Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

LAST XP

165 pregleda · 12 odgovora · otvorena 15.01.2010. u 20:11

pozz gameri
Ovako imam problem u vezi LAST XP, sve uradim ubacim CD stavim u BIOSU da je Cd prvi i sve to i sada kada se restartuje kompjuter udjie u ono
COLLECTING INFORMATION
DYNAMIC UPDATE
PREPARING INSTALLATION
INSTALLING WINDOWS eh tu taman da krene ono "Setup will complete in approximately:
39 minutes
Izbaci mi ovo evo slika
U MENE JE SVE OVAKO SAMO STO JE WINDOWS XP PROFESSIONAL SERVICE PACK 3 CD is needed a ovde SP1 HOME EDITION
pa trazi ti service pack 1 jedino da kupis cd ili da posudis nema ti druge
Headmyster je napisao/la:
pa trazi ti service pack 1 jedino da kupis cd ili da posudis nema ti druge
omg, pa vidis da sam ti dole napisao SP3 ! btw cd je unutra, vec trazi neki ASMS FILE
EDIT : Mah, sad uzeo W7 isto neki problem trazi neke Drivere u pola instalacije :/, a imam Windows sp3 ali mi je FAT32 pa formatiram HDD i jedino ima NTFS i NTFS (QUICK) formatiram i instaliram i bude NTFS ili NTFS quick i izbaci mi Blue screen i pise NTFS error moram formatirat FAT32 pa instalirat Sistem, al' vamo nema FAT32 ili FAT32 (Quick)
LOL
Vidim da ti je jak kompjuter, zašto ne instaliraš Windows 7.Vjeruj mi da je bolji i za korištenje i naizgled.A za to nemam rješenje, nikad mi se ništa slično nije dešavalo
EDIT:
e jebiga, možda ti taj cd od XP-a nije nešto u redu, pa ti traži file sa sp1, ako nije ni to, onda ne'am pojma šta je :S
mirzaMU je napisao/la:
Vidim da ti je jak kompjuter, zašto ne instaliraš Windows 7.Vjeruj mi da je bolji i za korištenje i naizgled.A za to nemam rješenje, nikad mi se ništa slično nije dešavalo
EDIT:
e jebiga, možda ti taj cd od XP-a nije nešto u redu, pa ti traži file sa sp1, ako nije ni to, onda ne'am pojma šta je :S
evo editirao sam post pa vidi zasto nisam W7 instalirao :S
Probleme rjesi jednim djelom, odi u radnju i kupi HDD . taj tvoj il je puno puta formatiran ili ga je virus ostetio, pa ti je tako i system izgubio vazne drajvere bez kojih ne mozes instalirat nijedan system. PozzzZ
FritzzYYYY je napisao/la:
Probleme rjesi jednim djelom, odi u radnju i kupi HDD . taj tvoj il je puno puta formatiran ili ga je virus ostetio, pa ti je tako i system izgubio vazne drajvere bez kojih ne mozes instalirat nijedan system. PozzzZ
ma lol, drugu sam 1337x vise foramtirao pa nista, a i njemu ovo pokazuje nije do HDD poz
R3PL1K4N7 je napisao/la:
ma lol, drugu sam 1337x vise foramtirao pa nista, a i njemu ovo pokazuje nije do HDD poz
A vidis ovdje D: ... ...
Ae ti to otvori vidi ima li ti ispod opcija, takodje vidi jel se tebi cd-rom oslovljava u windowsu kao D: jer npr. kod nekog je E: ... Zz
nista jarane neces moc bez sp1 ako imas posudit ako ne kupi sedmicu i uzivaj
R3PL1K4N7 je napisao/la:
odakle si skinuo, ili kadasnji je taj CD, jel ostecen itd?

~Do HDD, def nije, mora na POST Message prikazat da je ostecen kad se tek upali:P
MeetYourMaker je napisao/la:
odakle si skinuo, ili kadasnji je taj CD, jel ostecen itd?

~Do HDD, def nije, mora na POST Message prikazat da je ostecen kad se tek upali
hmm, ne sjecam se ja mislim da mi je prof. informatike snimio ovaj LAST XP ~3-4 mjeseca, nije ostecen, prije 1 mjesec sam digao sistem sa ovim CDom moglo je -.-' sad nesto sere a nije isparan
R3PL1K4N7 je napisao/la:
hmm, ne sjecam se ja mislim da mi je prof. informatike snimio ovaj LAST XP ~3-4 mjeseca, nije ostecen, prije 1 mjesec sam digao sistem sa ovim CDom moglo je -.-' sad nesto sere a nije isparan :o
hmm, da li si probao od nekog drugog uzet Win i instalirat, ili ako zelis moj Win XP SP3 da cu ti link i skini, radi perfektno 2009 updates itd

btw. Nemoj se nervirat, neces onda nikad napravit :*
R3PL1K4N7 je napisao/la:
hmm, ne sjecam se ja mislim da mi je prof. informatike snimio ovaj LAST XP ~3-4 mjeseca, nije ostecen, prije 1 mjesec sam digao sistem sa ovim CDom moglo je -.-' sad nesto sere a nije isparan
100 % je do cd-a. Gore si rekao da nije ni drugu moglo, ne može na 2 računara biti isti problem. Sigurno je cd.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.