Ovako, pošto je otvoreno podosta igara na esl.eu/ba, te samim time i dosta laddera, trebao bih dosta ljudi koji ce da brinu o tome jer ja nemam namjeru da vodim svaku igru ondje. Aplikacije ce biti prilicno jednostavne, te cu sada da napisem za sta mi treba ljudi i koliko:
1. CS 1.6 1on1 Ladder
Trebaju mi jedna do dvije osobe da vode ovaj ladder. Klasican posao admina da pregledavate meceve, dajete pp onome ko to zasluzi i slicno.
2. CS 1.6 2on2 Ladder
Treba mi jedna osoba za ovaj ladder. Klasican posao admina da pregledavate meceve, dajete pp onome ko to zasluzi i slicno.
3. CS 1.6 5on5 Ladder
Trebaju mi jedna do dvije osobe da vode ovaj ladder. Klasican posao admina da pregledavate meceve, dajete pp onome ko to zasluzi i slicno. Takodjer posto ce ovo biti najbitniji ladder, treba da dovedete sto vise timova i slicno. Ukoliko bude dovoljno timova mozemo traziti i premiership, amater ligu ili jos nesto vise.
4. CS Nightcups
Vjerovatno vecina vas zna za nightkupove na eslu. Dakle kup koji cemo organizovati sedmicno ili jednom u dvije sedmice i koji se odigra za jednu noc. Svaki put mozemo mjenjati sistem igranja, ali potruditi se da bude sto cesce 5on5. Trebaju mi dvije osobe za ovo cudo.
5. Blubgame
Neznam kolko vam je poznata ova igra, ali na nagovor par osoba trazio da dodaju i ovu igru. Trebaju mi dvije osobe da vode cup koji ce biti uskoro, te naravno i ladder nakon cupa.
6. DotA 2on2/1on1 ladder
Vjerovatno cu requestati oba laddera, te samim time trebat ce mi i tri do cetiri covjeka da vode oba (po jedan-dva na svaki). Klasican posao admina da pregledavate meceve, dajete pp onome ko to zasluzi i slicno.
7. COD2/COD4/Trakmania
Trenutno samo Benjamin ima admina na COD4, ali da bi zahtjevali ladder treba da pokrenemo par kupova. Za svaku igru po jedan do dva admina. Dakle na pocetku cemo se dogovoriti da pokrenemo kup-dva a kasnije cemo i ladder requestat.
8. Urednik
Dakle osoba-dvije koje znaju raditi u photoshopu, i da mogu uraditi sedmicno par radova.
9. Newswriter
Jedan do dva newswritera (Obavezno pismena).
* Za admine kada saljete prijavu morate imati najmanje 16 godina (pozeljno 1
, morate da budete svaki dan tu makar 15-20 minuta da provjerite svoje laddere i ostalo. Takodjer mozete se prijaviti na najvise dvije sekcije/laddera da vodite.
* Admini trebaju da imaju IRC, i da idle-aju, ili pak budu tu na #esl.ba na quakanetu
* Za urednika nema nekih specijalnih odredbi, samo da ste tu kao sta navedoh za par radova koji ce ponekad trebat na eslu, nista specijalno.
* Za newswritere bitno je da imate 18 godina (radi retorike).
* Prijave vrsite iskljucivo na "[email uklonjen]" na slijedeci nacin:
(subject maila) ESL Prijava - vas nick
U tekstu navedete na koji nacin mislite popraviti esl/ba, za koji ladder/ostalo se prijavljujete, te link na svoj profil na g.ba.
Kandidovati se ne mogu oni koji vec imaju admina na esl.eu/ba
Rezultate cu objaviti do 01.04 (vjerovatno prije).
P.S.: Ukoliko se jos necega sjetim dodat cu, jer mi ne moze trenutno sve pasti na pamet.
1. CS 1.6 1on1 Ladder
Trebaju mi jedna do dvije osobe da vode ovaj ladder. Klasican posao admina da pregledavate meceve, dajete pp onome ko to zasluzi i slicno.
2. CS 1.6 2on2 Ladder
Treba mi jedna osoba za ovaj ladder. Klasican posao admina da pregledavate meceve, dajete pp onome ko to zasluzi i slicno.
3. CS 1.6 5on5 Ladder
Trebaju mi jedna do dvije osobe da vode ovaj ladder. Klasican posao admina da pregledavate meceve, dajete pp onome ko to zasluzi i slicno. Takodjer posto ce ovo biti najbitniji ladder, treba da dovedete sto vise timova i slicno. Ukoliko bude dovoljno timova mozemo traziti i premiership, amater ligu ili jos nesto vise.
4. CS Nightcups
Vjerovatno vecina vas zna za nightkupove na eslu. Dakle kup koji cemo organizovati sedmicno ili jednom u dvije sedmice i koji se odigra za jednu noc. Svaki put mozemo mjenjati sistem igranja, ali potruditi se da bude sto cesce 5on5. Trebaju mi dvije osobe za ovo cudo.
5. Blubgame
Neznam kolko vam je poznata ova igra, ali na nagovor par osoba trazio da dodaju i ovu igru. Trebaju mi dvije osobe da vode cup koji ce biti uskoro, te naravno i ladder nakon cupa.
6. DotA 2on2/1on1 ladder
Vjerovatno cu requestati oba laddera, te samim time trebat ce mi i tri do cetiri covjeka da vode oba (po jedan-dva na svaki). Klasican posao admina da pregledavate meceve, dajete pp onome ko to zasluzi i slicno.
7. COD2/COD4/Trakmania
Trenutno samo Benjamin ima admina na COD4, ali da bi zahtjevali ladder treba da pokrenemo par kupova. Za svaku igru po jedan do dva admina. Dakle na pocetku cemo se dogovoriti da pokrenemo kup-dva a kasnije cemo i ladder requestat.
8. Urednik
Dakle osoba-dvije koje znaju raditi u photoshopu, i da mogu uraditi sedmicno par radova.
9. Newswriter
Jedan do dva newswritera (Obavezno pismena).
* Za admine kada saljete prijavu morate imati najmanje 16 godina (pozeljno 1
, morate da budete svaki dan tu makar 15-20 minuta da provjerite svoje laddere i ostalo. Takodjer mozete se prijaviti na najvise dvije sekcije/laddera da vodite.* Admini trebaju da imaju IRC, i da idle-aju, ili pak budu tu na #esl.ba na quakanetu
* Za urednika nema nekih specijalnih odredbi, samo da ste tu kao sta navedoh za par radova koji ce ponekad trebat na eslu, nista specijalno.
* Za newswritere bitno je da imate 18 godina (radi retorike).
* Prijave vrsite iskljucivo na "[email uklonjen]" na slijedeci nacin:
(subject maila) ESL Prijava - vas nick
U tekstu navedete na koji nacin mislite popraviti esl/ba, za koji ladder/ostalo se prijavljujete, te link na svoj profil na g.ba.
Kandidovati se ne mogu oni koji vec imaju admina na esl.eu/ba
Rezultate cu objaviti do 01.04 (vjerovatno prije).
P.S.: Ukoliko se jos necega sjetim dodat cu, jer mi ne moze trenutno sve pasti na pamet.