Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Umrezavanje hitno!

98 pregleda · 6 odgovora · otvorena 16.01.2010. u 21:05

Dosao mi rodjak donio laptop i sada hocemo da se umrezimo i da imamo konekciju na racunaru i laptopu..

kakoo?

ja sam se spojio na svoj iz rutera uzeo onu jednu "lampicu" to jeste dio i sprove do laptopa, al konekcija nam radi samo na racunaru a na laptopu se nemozemo konektovati..??

pomoc!
Ima ba tema jedna.. cekaj sacu ti c/p sto sam ja piso' moze ja mislim sigurno..

"E ovako,kupis lan kabal,spojis kablove od laptopa i racunara i od modema u ruter,odes u control panel- network conection i kliknes na net konekciju,properties i nastimas tcp ip ovo 192.168.0.1 racunar,drugi mozes192.168.0.2...usput sharujes folder,npr. c disk.......trebalo da radi...ovo je za lan ruter,valjda je isto kao i kod wlan rutera.....ako neradi ,odes na racunar i sharejes net konekciju,stavis da je jedan kao host...
trebalo bi da radi ..pozz "

Ja bio laik,pretrazio citav net,naso stotine tutova,radio dok nisam naucio..

I da,ako onom momku nije pomogo odnoso tebi,jos on nudio bobe,nece ni tebi
Medixon je napisao/la:
Ima ba tema jedna.. cekaj sacu ti c/p sto sam ja piso' moze ja mislim sigurno..

"E ovako,kupis lan kabal,spojis kablove od laptopa i racunara i od modema u ruter,odes u control panel- network conection i kliknes na net konekciju,properties i nastimas tcp ip ovo 192.168.0.1 racunar,drugi mozes192.168.0.2...usput sharujes folder,npr. c disk.......trebalo da radi...ovo je za lan ruter,valjda je isto kao i kod wlan rutera.....ako neradi ,odes na racunar i sharejes net konekciju,stavis da je jedan kao host...
trebalo bi da radi ..pozz "

Ja bio laik,pretrazio citav net,naso stotine tutova,radio dok nisam naucio..:)

I da,ako onom momku nije pomogo odnoso tebi,jos on nudio bobe,nece ni tebi ;D
nemoj c/p procitao ne kontam nista odatle...

jednostavno lajik za tu stvar treba mi malo opsirnije nacrtati :D
ako ima wlan internet (bezicni modem ako imas)
spojis se s laptopom na internet i udji u cs moce ti naci preko find lan server

tako meni moze
jazzone je napisao/la:
ako ima wlan internet (bezicni modem ako imas)
spojis se s laptopom na internet i udji u cs moce ti naci preko find lan server

tako meni moze ;)
ko kaze da hocu cs-a da igram majko mila..

ADSL.. konekcija..

zelim samo na laptopu i na pc-u da imam net.. nista drugo
ovako odeš na mali ekran koji ima znak upozorenja i open network conections,nađeš onaj koji svijetli i opet propeties
a nako noga ćeš imati listu jednu odeš na mislim protocol ... uglavnom ima 4 negdje i stisneš ali ne otkvačiš nego kada stisneš klik na properties i onda će ti pisati 2 puta obtain an ip adress autom
i biti će mislim dns stisni također obtain i resetiraj laptom ali izvadi kabal prije resetiranja
Eo owako idesh idesh bhtelecom.ba i idesh portal i nadesh konfigirisi modem i onda skini ovaj Paradigm.pdf posto si ti poseban slucaj evo ti direktan link tu imash slike sve kako shta
TU ~
da bi otovrio ovo mroash imat abode reader :] a mozes ga skinut ovdje tu kada uradish ovos shto je u upustvu tvoj modem che funkcionistai kao router sve shto trebas jeste da stavish u conn da i sa drugog kompa mozes na conn et

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.