Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Fašizam u Hrvatskoj - HeLP

264 pregleda · 7 odgovora · otvorena 03.01.2010. u 22:36

Odma da kazem da je u pitanju seminarski , Savremeni pravno politicki sistemi ,

tema: Fašizam u Hrvatskoj

Ovom prilikom bih Vas zamolio da svaki materijal koji imate u vezi navedene teme proslijedite.

Ko pomogne... (proslijedi mi pristojnu količinu materijala) :

poklon 2 PREMIUMA

Necu nista odg. na temu do sutra tako da ne mislite da sam uteko.
Pozz
-http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/je-li-hrvatska-zbilja-fasisticka-zemlja

-http://hrvatiamacforum.yuku.com/topic/1684

Ovo sto sam ja nas'o naci ce svi na googlu.

Meni je ta tema, ne znam ni sam, nesto sto se bas i ne istice javno, mozda neka desavanja u tajnosti, ili nesto sto obicni ljudi ne mogu prepoznat kao fasizam, tako da ne vjerujem da ces naci puno o tome. Ali eto, sretno s tim.
Brate pošto je to seminarski, ja eto na 2 fakulteta sam pisao puno tih seminarskih, najbolje ti je ovako...

U uvodu napišeše :

Fašizam je ime antiliberalnog, antidemokratskog, antikomunističkog i antisocijalističkog svjetonazora, pokreta i poretka, koji je postojao u Italiji između dva svjetska rata.

Ime je izvedeno od latinske riječi fasces koja je označavala svežanj pruća sa sjekirom u sredini, a simbolizirao je jedinstvo vrhovne vlasti u antičkom Rimu. Izraz su u 19. stoljeću rabili sindikalisti da bi istakli razliku između svojih udruženja (fasci revoluzzionari) od političkih partija.

(znači definicija i svoje objašnjenje odnosno shvatanje fašizma )

U glavnom tekstu pišeš o obilježijima fašizma u Hrvatskoj kao i "glavnim tamošnjim fašistima" -->http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/je-li-hrvatska-zbilja-fasisticka-zemlja (ovdje imash pojedinosti)

I kao zaključak napišeš ono šta ti misliš da li ima fašizma, ako ima, kolikiko je zastupljen itd :)

Eto gl sa seminarskim... Mada su dosadni ko qrac :@
Pogresan portal + zemlja

edit:

Ovo nije skola.ba nit fax.ba a i 90% ih pohadja osnovnu, nek nadje neki politicki portal =)
typhoon je napisao/la:
Pogresan portal + zemlja

edit:

Ovo nije skola.ba nit fax.ba a i 90% ih pohadja osnovnu, nek nadje neki politicki portal =)
Inache forum otvoren za sve ljude naseg govornog podrucija + momak je iz bosne ako se ne varam ;)

Kad svi traze pomoc za lektiru i kojekakve gluposti moze on za seminarski a daje 2 premiuma koji vrijede 200 bodova ( u slobodnoj prodajli :D )

Ja ovo ne pisem radi bodova da mi da ili bilo sta slicno nego znam kolika je meni je***a oko seminarskih pa zato i shvatam lika...

pussa maca :)

Mo'e iskreno misljenje o tvom postu ako smijem primjetiti :D
Elddar je napisao/la:
Fašizam u Hrvatskoj = Realnost
yap... realnos'

On topic,
mislim da su ovakve teme zabranjene... :S
typhoon je napisao/la:
Pogresan portal + zemlja

edit:

Kada se pojavim na nekom "politicki" jace nastrojenom portalu .. .onda iskcu oni wannabe politicari ... sa million svojih nekih definicija, pravaca i teorija .. jos ako se kojim zlom potrefe desnicari i ljevicari na jednom mjestu .. pravi sukob izbije ...

Možda mi i odgovaraju ovi "skolarci" koji to rade na jednostavan nacin iznosenjem cinjenica i osnovnih informacija ... da se i sam ne zamaram filozofiranjem ...pogotovo na ovakvu temu.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.