Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] Instalacija Joomla CMS-a

192 pregleda · 13 odgovora · otvorena 16.02.2010. u 13:37

Nakon sto sam sinoc pola sata pisao ovaj tutorial neko se napravio bezobrazan iz administracije i izbrisao ga tako da ga evo objavljujem ponovo.

Evo prije pisanja ovog tutorijali trazio sam po searchu i vidio da nema nigdje tutoriala kako instalirati joomlu pa et da napisem.

Prvi korak je da downloadujete joomlu sa njihove officijelne stranice ili ukucajte na google-u izbacice vam milion linkova.

Sada se morate odluciti gdje cete na vasoj domeni instalirati joomlu.
Imate vise mogucnosti :
www.vasadomena.com ili www.vasadomena.com/Joomla ili bilo sta zelite.

Sada na svom hostingu kreirajte novu mysql bazu i preko ftp-a uploadujte je na host.

Nakon sto se upload zavrsi

Otvorite u vasem browseru link gdje ste uploadovali joomlu.
Pojavice vam se sljedeci prozor

Izaberite jezik koji zelite i kliknite "Next".

Zatim ce vam se pojaviti sljedeca slika:

Ako ste pravilno uploadovali joomlu pojavice vam se ova slika iznad i opet idete "Next".

Zatim vam se pojavljuje ova slika :

.

Tu morate da unesete podatke od baze .

Unesite podatke od ftp-a.

Sada birate ime sitea i ustimavate podatke za administraciju.

Instalirali ste joomlu sada uklonite instalacioni direktorij sa ftp-a i izaberite viev site ili administration uzivajte.

Tutorijal sam ja pisao izvinjavam se ako ima gramatickih gresaka .
Pazi, po meni ovo nije tut, vec si pokazao proces instaliranja. To bi bilo isto kada bih ja uzeo neku igricu i sliku po sliku objasnio kako je instalirati. Al' hajd. Svaka cast za trud.
mogao si odmah objavit neke liste bepslatnih servera koje podržavaju joomlu pošto nemaju svi mogućnost zakupljivat servere koje dopuštaju php i mysql :)
Ovaj totorial si juce postavio,nevidim razloga da opet stavljas istu temu.

http://www.gamers.ba/forum/8/98675/-tut-instalacija-joomla-cms-a/
J0k33R je napisao/la:
Ovaj totorial si juce postavio,nevidim razloga da opet stavljas istu temu.

http://www.gamers.ba/forum/8/98675/-tut-instalacija-joomla-cms-a/
Postavio al neko se napravio bezobrazan iz administracije i izbriso
nidje veze napisao si par svojih recenica .. ostalo copy/paste
http://zackytoolstwo.awardspace.com/joomla.html

Ako neko nezz instalirati džumlu .. on onda 99.99% nezna ni napraviti bazu ... usera ... naci ftp podatke ... tako da si napisao 1/3 tutora ...

Uostalom nema potrebe za za tutorom instaliranja najpoznatijeg cms-a jer je komjuniti vezan za taj cms ogroman .. i tutorijala je vec previse .. samo treba ukucati magicne rijeci na gugl .. ko to neznam , ne treba ni da se bakce oko slicnih stvari ...
splat je napisao/la:
nidje veze napisao si par svojih recenica .. ostalo copy/paste
http://zackytoolstwo.awardspace.com/joomla.html

Ako neko nezz instalirati džumlu .. on onda 99.99% nezna ni napraviti bazu ... usera ... naci ftp podatke ... tako da si napisao 1/3 tutora ...

Uostalom nema potrebe za za tutorom instaliranja najpoznatijeg cms-a jer je komjuniti vezan za taj cms ogroman .. i tutorijala je vec previse .. samo treba ukucati magicne rijeci na gugl .. ko to neznam , ne treba ni da se bakce oko slicnih stvari ...
ubi se
mislim da ovo ko hoce malo da se potrudi znao bi sam i za sva vremena nego da gleda u ovo i da radi ali eto ipak nije lose...
amel_inf je napisao/la:
ubi se
sta cu se ja ubit .... zar nisi kopiro botino jedna
MorgaN je napisao/la:
Pazi, po meni ovo nije tut, vec si pokazao proces instaliranja. To bi bilo isto kada bih ja uzeo neku igricu i sliku po sliku objasnio kako je instalirati. Al' hajd. Svaka cast za trud.
Slazem se, al momak se ipak potrudio, nije to za baciti 9-)
splat je napisao/la:
sta cu se ja ubit .... zar nisi kopiro botino jedna
Botino fino ti kazem ja sam piso tut nista nisam kopiro a taj link sto si ostavio nidje veze sa mojim textom i plus je na engleskom i zato neprovaljuj se :*
amel_inf je napisao/la:
Botino fino ti kazem ja sam piso tut nista nisam kopiro a taj link sto si ostavio nidje veze sa mojim textom i plus je na engleskom i zato neprovaljuj se :*
hahaah cuj nidje veze sa linkom ... botino suha bio si linko njihove slike .. .sad si iste preuzeo i samo postavio na postavi.com kao lafo ono ti si to radio ...
sta mislis kako sam ja dosao do to g linka?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.