ne kažem za ostalih 70k gejmera na sajtu.

Bolan nebio jesi upoznat da je acta pala, da su izglasali da je to nemoguće oboriti?

Čuj evidentiran. Nek mi dođu kući sad odmah slobodno, nije nikakav problem. Samo čista glupost ništa više. Šta će mi da mi dođu? Oni kao svi fer i sve plaćaju? Pa čovječe bosna je ovo, koliko je ljudi ne zaposlenih, penzije po 300 maraka, odakle ljudima još da plaćaju po 500 maraka OS, i igre, i programe? Odakle.

Živjeli uploaderi, i štaviše seederi.
Polako buraz, ja samo prenosim što mediji kažu. I meni je bilo smiješno, zato sam postavio ovdje da vidim razmišljanja. Take it easy. 
A zato ja imam osjecaj da me neko gleda dok cjedim gustera na youjizzu...:|
prosli mjesec download mi 650 GB! Mogu mi ga popusiti opusteno!
Napuse mi se ku**a, torrent ne gasim niti cu ga gasiti, daj seederaaaaaaaaaa. 

Post dobio šamar od skile

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.