Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 50 bodova

Opsesija

372 pregleda · 14 odgovora · otvorena 10.02.2010. u 18:51

Zdravo svima,
da malo razbijemo monotoniju evo jedne , iskreno se nadam zanimljive teme.

*Korisnik koji u nekoliko recenica opise opsesiju , da neki primjer dobice bodove.
*Zamolio bi da ne pisete samo : "opsjednut sam gamersom i kanterom" , osim ako nisu neki idealni sastavi.
*Pokusajte to u sto manje recenica.

Orginalnost i kreativnost je ono sto se trazi.

Jos da napomenem , nemojte se truditi da izbjegavate naprednije rijeci. Pokazite koliko ste elokventni.
Ja volim ćevapa kad nakrha luka, a kad je lepinja ono dobro namočita.

Elokvencija na nivou. Ćao!

OOoo djes Đejsone?

Post dobio šamar od LudaCris

Brate dobre trebe svuda oko mene malo viski malo coca cola :D

Post dobio šamar od LudaCris

Kao prvo svi znamo da je Resident Evil jedna od najpozantiji igrica sto se tice zombia i svega znaci ja sam opsjednut tom igricom zato sto me ta igrica odvaja od ostatka svijeta primjetio sam kada igram tu igricu da sam jednostavno svoj covjek znaci ta igrica me odmori od problema obaveza i svega znaci igrao bi tu igricu 24 H da mogu jesam igrao sve djelove i presao i ne hvalim se ali jednostavno kao da sam stvoren za tu igricu  ! et malo sam se potrudio . Da jos dodam kada je neko opsjednut tesko se odvici ja jesam opsjednut Resident Evil-om i nebi prestao igrati tu igricu nema nista na svijetu sto mi moze zabraniti malo sam se zaneo 

EDIT : e ovo mi je i trebalo da se malo oslobodim 
Opsesija je individualno moralno koredspodentna stvar koja se lichi na realni a ne imaginarni svijet. U nasem svijetu jako mnogo je imaginarnih opsesija kao sto su video igrice koje se liche i odrazavaju na realni ili abstraktni svijet koji svaki covjek treba da prozivi.
Ili ti ga, opsesija je dekadentna osobina koju mozemo opisati kao zarazom ili sindromom koji tvoj zivot ili zivot pojedinca vodi u pogresnom smijeru. 9-)
je napisao/la:
Znači ko odgovori na ovu temu, zreo je za psihijatra?

@ vaLLey

vidimo iz napisanih postova koliko si opsjednut. Dajte ljudi, sta se provaljujete, je**s te bodove, da ih nema niko odgovorio ne bi.
Eh ovako ja sam opsjednut gamersom i nekim jos igricama uvjek hocu da odustanem od njih al uvjek me nesto navuce da idem na tu stranicu neznam zasto valjda sam naviko provodit dosta vremena na stranici gledat ove postove i teme...

Opsesija je brate širok pojam i obuhvata velike spratove moga života. Opsjednut sam inovacijama, fantasy filmovima, party-ma ... Inače ono što mi najviše smeta je baš ova zadnja a ona je baš i najizraženija kod mene. Ali eto hvala Bogu 3 mjeseca nisam ni na jedan otišo :D
Inače dok sam bio mlađi bio sam opsjednut računarima (kao i sve mlade osobe) ali eto kako fax teče to sve više i više spada. Na početku sam naveo inovacijama stoga ću to i nastaviti.
Sve što novo izađe a da me zanima ja jednostavno moram probati :D Npr. Avatara sam pregledao odmah poslije svjetske premijere na kompu :D Jes da nije bio neki ugođaj al' kasnije kino i to se poklopi. Dalje, svaki noviji software koji izađe i koji se dokaže kao pouzdan i orginalan ja ga instaliram. Koristio ga ili ne ja ga moram imati. Dalje, na raspustu sam obišao sve i jedan kompjuterski shop u okolini Sarajeva samo da bi našao miš. Većinom sam probao ove nove generacije stoga i tu sam tražio nešto inovativnije. Inače opsesivnost je jedna od stvari koja nam nije potrebna u životu. Bit je imati granicu i na toj se granici zaustaviti. Također sam zaboravio napomenuti, možda i nije baš klasična opsesija ali.., da zaista volim istraživati historiju. Ovako kad nemam šta raditi, predavanja gotova, ispiti i tako, ufatim se wikipedie i učim. Svakodnevno gutam informacije, opsjedam se prijašnjim ratovima, siđem u podrum i glumim heroja rata (živa istina) pa sad vi promislite kako to izgleda.
Diskutabilna tema na kojoj ja ne mogu ništa pretjerano i iskreno napisati kada nemam klasične opsesije. Ovo su sve one privremene opsesije koje te nakon određenog vremna prođu pa se opet nakon određenog vremena vrate.
I da, opsjednut sam moćima riječi, što mogu definitivno nazvati svojom najvećom opsesijom. Svake sedmice pročitam bar 2 knjige samo kako bi se književni prorodio jer znam da će mi to kasnije biti korisno.
Sretno u traženju najopsesivnije osobe na g.ba :D
Rješenje
Opsesija je kad su ti misli blokirane zbog neceg sto te fascinira npr. neka igra, neki lik iz igre ili u real life zbog djevojke, do te mjere da postajes slijep za sve ostalo. Dugotrajna opsesivnost vodi do ovisnosnsti zatim dolazi depresija pa ocaj koji vodi do posljednje stanice odnosno samounistenje.

Eto u dvije recenice objasnjeno, sto krace =)

Post dobio aplauz od spY

Halid Muslimovic - Opsesija

U njoj nesto ima
dopada se svima
svima pa i meni
ima nesto u toj zeni

Na njoj nema zlata
al' od dijamanta
ona jace sija
postala mi opsesija

Ref.
Vreteno od tijela
pogled joj ko strijela
robovi smo njeni
ima nesto u toj zeni

Cudna je to vrsta
sve vrti oko prsta
lukava ko zmija
postala mi opsesija

Ko zvijezda treperi
svima je po mjeri
svima pa i meni
ima nesto u toj zeni

Lijepo nam se smije
od sunca jace grije
i jos jace sija
postala mi opsesija

Ref.

Post dobio šamar od KillaOR

Ma to je bolest kao ljubomora i slicne gluposti , a svi smo neki manje neki više opsesivni.

Nego šutam kantera i banovan sam sa svih servera iz fejvorita, koji su to debili, još mi sad static IP bljak. Dajte kakav IP da morem šibat.
eE je napisao/la:
Ma to je bolest kao ljubomora i slicne gluposti , a svi smo neki manje neki više opsesivni.

Nego šutam kantera i banovan sam sa svih servera iz fejvorita, koji su to debili, još mi sad static IP bljak. Dajte kakav IP da morem šibat.
Ljubomora bolest ?? ahahhahahah  
(Mozda su i ljubav, mrznja, tuga i radost bolesti ?  )

To ti je složena emocija.....cuj bolest      
codex je napisao/la:
Opsesija je kad su ti misli blokirane zbog neceg sto te fascinira npr. neka igra, neki lik iz igre ili u real life zbog djevojke, do te mjere da postajes slijep za sve ostalo. Dugotrajna opsesivnost vodi do ovisnosnsti zatim dolazi depresija pa ocaj koji vodi do posljednje stanice odnosno samounistenje.

Eto u dvije recenice objasnjeno, sto krace =)
Zbog prve recenice , u kojoj sve objasnis. Jednostavno , lagano za shvatii. Pogodio si u srz.
reeq je napisao/la:
Zbog prve recenice , u kojoj sve objasnis. Jednostavno , lagano za shvatii. Pogodio si u srz.
Pogadjam ko trice Reggie Miller =) =D
Opsesija su ideje, misli, predstave, koje se nameću protiv volje pojedinca, opsedaju ga i izazivaju strepnju. Opsesivne misli se koncentrišu na izvesne religijske i metafizičke probleme, na neke erotske i agresivne teme, ali i na probleme čistoće, urednosti, reda, pristojnosti, sigurnosti. Znaci nesto te fascinira i sve ostalo zanemarujes.....

Post dobio šamar od spY

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.