Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Privedena 4 navijaca Zeljeznicara

167 pregleda · 18 odgovora · otvorena 14.02.2010. u 03:56

Sta mislite o ovome ? na granici ih vratili u SPLIT , nece ih pustiti najmanje 5 dana.

"Manijaci u splitskom pritvoru
1 prekršajna i 3 kriminalističke obrade"

http://www.vecernji.hr/sport/nogomet/navijaci-zeljeznicara-napali-policajca-clanak-96031

Na graničnom prijelazu Kamensko iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu, policija Republike Hrvatske je iz navijačkog konvoja koji se vraća sa utakmice Hajduk – Željezničar iz autobusa privela i na dalju obradu u PU Split vratila četiri navijača.

Po izvorima bliskim portalu source.ba radi se o navijačima koji su se na stadionu Poljud sukobili sa policijom koja je intervenisala zbog paljenja baklji.

Nezvanično saznajemo da jedan od policijaca bio lakše povrijeđeni te se naknadnim pregledom policijskih snimaka utvrdio identitet osoba koje su učestvovale u tuči sa policijom.

Privedeni navijači se po zakonima Republike Hrvatske mogu suočiti sa prekršajnim prijavama za kršenje zakona o sportu i nedozvoljenog paljenja baklji, te krivičnim prijavama zbog napada na službeno lice.

Ja mislim da bi se tu nesto trebalo poduzeti , ne mogu momke samo tako u drugoj drzavi ostaviti i pritvoriti ...

@Philosopher : brate ako se mozda sjecas utakmice BiH - Hrvatska na kosevu , onaj momak sto je drota nogom u glavu spucao , odmah je istu vece pusten u HR..
AKo su nesto skrivili, naravno da mogu da ih drze u pritvoru.
Sta ti mislis, odes u drugu drzavu, polupas pola grada i da te oni fino puste nazad?
E neces sine moj, platices cetvorostruko vise nego sto vrijedi to sto si unistio.

Hvala lijepa.

EDIT:
Libo me rac za tim momkom sto je isto vece pusten u HR.
To sto je drzava retardirana i nije htjela da uzmem nikakvu odstetu nije mjerilo ispravnosti.

Na osnovu da je jedan policajac lakse povrijedjen, znaci da ce se oni teze povredjeni vratiti kuci. Zatim, zna se da je paljenje baklju postalo zabranjeno, pogotovo ako ti to policajac kaze. Tada ti nema ali, ali....

Policija ima pravo da te privede u zatvor na 2 dana bez ikakvog pravog razloga. Dovljno je da kazu "Postojala je sumnja da je...." i ti si vec najebo.

Ne znam zasto se nasi navijaci toliko zale na nase policajce i stalno forsiraju taj neki ACAB kretanluk kada su nasi policajci blagi naspram drugih.
Volio bi da ovdje policija zavede razim kao u Njemackoj, tada bi ste se malo naucili disciplini i postovanju.
Napiši razloge privođenja, sigurno ih nisu bez razloga uhapsili. Tako im i treba ,glume nekakve huligane, wannabe green street elite.
Treba ih banovati par dana iz real lifea i smjestiti ih u ćuzu. Da se malo ohlade.
Philosopher je napisao/la:
AKo su nesto skrivili, naravno da mogu da ih drze u pritvoru.
Sta ti mislis, odes u drugu drzavu, polupas pola grada i da te oni fino puste nazad?
E neces sine moj, platices cetvorostruko vise nego sto vrijedi to sto si unistio.

Hvala lijepa.

EDIT:
Libo me rac za tim momkom sto je isto vece pusten u HR.
To sto je drzava retardirana i nije htjela da uzmem nikakvu odstetu nije mjerilo ispravnosti.

Na osnovu da je jedan policajac lakse povrijedjen, znaci da ce se oni teze povredjeni vratiti kuci. Zatim, zna se da je paljenje baklju postalo zabranjeno, pogotovo ako ti to policajac kaze. Tada ti nema ali, ali....

Policija ima pravo da te privede u zatvor na 2 dana bez ikakvog pravog razloga. Dovljno je da kazu "Postojala je sumnja da je...." i ti si vec najebo.

Ne znam zasto se nasi navijaci toliko zale na nase policajce i stalno forsiraju taj neki ACAB kretanluk kada su nasi policajci blagi naspram drugih.
Volio bi da ovdje policija zavede razim kao u Njemackoj, tada bi ste se malo naucili disciplini i postovanju.
Lupas.
Mogu ih izruciti u BiH na sudjenje i zabrniti im ulaz u HR.
trapoo je napisao/la:
Lupas.
A kod nas je zakon o huliganstvu bas razvijen, svi oni dobijaju drakonske kazne. Sta ti je, dobiju godinu dana uslovno (u najtezem slucaju) i zdravo zivio. Ako si pocinio prekrsaj u nekoj drzavi, tamo treba da ti se sudi, tamo treba da odradjujes kaznu. Ovo o ozrucivanju je stvar bilateralnih odnosa, znaci dogovor izmedju dvije zemlje. Po zakonu niko nije duzan da te izruci u tvoju zemlju, stvar je komsijskih odnosa.
Hvala!
trapoo je napisao/la:
Lupas.
Lupam?
Haj, ok, povjerovat cemo ti.

Ali kao sto si napisao.... MOGU.
Ali ne moraju. Mogu ih isto tako zadrzati na sudjenje u HR.
Inace, to je jedan od uslova za ulazak u EU.
Dozvoli drugoj drzavi da sudi tvom gradjaninu, ako je u toj drugoj drzavi izvrsio prekrsaj.

Kako nam ta lijepa Evropa polako oduzima identite drzave, a toliko krvi proliveno braneci i napadajuci je.
Poznajem dosta "velikih" huligana. To sto su ih priveli vjerovatno nije bilo bez razloga, mi se s Hajdukom volimo i prijatelji smo. Dnasnji huligani nisu huligani, to su krkani, i radi njih nas fudbal nece valjat nikad, mozda i hoce valjat ali nas nece hjet nigdje.
Znaci u cemu je, kao kod engleza nas stadionu vlada mir i gledamo tekmu, a prije tekme i poslije tekme se marisemo. Nasi papci to nece nikad shvatit, nazalost
"Nas je svet surov i poseban, obicnom coveku nedostupan". avanti ultras
GA1065 je napisao/la:
Poznajem dosta "velikih" huligana. To sto su ih priveli vjerovatno nije bilo bez razloga, mi se s Hajdukom volimo i prijatelji smo. Dnasnji huligani nisu huligani, to su krkani, i radi njih nas fudbal nece valjat nikad, mozda i hoce valjat ali nas nece hjet nigdje.
Znaci u cemu je, kao kod engleza nas stadionu vlada mir i gledamo tekmu, a prije tekme i poslije tekme se marisemo. Nasi papci to nece nikad shvatit, nazalost
Danasnji huligani nisu huligani. Odgovori mi sta su? Zasto bi se uopste tukli sa nekim. Zar se klub ne podzava pjesmom i normalnim navijanjem, vec tucama i prolivenom krvlju?
Jarane, dok je god takvog razmisljanja, bice jos Vedrana Puljica. Nazalost, ali istinito!

Moram da dodam jos nesto. Engleski huligani se osamdesetih i devedesetih godina uopste nisu razlikovali od danasnjjih nasih "huligana". Kod nas zakona nema, u Engleskoj velike kazne ih sprecavaju da prave izgrede na utakmicama. Procitaj malo istoriju west ham unt. huligana., vidjeces kakve su oni probleme pravili na utakmicama. Imas i klipove na YT.
MorgaN je napisao/la:
Danasnji huligani nisu huligani. Odgovori mi sta su? Zasto bi se uopste tukli sa nekim. Zar se klub ne podzava pjesmom i normalnim navijanjem, vec tucama i prolivenom krvlju?
Jarane, dok je god takvog razmisljanja, bice jos Vedrana Puljica. Nazalost, ali istinito!

Moram da dodam jos nesto. Engleski huligani se osamdesetih i devedesetih godina uopste nisu razlikovali od danasnjjih nasih "huligana". Kod nas zakona nema, u Engleskoj velike kazne ih sprecavaju da prave izgrede na utakmicama. Procitaj malo istoriju west ham unt. huligana., vidjeces kakve su oni probleme pravili na utakmicama. Imas i klipove na YT.
Citao sam sve, i sve sam gledao. Znam nisu se razlikovali, ali na stadionu gledamo utakmicu al pobijemo se prije tekme, ili poslije i to je to. Ja sam za to prije i poslije tekme da se radi sta hoce, ali da na tekmi vlada mir (koliko toliko ) da se utakmica gleda.
GA1065 je napisao/la:
Citao sam sve, i sve sam gledao. Znam nisu se razlikovali, ali na stadionu gledamo utakmicu al pobijemo se prije tekme, ili poslije i to je to. Ja sam za to prije i poslije tekme da se radi sta hoce, ali da na tekmi vlada mir (koliko toliko ) da se utakmica gleda.
Stvar je u tome sto na tim tucama prije i poslije tekme strada i neko nevin. Unisti se se necija imovina. Sredstva se ne biraju. Od palica, boksera, stolica iz obliznjeg kafica, do nozeva, pistolja, tenkova.

Navijajmo bez nasilja, borimo se za ljepsu i sigurniju buducnost!!!
MorgaN je napisao/la:
Stvar je u tome sto na tim tucama prije i poslije tekme strada i neko nevin. Unisti se se necija imovina. Sredstva se ne biraju. Od palica, boksera, stolica iz obliznjeg kafica, do nozeva, pistolja, tenkova.

Navijajmo bez nasilja, borimo se za ljepsu i sigurniju buducnost!!!
Ja sam naravno za to, ali moja raja, burazeri itd.. Oni su takvi i ja tu nista ne mogu. Ja sam naravno za to da navijamo normalno i da se nikome ne nanese steta. Bio sam u lukavici prije divje godine kad je bio haos doso sam na tekmu pjan ko majka a vratio se kuci trijezan. Zasto?
E pa ovako znaci nasi navijaci "divni" TM87 je mogo ubit i mene i jos stotine navijaca, dok su oni bacali kamenje na obliznje kuce fabrike itd... mogli smo mi nastradati. A naravno i policija je sviju nas ganjala i kad sam dosao na dobrinju prvi dole je stajao picuga. ON je tu prvi bio, a zasto zato sto samo nafura raju i ispali se. Stvarno pickast potez, al valjda ce nekad doci neko ko dzilda, kojeg se ja ne sjecam jer sam imao 3 godine kad je on poginuo. Al svi stariji se zalinju u njega
Čemu vi pridodajete značaja u životu.
Onaj ko ne traži problem, neće ga tako lako ni naći, zar ne? :D

Što kaze lik gore, sve te wannabe huligane treba pozatvarat. bash je murija iz cista mira odlucila njih pohapsiti, samo da se neshto radi ? Ma daj .. :)
ajde ne lupaj te djaba i ne provaljujte se , sta komenarisete momke koji su privedeni , (od kud znas razlog) , novine nase i onako su smece obicno koje se mora prodati nekako ! Danas i ubijaju(SLUCAJ VEDRANA PULJICA) i hapse bez razloga a POGOTOVO NAVIJACE (odnose se prema njima ko stoka najveca) :@
adi_street je napisao/la:
Mangupi TM'87 Obični debili.
Vidim da si Hordas i to, vidis bolan kakav si ti ? Odmah "debili", odmah za vrijedanje :/

- Samo to i znate :r
Mirnees je napisao/la:
Vidim da si Hordas i to, vidis bolan kakav si ti ? Odmah "debili", odmah za vrijedanje :/

- Samo to i znate :r
Pa šta ste ?

Pravite se neki mangupi kad niste.

Što ste tražili to ste i dobili.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.