Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Diskusija | Cheatovi proizvodjaca igara

133 pregleda · 10 odgovora · otvorena 07.02.2010. u 20:41

Eh, ovako, nije ovo sad tipicna diskusija o cheatovima dal koristite il ne pa komentari znate vec kakvi debilni idu uz to, nego je stvar o necemu drugom.

Naime, cudno je sto je u mnogim igrama otvorena mogucnost da koristite cheatove koji su napravljeni od strane proizvodjaca odredjene igre. Npr. u HL/CS-u postoje komande sv_cheats, sv_aim i druge, a takodje je Valve napravio VAC (Valve Anti Cheat) koji kao stiti igru od cheatova medjutim bezuspjesno. Pa to nema smisla ! Umjesto da su odmah ili u nekoj od novijih verzija CS-a onemogucili te komande koje omogucuju cheat oni su iskomplikovali stvar i napravili VAC onda i STEAM koji isto stiti od Cheatinga ali i za njeg postoje cheatovi. Zatim i GTA gdje odredjene sifrovane kombinacije slova vam omogucuju da cheatujete a napravljene su od strane proizvodjaca te igre. Na slican nacin ista stvar je i u mnogim drugim igrama.

Sad se postavlja pitanje, da li su ovim cinom proizvodjaci igara sami stvoritelji pojma cheating i cheatova?, a slicna misterija je i sa virusima, da li su onda i oni stvoreni od strane anti-virusnih kompanija zbog zarade ? Ako da onda su i jednim dijelom pokopali gaming.

Vasa misljenja, teorije, dokazi ... ?
lrg je napisao/la:
Steam ili BAN
Jesi procitao temu do kraja ?
Ni steam više nije siguran kao šta je nekad bio. Ali na lanu se sve otkrije
vLx je napisao/la:
Jesi procitao temu do kraja ?
Tema nidje veze koga bk jesu oni to zbog zarade..
Cheat je varanje kao 1 .
2. Ako nisi dobar u toj igrici dlt novu instl nemoj postene igrace maltretirat.
3. Cheat koriste obicno do 12godina debili oni neam rijeci za njih.
4. Iznervirali su me toliko da se i sad cudim sto nisam osijedio.
5. Ali valve je cs napravio bez ijedne zamjerke znaci par ekselans sve ja na nivou .
6. I takodje su napravili gdje nemozes koristtiti cit to je STEAM naravno ima debila kupe il hakuju steam pa ukljuce ja neam pojma sta im je u mozgu al haj.

i btw. I ja sam koristio cheat davno kad sam poceo igrati ali to nije bio aim i speed nego wh i nisam isao na neke server da bi ljudima vadio zivce nego na rel4x cw arean server se zvao i tu sam igrao i igrao ali niko me nikad nije skontao jer sam bio bot al to je jaka rijec.
Onda sam skinuo cit opengl32 opet samo wh ali nije wh nego imas krug na glavi neznam sad kako se to zove zaboravio sam i tada sam igrao na progamingu i kao obicno admini su ulow nisu me skontali a sometimes sam imao scor 20+ al nisu me prozivali.
Od cita sam se odvikao na globalnetu admini me skontaju nisam ni 2killa napravio baned i tako sam ga ostavio ne igram sa njim dugoOOo malo mi je pomogao sada igram promjenjivo mogu da vas sve je**m mogu da nemogu pogodit nikoga :D zavisi sve sa kim igram i jesam li raspolozen :) pozz
Kao gta igre,gta 4,san andreas,vice city sve imaju cheatove
Naprave igricu i naprave čit za to. Onda naprave " steam " da bi što više ljudi kupilo to da bi igrali "bez nerviranja" igru..
Kao sto momak kaze na lanu se sve pokaze ali opet sa druge strane imas igrace koji sabise online (naravno bez cheat-a ) dodju na lan i od straha ne mogu nikoga ubiti .... !

-Sam cheat po meni je stvarno retardiran ! Mnogi ga koriste pogotovo ovi sto ne znaju igrati cs pa u inat ili zabave ili cega treceg ali smjesno . Trebali su odma napraviti neku zastitu protiv toga a ne kasnije nadogradjivati itd. mislim stvarno... !
Treba rasporediti cheat-ove npr. glupo je kad igras protiv neke osobe ili osoba sa cheat-om dok npr. igras GTA i sad zapinjeti negdje naravno imas sifru i predjes misiju (npr. treba ti energije i udaras sifru ) ali zanimljivije je igrati bez sifri ... !

Treba neko fino doci i napraviti neku bas ,bas jaku zastitu protiv toga ali tesko da se to moze i na svaki cheat staviti virusa pa ko skine nek mu se pc sje**e pa kasnije nece vise nikada pomisliti na cheat .

Porucujem svima koji koriste cheat na counter strike-u 1.6 mogu samo malo da mi ******** ***** :@
Proizvodnja cheat-ova povlaci za sobom proizvodnju anticheat-ova sto stvara novi oblik proizvodjacima igara. Ista je stvar i sa virusima i mnogih ostalih sigurnosnih sredstava koje nisu samo u gaming-u. Uzmimo na primjer lavlju kandzu. Proizvodjac je sigurno ostavio neku "caku" koju ce poslije prodati lopovima. Da se vratimo na racunare i igrice. Ista je stvar sa antivirusima i anticheat sredstvima. Svaki proizvodjac ostavi "rupu" kako bi je poslije mogao prodati. Na osnovu te "rupe" nastaje novi virus ili cheat. I tako sve ide u krug.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.