Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 42 boda

9600GT i TV?

209 pregleda · 7 odgovora · otvorena 30.12.2009. u 23:24

Znaci,imam graficku nVidia 9600GT.Interesuje me kako da je spojim sa TV-om?Sad me interesuje sta mi je potrebno od kablova i tako dalje...Po mogucnosti ako moze i gdje ima kupiti te kablove...

Ovo je sve bodova sto imam pa bujrum.

Unaprijed hvala !
da uz graficku bi ti trebao doci onaj cabal sa ona 3 izlala ukopcas to u grafu , i treba ti jos jedan cabal iz toga u TV taj ima kupiti svugdje , i onda ides desni klik na desktop i nvidia control paneli set multiple displeys i tamo to nastimas
SuperNova19 je napisao/la:
da uz graficku bi ti trebao doci onaj cabal sa ona 3 izlala ukopcas to u grafu , i treba ti jos jedan cabal iz toga u TV taj ima kupiti svugdje , i onda ides desni klik na desktop i nvidia control paneli set multiple displeys i tamo to nastimas
Da taj kabal imam.Jel mi jos ovaj treba?
Najbolje je nabavit S-VHS --> CHINCH adapter (pretvarač) i onda možete direktno sa chinchom na TV ili ako TV ima Scart onda još samo treba SCART --> CHINCH ( ADAPTER (ako želite više od već spomenutih 5 m); ili Direktno SVHS na SCART.
Zvuk treba sa zvučne izvuć iz jacka na chinch - dosta je mono ako je TV mono (vjerovatno).
Onda trebate podesit Grafičku karticu za TV out.
Najbolje je ako imate Detonatore stavit na nView Clone i onda podesite rezu od TV-a na 800*600 i TV odaberete PAL G Italy (to je onako optimalno) malo pročačkate po postavkama i prilagodite TV-u.
ako želite gledati filmove na tv-outu isključite overlay u playeru (Preporuka je BS player, Zoom Player ili Rad Light) a ako imate problema s zvukom nađite si ac3/aac mono forcer i instalirajte (ako vam je zvučna na 48000 kHz i 6 kanalna).
S Power Point prezentacijama biste mogli imati problema pa pročitajte ovo:
http://support.microsoft.com/defaul...ans=ppoint.tv&7
--> ako imate XP office nećete imat problema jer je to ispravljeno.

To sam ja kupio, prikljucio na tv i odma prebaci tam
platio 4KM mislim
Rješenje
Ovo je tvoja grafa je li tako ???

Prvi način na slici ti je sve objašnjeno :

Drugi naćin :

Treći naćin :

Četvrti najjednostavniji :

A ja sam spajao ovim petim naćinom ...... Tv mi je SAMSUNG i pozada imaš Y(zeleni),Pb(ljubičasti) i crveni konektor i samo pospajaš ..... takođe uz grafu ti je trebao doći izlaz za TV out gdaje se onaj jedan grana na više njih ..... Sve kablove i konektore možeš kupiti u Mercatoru u Hipermarketu ....

Ako ti ništa od ovoga nije pomoglo , kucaj na google tv out i izbacit će ti mali milion načina za spajanje sa TV-om .....

GL

Post dobio aplauz od nc

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.