Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[PIC] piC

191 pregled · 10 odgovora · otvorena 05.02.2010. u 00:41

Posto vidim da dosta raje otvara teme sa svojim radovima evo reko da i ja otvorim :)
Posto mi je prva tema budite blagi haha :D
Sala mala ^^

Inace ne bavim se ovime cime se vecina g.ba photoshop-era bavi : sigovima, wallpaperima, photomanipulacijama itd. ... Mada nisam bas toliko los ^^
Bavim se (vecinom) logo design-om, retusiranjem slike, ID-ovima, ikonama, bannerima itd. ...
Uglavnom za danas sam pripremio par logo-a sto sam uradio u zadnja 2-3 dana. Svaki logo koji uradim ostaje u PSD formatu i ako vam se svidja koji mogu vase ime umetnut :D (i ako mislite da sam riper narevno)
Ovo su logo-i slobodne teme, dakle nema firme ili ostalih cuda koji koriste ista od ovoga ^^
2-3 logo-a nisu u potpunosti zavrsena ali imate sve u infu. Orginalna velicina logo-a je 1000x1000 ali ovo je resize na 500x500.

1. Different Ways

Neki custom logo sa koristenim shape-ovima. Nista specijalno ali sa ovim cu pocet ^^

2D :

3D :

Logo je radjen nekih 20-30 minuta (dok sam skont'o ideju :D) i sadrzi 5-6 layera...

2. Future Fighters

Takodjer neki custom logo (ove shape-ove sam prije nekih pola godine vidio i dosla mi je ideja tako da ovaj logo i nije bas orginalan ^^)

2D v1 :

2D v2 :

3D : Nema.

2-3 layera, 15ak minuta posla ...

3. Hard Game

Dakle ovo je samo slika "baze" tj. osnove logo-a. Potrebno je urediti jos ovaj shape i jos par efekata na slovima.

Za sad 3 layera ali bice puno vise na kraju (vjerovatno gotov sljedeceg petka)

4. Perfect

Custom logo, mogu reci orginalan, text samo bezveze stavio da se vidi dje sta ... Mozda se moze jos doraditi vidjet cu, pa mozda ga usavrsim do sljedeceg petka ^^

6 layera za sad, 30ak minuta posla ...

Posto je orginalna velicina logo-a 1000x1000 ovdje nisu u potpunoj kvaliteti prikazani. Vecinom su sabijeni tj. veci su po duzini nego sirini.

Eto komentirajte i ocijenite ^^

odsjaj kod texta ti je ocajan smanji malo opacivity ostalo nije loshe

the game nisam ubacivao u ovu ocjenu jer je nedovrsen rad

ak neko nezna gdje se nalaze ocjene ev teme ^^

http://www.gamers.ba/forum/27/94744/-fa-sistem-ocjenjivanja-radova-final/

Umjesto da si sjeo i to fino radio po 30+ minuta pa da na nešto liči, ti to sve ufušerio za 15 (minuta ofc)

da si ulozio jos vise vremena bilo bi extra
samo da si jos kod zadnjeg rada perfect koristio nekako svijetlije boje bilo bi bolje

al sve u svemu svaka cast

Buraz za tebe imam jedan prijedlog.Radi sad za sad samo jednobojne logoe,usavrsi tehniku rada bez ikakvog fonta i nemoj zuriti sa 3D stilom on nije neophodan.Oslobodi se dok radis,pocni od neke sroz ne definisane figure i koristi opcije koje imas u PS-u i vidices da ces dobiti bolje rezultate.
Peace out...
Moja ocjena

odsjaj dobar, zadnji rad mi se svidja :)
Prejako uradjeno od mene cetvorka :

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.