Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Zaobilazak admin passworda

195 pregleda · 14 odgovora · otvorena 26.02.2010. u 10:43

e ovako. U skoli imamo svi acc svoj, al nema privilegije kao da instaliram flash player. Ko zna "fazon" da se to zaobidje i da se stvori privilegija na mom accountu koji je samo za rad na racunaru u bazama i tako. Molim ne spamajte
Kad se logujes stisni dva puta CTRL ALT DELETE i upisi username Administrator, mozda nema passworda na accountu tom.
Zookey je napisao/la:
Kad se logujes stisni dva puta CTRL ALT DELETE i upisi username Administrator, mozda nema passworda na accountu tom.
pokusavao sam to, ne moze.
Ar1F je napisao/la:
pokusavao sam to, ne moze.
Ima i ono net user, ali nemas ovlasti tako da ne radi to.

I mene iskreno zanima, bas nam je profesor rekao na faksu ko provali sifru od admin accounta dobice vecu ocjenu na ispitu.

Ali dzaba niko nije uspio.

Mozda ima neki hacker ovde da zna. D: Pa nek se javi.
Kada udjes upalis racunar kada ti izbaci ono da upises .. da se logujes radi sljedece :

Nece moci iz prvog pokusaja , znaci budi uporan.

[color=red]CTRL + ALT + DELETE [/color] , eh dobit ces da upises tamo nesh , upises Administrator , a polje za password ostavi prazno i idi enter , ako nemogne iz jednog pokusaja , budi uporan ... mora mochy =)

Kada se logujes , radi sljedece da editujes svoj account :

[color=red]start - run - type : "control userpasswords2" bez navodnika i dobit ces sljedece : [/color]

Tu mozes da editujes , permisije svih accounta , kao i passworda koji su spremljeni..
kad ti boota sistem pritisni tipku F8 i udji u safe mood xpa i provjeri jeli po defaltu pass admin ili nema pass

ako ti to ne moze
jesi pokusavo preko cmd-a

net user administrator odvojis i upises pass svoj ja mislim da tako ide :S nisam siguran pokusaj to
Fino udjes u "safe mode" kada palis pc dzis F8 izaberes acc, ulogiras se(nece trazit pw)

I samo u acc panelu remove pw (nece trazit pw da ga izbrises)

i puff nema ga, rr pc i udjes normalno
Ja ne znam da li se vi pravite glupi ili ste stvarno prirodno glupi.

Vidi fino da smo razjasnili da na ADMINISTRAOTRu ima sifra postavljena, sto dalje kao logican slijed okolnosti implicira da ne moze ono kao LIMITED korisnik da promijeni prava preko net usera, a niti moze preko safe moda da udje u Admin account.

Aktiviraj safe mode.
tj. kada se racunar pali pritisci f8, men's cini :D

Kada to uradis, udjes u cpanel,
onda tamo biras users.
Tu mozes kontrolirat sve,
tj. brises acc od nastavnika npr.
Napravis sebi novi stavis pw koji hoces, ili promjenis pw od nastavnika, ne moras znati njegov pravi.. :D

fala, cao !

pusa.

SAMO NEMOJ REC' NE RADI !
ZNACI MORA DA RADI !
NEMA NE MOZE !

:D
Guje je napisao/la:
Aktiviraj safe mode.
tj. kada se racunar pali pritisci f8, men's cini

Kada to uradis, udjes u cpanel,
onda tamo biras users.
Tu mozes kontrolirat sve,
tj. brises acc od nastavnika npr.
Napravis sebi novi stavis pw koji hoces, ili promjenis pw od nastavnika, ne moras znati njegov pravi..

fala, cao !

pusa.

SAMO NEMOJ REC' NE RADI !
ZNACI MORA DA RADI !
NEMA NE MOZE !

Aj molim te samo procitaj sta sam ja gore napisao.

Ja ne mogu da vjerujem sta citam. :S
Zookey je napisao/la:
Aj molim te samo procitaj sta sam ja gore napisao.

Ja ne mogu da vjerujem sta citam. :S
Momak nije valjda da ne shvatas??
Na safe mod kada ulazis Tito da ti je komp zastitio možeš ući, znaci kad ti boota f8.
Znaci ne budi glup!!
Kod mene je u sql pw stavljen na administrator, safe mod rješenje.
Momak prevedi sebi šta znaci safe mod .
I nemoj da me nerviras...

Cao pussa
Guje je napisao/la:
Momak nije valjda da ne shvatas??
Na safe mod kada ulazis Tito da ti je komp zastitio možeš ući, znaci kad ti boota f8.
Znaci ne budi glup!!
Kod mene je u sql pw stavljen na administrator, safe mod rješenje.
Momak prevedi sebi šta znaci safe mod .
I nemoj da me nerviras...

Cao pussa
Decko znam o cemu pricam.

Probao sam evo sad opet licno na svom kompjuteru kad stavis na ADMINISTRATOR account sifru ne mozes preko safe moda uci.

Naravno stavljas na account koji se zove tacno: Administrator, a ne neki lijevi admiinistrator koji ti kreiras.

I NE MOZES UCI U SAFE MODU KAD IMA NA ORGINALNOM ADMINISTRATORSKOM NALOGU SIFRA.

PROBAO 1000X PUTA, PO ZIVOT!

Pitaj bilo koga ko se razumije.
Zookey je napisao/la:
Decko znam o cemu pricam.

Probao sam evo sad opet licno na svom kompjuteru kad stavis na ADMINISTRATOR account sifru ne mozes preko safe moda uci.

Naravno stavljas na account koji se zove tacno: Administrator, a ne neki lijevi admiinistrator koji ti kreiras.

I NE MOZES UCI U SAFE MODU KAD IMA NA ORGINALNOM ADMINISTRATORSKOM NALOGU SIFRA.

PROBAO 1000X PUTA, PO ZIVOT!

Pitaj bilo koga ko se razumije.
U sta cemo?
Ja cu ti procitat sifru ako hoces koja je bila :)
Guje je napisao/la:
U sta cemo?
Ja cu ti procitat sifru ako hoces koja je bila
Druže ti ako stvarno mislis DA TO STO PRICAS MOZE dodjes kod mene na faks, objasnis mi kako da skinem pw, i ja dobijem vecu ocjenu.

I castim te cim hoces.

btw. Informatiku studiram.
Zookey je napisao/la:
Druže ti ako stvarno mislis DA TO STO PRICAS MOZE dodjes kod mene na faks, objasnis mi kako da skinem pw, i ja dobijem vecu ocjenu.

I castim te cim hoces.

btw. Informatiku studiram.
Ok, prvo je li ti kompijuteri imaju flopy disk?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.