Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ESL.ba, kuda dalje?

766 pregleda · 20 odgovora · otvorena 17.02.2010. u 16:23

Uglavnom nakon ovog manje-vise uspjesnog 1x1 cupa, i neuspjesnog 5x5 cupa jucer sam pricao sa njemcima (tj. onima iz .turtle-entertainmenta) i naime rekli su mi da bih trebao da pokrenem laddere/cesce cupove. Pa sam bas razmisljao i dosao da slijedeceg zakljucka, pa cemi trebati vasa pomoc:

1. Pokrenuti CS 1x1 Ladder. Posto je cup manje vise uspio, ladder mogu cak traziti danas. Mislim da ce biti meceva i da ce se igrati na ladderu.

Trenutno su tri admina na www.esl.eu/ba/cs i to:

Dani, Mahyr, Mirofa (posto je Mirofa bio manje vise neaktivan, razmisljao sam da mu skinem admina, ali ne zelim prije nego sto popircam sa njim).

Ono sto mi treba: Dvije zainteresovane osobe (najmanje 16 godina, preporucljivo punoljetni) koji bi vodili i pregledali taj ladder.

2. Moram jos razmislit, mislim da bi mogli pokrenuti i laddere za ostale formate igre CS-a (tj. 2x2 3x3 i 5x5). Za to moram razmisliti, ali vjerovatno cu pokrenuti kao 1x1 bude iole uspjesan, te ce mi i zato trebati par ljudi.

3. U narednih par dana planirao sam pokrenuti 1x1/2x2 DotA cup jer smatram da bi bilo fino da odigramo nesto slicno, a da za 5x5 nema dovoljno ekipa. Uglavnom ne treba mi ljudi za ovo, SKULL1 i ja mozemo voditi taj cup, jer i ne treba neko vrijeme da se sve pregleda.

4. COD4 Cup bi trebao biti sto prije, ja sam zaduzio Benjamina (BENIO-a) da vodi brigu u tome. Iako jos nije pokrenuo niti jedan cup, nadam se da ce biti u skorije vrijeme (narednih 15-20 dana).

5. Za TMNF neznam kolko je aktivna scena i kolko se to igra kod nas, mislim da bi Marko (koko pratim on je aktivan u tome), a mozda i neko drugi da vodi tu sekciju na eslu. Uglavnom trebao b i redovno da odrzava cupove/takmicenja etc.

6. Nightcupovi ce uskoro biti organizirani od strane Mahira i jednog od vas kojeg on i ja izaberemo. Dakle nightcup su sedmicni cupovi (trenutno ce biti samo za cs) raznih formata, gdje se sve odigra za jednu noc. Recimo sveke nedjelje, utorka i slicno.

7. Ukoliko imate prijedloga za nove igre, predlozite ih ovdje i obrazlozite kako bi moglo to da uspije. Uglavnom mozda se otvori i cod2/carom3d sekcija uskoro.
Toliko zasad, ako se necega sjedim dodat cu.
bolan vidio si i sam kolika je nezainteresovanost boze sacuvaj, ljudima se neda "peglat" sa aequitasom i hoce neku scenu :S
najbolje bi bilo kad bi se napravio neki kao balkan ladder, to bi uspjelo sto posto jer sa ovim nasim hajvanima neces nikad nista uspjet
Ono sto mi treba: Dvije zainteresovane osobe (najmanje 16 godina, preporucljivo punoljetni) koji bi vodili i pregledali taj ladder.

Prijavio bih se za ovo, jer ionako vrijeme ubijam za kompom stalno, barem da sam od neke koristi, imam 2 kompa u kuci, jedan koristi buraz, drugi ja, pa tako da sam uvijek online i da mogu uvijek biti dostupan... nadam se da ces mi se javiti barem da popricamo o tome..
quell je napisao/la:
bolan vidio si i sam kolika je nezainteresovanost boze sacuvaj, ljudima se neda "peglat" sa aequitasom i hoce neku scenu :S
najbolje bi bilo kad bi se napravio neki kao balkan ladder, to bi uspjelo sto posto jer sa ovim nasim hajvanima neces nikad nista uspjet
To si u pravu sto se tice 5on5 ledder-a, ali ovo 1on1 ili cak 2on2 bi moglo biti uspjesno, kad za ovaj cup 1on1 bilo 64 igraca. Tako da je ovo izvodljivo ali za 5on5 tesko, jer vjerovatno i sam znas zasto je propao prvi 5on5 CUP

Ali mislim da ce ovo sa nightcup-ovima rullat
sve bi se to moglo uraditi s dobrom organizacijom kontas :S zasto nebi osim gamers.ba portala informisali narod???vidimo npr na kgb forumu ima ljudi igrali bi,vidimo s iggyem vidimo s glavnim s balkan-expresa itd ima naroda bolan imam jarana ima 2 servera u Makedonicji Tabu se zove server i moglo bi se to napraviti kako treba samo da se sto vise naroda skonta i da to uradimo ;) :D:D
super sve to.........ali hoceli biti cs source tu i kad ?
Emco je napisao/la:
super sve to.........ali hoceli biti cs source tu i kad ?
7. Ukoliko imate prijedloga za nove igre, predlozite ih ovdje i obrazlozite kako bi moglo to da uspije. Uglavnom mozda se otvori i cod2/carom3d sekcija uskoro.
VioleN je napisao/la:
Koliko je sigurno da ne bi bilo ekipa za 5 v 5...

Misilim 1 on 1 je smor, 2 on 2 ni nt ni om nije ok...

Ne znam, po meni bolje 5 on 5 pa makar bile 4 ekipe...

Ako bude sta, racunaj da cu ja naci 5 (nismo jaki ali cisto da podrzimo taj kup)
Dobro bi bilo da neki bude 5ON5 Cup, sigurno bi bilo ekipa, najvjerovatnije da bi Mystery igrao.

- Jest' da pola likova mrzi da se pegla sa Aeq, ali jbg' mora se :)
nera_f je napisao/la:

Ako bude sta, racunaj da cu ja naci 5 (nismo jaki ali cisto da podrzimo taj kup)
da uprawu si nera :D naci u ja 2-4 ekipe 100% koji ce igrti a mogu vidjeti na drugim forumima da skontamo nesto :D
Fino je vidjeti kako napreduje ba sekcija

Sto se tice ladera, ja sam zainteresovan da pomognem kao admin.
Razmisljao sam vec ranije da se prijavim za admina u EU sekciji , ali nikad da ispunim prijavu.
Sposobnosti koje me kvalificiraju kao esl admina bi bile :
-na eslu sam vec skoro 2 godine aktivan
-imam preko 150 odigranih matcheva , i trenutno sam aktivan u 8 ladera (2on2 , 3on3, 4on4, 5on5)
-sto se tice pravila esla, znam ih napamet. Jer kad ovoliko igrate i gdje za svaku pogresku dobijete penale , naucicete ih.
-imam nekog iskustva u vezi tih stvari, jer mi u teamu igraju 2 ESL EU admina, od koji je jedan cak i master league admina na 3on3 sekciji, tako da sam se prica o svemu tome i naslusao.
-odgovorna sam osoba, i imam malo toleranciju sto se tice ne postovanja pravila
-i za kraj link profila " http://www.esl.eu/eu/player/3476991/ " lvl 28 =)

javi se putem esla ili preko gba proflila
poz
H4midovic je napisao/la:
sve bi se to moglo uraditi s dobrom organizacijom kontas :S zasto nebi osim gamers.ba portala informisali narodvidimo npr na kgb forumu ima ljudi igrali bi,vidimo s iggyem vidimo s glavnim s balkan-expresa itd ima naroda bolan imam jarana ima 2 servera u Makedonicji Tabu se zove server i moglo bi se to napraviti kako treba samo da se sto vise naroda skonta i da to uradimo
Nemoguce, samo igraci koji se na internet prijavljuju iz biH mogu ugrati bih laddere.
malak je napisao/la:
Nemoguce, samo igraci koji se na internet prijavljuju iz biH mogu ugrati bih laddere.
aha :( jbiga nisam skonto :$ nisam ja bas u tim vodama :D ali brate ja mogu garantovati da mogu iz bosne asbrati 2-3 ekipe sam ja od jarana svojih ;)
Obavezno otvoriti ovaj ladder, jer na instant challengu na evrpskim lederima moras cekat satima, a ovako se dogovoris jednostavno sa nekim iz svoje zemlje, tako da da zasto ne

Edit : ako se i otvori ladder mislim da bi dobro bilo nastaviti sa kupovima jer oni privlace raju :)
nera_f je napisao/la:

Evo zasto mislimo da ne se ne moze skupiti 8 a kamoli 16 ili 32 ekipe

UPRI

E moj nera, brate vecina nebi kurcom malki , vecini se mrsko registrovati na esl, a kamoli da pale aequitas i prate za matcheve
malak je napisao/la:
a moze li ako stavimo taj ladder pod 'europa', znaci sa europskom zastavicom?

ja znam 2-3 tima koji bi ucestvovali u tome
nihi je napisao/la:
a moze li ako stavimo taj ladder pod 'europa', znaci sa europskom zastavicom?

ja znam 2-3 tima koji bi ucestvovali u tome
Ne moze, europska sekcija vec postoji.
fino fino oko organizacija cs-a itd ...

ali sto se tice Cod4 cupa ili nesto vezano za cod4 ... ta nam se zelja nece ostvariti... ''zasto' pa ovako u BiH ima u vrh glave 2-3 klana koja igraju CoD4 i od 2-3 klan je samo 1 aktivan to smo mi nFake.tR ( ex terroRecon CoD4 klan).. sta reci osim jadno oca mi mog!!!

ps: benjo i ja se mozemo potruditi za cup hahu ali bice pre mala odaziv klanova!!!!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.