Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 30 bodova

Rezolucija na Widescreen monitoru u CS

220 pregleda · 12 odgovora · otvorena 06.08.2010. u 20:40

Ovako. Imam Widescreen monitor od 24'' i sad kada stavim rezoluciju 800x600 bude jajast nisan (slika bude jajasta). Eh sad Kad stavim u opcijama Widescreen i kad stavim neku rezoluciju previse mi nekako sljasti.

Pitanje je kako da namjestim da mi bude ono crno sa strane na monitoru kad igram cs. U pitanju je CS 1.6.

Ko pomogne dobija bobe. POzz
Kad udjes u ocije za video u csu ,pored rezolucije imas opciju da izaberes wide ,normal .Ti izaberi wide .I izbor rezolucija ce ti se promijeniti na one koje tvom monitoru odgovaraju .Kod mene je npr asus 19 inch siroki ekran .Moja je 1440x900 koje nema ako ne izaberes wide

Desni Klik na ikonu od CS-a 1.6 pa onda Properties i dodas ovo "-autoconfig" bez navodnika tamo pod ime.
r3xon je napisao/la:
Desni Klik na ikonu od CS-a 1.6 pa onda Properties i dodas ovo "-autoconfig" bez navodnika tamo pod ime.
Jel to dodam u launch opcijama ili negdje drugo?
ovako...ako su ti beckapovani driveri za monitor onda je ovo rijesenje.:

1. odes na desktop i desni klik pa properties pa na karticu setings i onda izaberes tu PONOVO rezoluciju koja ti i jeste..ili promjeni na neku drugu pa vrati da bih ti se monitor absorbovao...

2. tada si aktivirao drivere monitora...udes u cs ides setings onda ides na to Wide(screen) i pucas redom od najnize ponudene do najvece rezolucije...i sam procijenis na kojoj rasturas...;) GL!!
R0bb1 je napisao/la:
Jel to dodam u launch opcijama ili negdje drugo?
Da da ! Ne na ime nego na launch samo ako pise hl.exe pa odma pored nastavi ovako npr.

hl.exe -autoconfig
r3xon je napisao/la:
Da da ! Ne na ime nego na launch samo ako pise hl.exe pa odma pored nastavi ovako npr.

hl.exe -autoconfig
Kopiro sam -autoconfig u launch ali nece. Sve ostane isto. 
Rješenje
Jarane imam i ja widescreen 19 inchi .

- Imas na monitoru , odnosno u tebe je LCD ili sta vec imas one dole tipke Menu i tako ostalo .

- Udi u cs i dole klikni te tipke i nastimaj sebi . Hoces li povecati smanjiti ili sta hoces uraditi od slike . To te muci 100 % i meni je tako bilo .

- Sretno uZivaj 
[IMG]http://img807.imageshack.us/img807/193/65016290.th.jpg" border="0">

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

imas na monitoru tipku auto
npr:
[IMG]http://img814.imageshack.us/img814/9748/samsung940n.th.jpg" border="0">

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
imrankoo_ je napisao/la:
Jarane imam i ja widescreen 19 inchi .

- Imas na monitoru , odnosno u tebe je LCD ili sta vec imas one dole tipke Menu i tako ostalo .

- Udi u cs i dole klikni te tipke i nastimaj sebi . Hoces li povecati smanjiti ili sta hoces uraditi od slike . To te muci 100 % i meni je tako bilo .

- Sretno uZivaj 
Jes da mi se zezne slika na desktopu al nema veze. 

@rISK

Kod mene nema dugme auto. Auto sam imo na starom Samsungu. 

Delete temu.  
vrabacc bi trebao dobiti bgm bodove za ovo al jbg 
AID je napisao/la:
vrabacc bi trebao dobiti bgm bodove za ovo al jbg 
Nisi ti tu da prosudjujes. Valjda ja znam ko mi je pomogao. U ostalom ovo sto je varabac napisao to sam vec bio uradio. 
R0bb1 je napisao/la:
Jes da mi se zezne slika na desktopu al nema veze. :)

@rISK

Kod mene nema dugme auto. Auto sam imo na starom Samsungu. :)

Delete temu.  :)
@rapter ima mora bit auto ,u svakog novijeg monitora
risk je u pravu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.