Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Italijani optimisti pred mech sa Njemackom

308 pregleda · 0 odgovora · otvorena 04.07.2006. u 17:59

TONI: Njemci nas se boje
PIRLO: Respektujem Njemacu, finale je nase
GATUSSO: Mi odlucujemo o rezultatu

"Spremili smo se za gromoglasnu podrsku sa tribina za domacu reprezentaciju, tako da necemo podleci atmosferi. Ne bojim se zutog kartona" – kaze Gennaro Gattuso.

Zuti karton bi ga izbacio sa eventualnog finala Gennaro Gatusso nece ni u polufinalu SP – a vjezati od dvoboja i ako je svejstan da ce ga novi zuti karton izbaciti iz eventualnog finalnog dvoboja.
"Nikada nisam usao u mech razmisljajuci da li cu dobiti zuti karton. Na terenu uvjek dajem sve od sebe, mozda je to nekad grubo, ali sve cinim za svoju momcad. Spemili smo se za gromoglasnu podrsku sa tribina, tako da necemo podleci atmosferi. Svi smo mi profesionalci koji nonstop igramo pod velikim pritiskom tako da znamo da se nosimo s tim. Na kraju krajeva, navijaci nisu na terenu, nego mi. Mi odlucujemo o rezultatu"– reako je Gatusso.
A na pitanje da li je zadovoljan osto su Nijemci protivnici Azzurra kaze:
"Fokusirani smo na ulazak u finale, a svejedno nam je da li igramo protiv Argentine ili Njemacke. Ipak, ovo je polufinale SP-a, tako da nema smisla govoriti o "jacim" ili "slabijim" protivnicima" – zakljucio je Gattuso.

Spanjolski medij su Gatussa proglasili najboljim igracem na svijetu poslije Ronaldinha sto on odbacuje.
"To je uvreda za nogomet kada se usporedjuje mene i Ronaldinha. Nisam niti blizu Ronaldinha i ako sanjam dostizanje njegove klase" – dodao je on.

Selektor Marcello Lippi se rado sjeca 1. marta. Naime, na stadionu "Artemio Franchi" su Azzurri pregazili Mijemce sa 4:1.
"Ovog puta ce biti teze, ali nemamo strah od Nijemaca. Nista nije ne moguce" – kaze Lippi.

Italijanska reprezentacija ce put do finala traziti preko domacina SP – a. Italijani su svjesni da im nece biti nimalo lako ali niko i ne pomislja na utakmicu za trece mjesto. Evo jedan podatak, koji vecina znaju, a to je da su Italijani u pet utakmica na ovom SP – u primili samo jedan gol (i to autogol Zaccarda protiv SAD-a), postigli su devet (golove su postigli cak osmorica igraca), i produzili niz bez poraza od 23 otakmice.
Posljedni put Italijani su izgubili jos u oktobru 2004. godine protiv Slovenije u kvalifikacijama za Mudijal. Jedini igrac koji je do sada u Njemackoj zatresao mrezu dva puta je Luca Toni.

"Konacno sam zacepio usta svim zlobnim novinarima u mojo zemlji. Govorili su da ne mogu pogoditi ni tribine, neka se sada zapitaju ko sam i sta sam. Nijemci se nas boje. Mi to veoma dobro znamo. Drhtali su dok su gledali nas nastup protiv Ukraine, siguran sam u to. Svi govore kako su Nijemci organizovani i nikada se ne predaju. Mi cemo u utorakdokazati da smo mi organizovaniji" – zakljucio je Toni.

Vezni igrac Milana Andrea Pirlo jedan je od nezamijenjivih kotacica u Lippijevoj ekipi. Prema njegvim rijecima, Njemacaka je jaka, ali nije dovoljno da bi savladala Azzurre.

"Ponosam sam sto smo usli medju 4 najbolje ekipe na svijetu. To je bilo nas minimalni cilj koji smo zacrtali pred pocetak SP-a, gledali smo susret izmedju Njemace i Argentine i moram priznati da respektujemo Nijemce, ali mjesta u finalu ima samo za jednu ekipu. Za nas" – uvjeren je Pirlo.

ITALY 2 : 0 GERMANY

http://www.slibe.com/image/573f862c-italy_JPG/
http://s2.slibe.com/image/64523621-italy_flag_jpg/

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.