Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

mysql

401 pregled · 13 odgovora · otvorena 16.02.2010. u 17:38

pozzz znali neo u cemu je problem e vako : napravio sam bazu u mysql,pravim vijesti da mogu postabljam...ko na g.ba e sad kada u tabeli vijesti unesem polje sadrzaj,id,datum,text i kada idem sacuvaj on kaze da da je pogresno ime sadrzaj "#1166 - Incorrect column name 'sadrzaj ' " valjda se tako prevodi ??? ako neko zna kako da se rijesi ovaj problem svaka mu dala i hvala mu 

a kada ukucam sadržaj radi????
aj daj screenshot strukture tabele ?

ovde je local host jer mi se neda svaki put upload na server da testiram a inace i na serveru tako radi
Ti reče da ti radi ako pišeš "sadržaj" ? da ti nije do charseta je***u miša :D ?
moguce, i sta da sad radim?sad sam se izgubio :*
Mladjox je napisao/la:
moguce, i sta da sad radim?sad sam se izgubio :D:*
Ja imam ovaj XAMPP, sa defaultnim language packom. I sad sam isprobao ovo, što si ti uradio. I radi perfektno. Tako da, bolje bi ti bilo instaliraj obični XAMPP.

Table `test`.`weee` has been created.
CREATE TABLE `test`.`weee` (
`id` INT( 11 ) NOT NULL ,
`naslov` VARCHAR( 100 ) NOT NULL ,
`sadrzaj` TEXT NOT NULL ,
`datum` DATE NOT NULL
) ENGINE = MYISAM CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;
i na hostingu sam radio ovo i isti eror izbaci a meni je potrebnije na hostingu nego ovde na local 
Mladjox je napisao/la:
i na hostingu sam radio ovo i isti eror izbaci a meni je potrebnije na hostingu nego ovde na local :D
Pa jarane sad ja vidjeh na screenshotu da imaš blank mjesto u imenu "sadrzaj" , jer mora bit "sadrzaj" a ne "sadrzaj " kontaš sad?

Ne smije bit razmak...
USPJEO SAM!!!!!!!!!!!!! HVALA VAM
Mladjox je napisao/la:
USPJEO SAM!!!!!!!!!!!!! HVALA VAM
Haj super :D

idi uživaj. :)
korel22 je napisao/la:
bice nesto od tebe 8-)
Od njega je je vec bilo i jos traje znaci the legend 
Mladjox je napisao/la:

ovde je local host jer mi se neda svaki put upload na server da testiram a inace i na serveru tako radi
Izbrsi to latin osta i prazno i moci ce ...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.