Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 100 bodova

Username sa drugog računara

277 pregleda · 16 odgovora · otvorena 22.01.2010. u 13:08

Pozdrav svima,

eh ovako, imam jedan problem, i ne znam gdje drugo više da potražim rješenje.
Koristim internet Dasto semtela zona.ba, kao i nekoliko drugova iz susjedstva.Kako jedan jaran veći dio vremena provede na poslu i ne potroši ni desetinu downloada,a ja svoj redovno prekoračim, on je meni dao njegov username i password da se povremeno konektujem preko toga i skidam šta je meni potrebno.Međutim, kada ja kod sebe ukucam to, dođe do ono Veryfing username and password i onda izbaci da je invalide.Kada se ja na njegovom računaru pokušavam konektovati preko svog username-a, uspjeva.
Zna li neko do čega bi to moglo biti.Nemojte mi govoriti da mi je dao pogrešan pass. jer ja sam kod njega ukucavao taj password i njemu radi. Zvao sam i njih u Dasto-u i oni nešto seru da je nešto do njegove mrežne kartice, što je meni glupo :S.
Ko pomogne, dobija 100 bodova.
@ova dva dole
1. to je već označeno :S
2. ne može ni na drugim kompjuterima, probavali
@rza
nije ni to, nema uopšte tih slova
udji u konekciju i otidji na properites i odes na security i prebacis na ovo gornje tipical i kliknes ok i pokusas se onda conektovat
I ja imam isti internet kao i ti.Mogu li se ja probati konektovati preko njegovog username/pw,da vidimo jeli to može samo na njegovom kompu ili...?Čim vidim nek promijeni pw.
Rješenje
ovdje ti očigledno ne možemo pomoć tako da 100 bodova ćeš morat zadržat za sebe (jer sumnjam da ćeš na ovakav moj komentar dat 100 bodova al budimo relani) . Fora ti je u tome šta je njegova kartica odnosno preko čega se spaja na internet šifrirana baš na taj serijski broj sa tom lozinkom. To nama rade iz b.neta ovdi u zagrebu i to rade čini se još drugdje znači da samo isključivo na njegovom modemu možeš korsiti tu šifru i korisničko ime jer je tako unesena u taj modem.
Izlaz iz toga postoji a to je da se trejdate (zamjenite) za modeme :)
Leonidas je napisao/la:
ovdje ti očigledno ne možemo pomoć tako da 100 bodova ćeš morat zadržat za sebe (jer sumnjam da ćeš na ovakav moj komentar dat 100 bodova al budimo relani) . Fora ti je u tome šta je njegova kartica odnosno preko čega se spaja na internet šifrirana baš na taj serijski broj sa tom lozinkom. To nama rade iz b.neta ovdi u zagrebu i to rade čini se još drugdje znači da samo isključivo na njegovom modemu možeš korsiti tu šifru i korisničko ime jer je tako unesena u taj modem.
Izlaz iz toga postoji a to je da se trejdate (zamjenite) za modeme
Očito da nisi nimalo upućen jer ovaj internet ne ide preko modema već preko antene.
Mozda mu je konekcija stavljena i njegov user i pw na njegov modem... Samo da se sa njegovog mdoema mozes connect na tu konekciju...
MaxYz je napisao/la:
Očito da nisi nimalo upućen jer ovaj internet ne ide preko modema već preko antene.;)
a antenu si spojio direktno na usb? znam da ide preko antene .. i znam da ti ne treba telefon da se spojiš na internet nego se spaja preko koaxialnog kabla (optićkog) koji koristiš i za tv (osim ak nemate digutalnu sliku) za šta je potrebna samo mala žićica :)

želim reć da ti treba modem jer ti modem generira signal u singal pogodan koji će ga računalo znat pročitat ;) te mu treba neki recimo konverter.
Moguce da da ima neke znakove u pw (tj razlika (y Z)

Leonidas je napisao/la:
a antenu si spojio direktno na usb? znam da ide preko antene .. i znam da ti ne treba telefon da se spojiš na internet nego se spaja preko koaxialnog kabla (optićkog) koji koristiš i za tv (osim ak nemate digutalnu sliku) za šta je potrebna samo mala žićica

želim reć da ti treba modem jer ti modem generira signal u singal pogodan koji će ga računalo znat pročitat te mu treba neki recimo konverter.
Molim te ako ne znaš nemoj se javljati!Prvo se postavlja antena i iz antene ide kabal.Ja sam probušio mali dio prozora i kroz to sam provukao kabal koji je tanak skroz.I na njemu je onaj kao "priključak" kao u telefona i to utaknem u komp.Nema nikakvog modema.
Uloguj se na svoj racun na manager.zona.ba i pogledaj tamo pise mac adresa pc-a sa kojeg se moze konektovati na internet..
I nema teorije da se konetujes sa nekog pc-a koji nema tu istu mac adresu.. Imas neke mac changere pa pokusaj s njima mada je prosto pa nemoguce to softverski promjenuti..
MaxYz je napisao/la:
Molim te ako ne znaš nemoj se javljati!Prvo se postavlja antena i iz antene ide kabal.Ja sam probušio mali dio prozora i kroz to sam provukao kabal koji je tanak skroz.I na njemu je onaj kao "priključak" kao u telefona i to utaknem u komp.Nema nikakvog modema.;)

kad mi objasniš šta ova kutija bijela 2 sa koaxialna ulaza rade onda ćemo pričat :) gle dečko studiram informatičke tehnologije valjda znam o čemu se radi :)

btw link slike je sa zona.ba ( http://www.zona.ba/images/stories/tik.jpg )
dam1r je napisao/la:
Uloguj se na svoj racun na manager.zona.ba i pogledaj tamo pise mac adresa pc-a sa kojeg se moze konektovati na internet..
I nema teorije da se konetujes sa nekog pc-a koji nema tu istu mac adresu.. Imas neke mac changere pa pokusaj s njima mada je prosto pa nemoguce to softverski promjenuti..
Ja se preko svog username mogu konektovati na njegovom kompjuteru
voLume je napisao/la:
Ja se preko svog username mogu konektovati na njegovom kompjuteru
Zato sto to vjerovatno nisu postavili kod tebe.. ali kod njega jesu tako da se on moze logovati samo sa svog pc-a
Leonidas je napisao/la:
Izlaz iz toga postoji a to je da se trejdate (zamjenite) za modeme
Eto tebi sam dao bodove.Kao što si rekao, post nije pomogao ali vidi se da se razumiješ u te stvari,pa eto
Da ne bude da nisam nikom dao...
voLume je napisao/la:
Eto tebi sam dao bodove.Kao što si rekao, post nije pomogao ali vidi se da se razumiješ u te stvari,pa eto :)
hvala puno :)
voLume je napisao/la:
Eto tebi sam dao bodove.Kao što si rekao, post nije pomogao ali vidi se da se razumiješ u te stvari,pa eto
Aj iskreno reci imaš li ti modem eto samo tako me zanima.Leonidas ja nemam modem a i zona.ba website nije update prije nekih 3-4 godine.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.