Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Windows 7-display problem

86 pregleda · 4 odgovora · otvorena 25.02.2010. u 22:40

pozzz gamer,,,,
ovako, da odmah predem na stvar, imam problem vezan za graficku karticu i display na racunaru.
Naime, kada upalim racunar prode ono boot.anje sistema, te treba da dode na Welcome screen display mi izbaci poruku INPUT SIGNAL IS OUT OF RANGE... e sad znam da je problem do graficke.nVidia 8600 GT (da postavlja preveliku rezoluciju za moj display)...
Sta sam pokusao?
1. Pokreno racunar u Safe Modu - Iskljucio graficku... vratim se na regular mode... pokrene display sve 5... pokrenem graficku isti problem
2. Prebacio PC na LCD televizor (46" ) al koristi samo dvije rezolucije sto mi takode displaj ne podrzava (wide ekran)

btw display koji koristim je PRESTIGIO P174 lcd
Stavi manju rezoluciju
xE0N je napisao/la:
Stavi manju rezoluciju
pa kazem ti.... nemam nacina da dodem do manje rezolucije jednostavno kad uradim onaj fazon
disable-enable racunar mi radi dok ga ne preacim na ovu externu graficku (gForce) icim je prebacim automatski mi je stavlja na rezoluciju koju mi display ne podrzava
adilav je napisao/la:
pa kazem ti.... nemam nacina da dodem do manje rezolucije jednostavno kad uradim onaj fazon
disable-enable racunar mi radi dok ga ne preacim na ovu externu graficku (gForce) icim je prebacim automatski mi je stavlja na rezoluciju koju mi display ne podrzava
Isti problem imao na visti , jedino rijesenje koje sam nasao je da sam skinuo 20 verzija drivera i sve probao. Sa nekim se gasio monitor a sa nekim nisam imao rezoluciju koju sam trebao...pa sam pokusao dodati rezoluciju koju trebam i radilo je na 60Hz
Jarane eo ja imam win 7 reinstaliro sam je do sad 3 puta uvjek nesto zeza al bas uvjek il je conectia il neki drugi problemi jedino rijesenje ti je da skines orginal drivere od graficke ako ti nebude radila onda snimi drugi win nema 3 rijesenje sigurno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.