Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Nacionalizam !

266 pregleda · 18 odgovora · otvorena 26.12.2009. u 15:53

Danasnji dan je kao sto znate u svijetu a i sire poznat kao dan borbe protiv nacionalizma !

Pa cu ovu priliku iskoristiti da se izvinem mom drugu adm1ru kojeg sam u prethodnih godinu dana nazivao raznim pogrdnim imenima tipa (balince, obrezanko , klanjalo itd.. ) . Mada on i nije puno mario zbog toga jer on je dobar musliman :)

Naravno i on ce se izvinuti meni zato sto je vrijedjao krst casni i nije htjeo da igra mech u igraoni blizu crkve :)

Hvala svima, naravno izvinjavam se ako sam koga ovde uvrijedio, ili nedaj boze nesto ruzno rekao..

Nadam se da ce te se i vi ovde izvinuti onome kome ste okaljali nesto slicno, svakakav grijeh dolazi u obrzir ...

Hvala VOLIMO SE <3
bolestan si :O

Post dobio šamar od arki

Jason je napisao/la:
bolestan si :O
Nek' si ti zdrav :)

Post dobio šamar od LudaCris

Nije me niko vrijeđao , nit sam ja koga vrijeđao nit sam imao potrebe za tim.

Ne uzimajući u obzir ove online mangupe.
Ja reko bratu da je dokaz da su ljudi nastali od majmuna i stuko me
Da nema ovih vjera kako bi nam dobro bilo !
Rock10 je napisao/la:
Tisina obadva, nemoj da motka radi !
Sta su to preglasni a? Cuj nemoj da motka radi hahahahahahaha

Btw. jedino koga si ovde uvrijedio je taj "Adm1r" jer si ga prozvao...
Nema te vi problema koji živite u vecim(izuzetak Mostar) , zato mi u manjim sredinama (Gornji Vakuf, Prozor...) imamo velike probleme sa nacionalizmu.

Grad je podjeljen, škola se nalazi u hrvatskom djelu. Svake godine se desi/dešavaju problem/i (Znate za spY-ov (aidov) slucaj, natpisi na školi "nož žica srebrenica"... ). Škola je podjeljena (gornji sprat je "naš", a donji "hrvatski" nije sve tako crno (zajednička nam je sala i kabinet informatike. Neki dan (prošli petak) im'o sam tjelesno, razred iz "donje" škole imao čas mog. Ušli mi fino u s'lacionce raspremili se i problem, u ženskoj s'lacionici natpis na vratima (e'o slike da vidite šta piše):

Naravno nit' mi ne idemo u "njihov" kraj nit' oni u "naš", izuzetak pijaca, banke, autobuska...
Mada on i nije puno mario zbog toga jer on je dobar musliman

Naravno i on ce se izvinuti meni zato sto je vrijedjao krst casni i nije htjeo da igra mech u igraoni blizu crkv

Dobar musliman a psovao i vrijedjao krst hmmm

DOBAR ? LOD ? MAHNIT ? RETO ? WHAT ?

"Nacionalizam" je ideologija koji postavlja naciju, odnosno etničku zajednicu za osnovu ljudskog i društvenog zivota i koji održanju iste daje prednost nad bilo kojim drugim političkim i društvenim principima.

"Vjerski fundamentalizam" je naziv za različite političke ideologije i pokrete koji nastoje cjelokupni društveni život uskladiti s dosljednim tumačenjem određene vjerske nauke.

Nikad mira u BiH!
ja bi se djeo izvinut adm1ru jer sam mu prosli put podvalio svinjsko meso,a rekao da je jajnece ) eto izvini ali nisam imo para da kupim janjetinu
Znaci nikad u zivotu nisam nikome nista reko za nacionalizam i tako to , evo imam pravo dobri Jarana kojem bi krvi dao da treba , a srbin je , imam i par dobri hrvata normala likovi , nikad niko nije ni pomislio na to , uzivamo , zajebajemo se , smijemo se i tako to

Uzivajte !
BUYAKA je napisao/la:
Znaci nikad u zivotu nisam nikome nista reko za nacionalizam i tako to , evo imam pravo dobri Jarana kojem bi krvi dao da treba , a srbin je , imam i par dobri hrvata normala likovi , nikad niko nije ni pomislio na to , uzivamo , zajebajemo se , smijemo se i tako to

Uzivajte !
Smrt fasizmu,Sloboda narodu xD (:

btw. Hitler mi je idol xD :D whahaha :D bio jednom jedan coik kojeg su ubili i ganjali jer nije rusima placao plin :P

Kaze sto su rusi krenuli u rat protiv njemacke???Zato jer hitler nije placao plin rusima za ubijanje jevreja xD
FosiL_ je napisao/la:
Nema te vi problema koji živite u vecim(izuzetak Mostar) , zato mi u manjim sredinama (Gornji Vakuf, Prozor...) imamo velike probleme sa nacionalizmu.

Grad je podjeljen, škola se nalazi u hrvatskom djelu. Svake godine se desi/dešavaju problem/i (Znate za spY-ov (aidov) slucaj, natpisi na školi "nož žica srebrenica"... ). Škola je podjeljena (gornji sprat je "naš", a donji "hrvatski" nije sve tako crno (zajednička nam je sala i kabinet informatike. Neki dan (prošli petak) im'o sam tjelesno, razred iz "donje" škole imao čas mog. Ušli mi fino u s'lacionce raspremili se i problem, u ženskoj s'lacionici natpis na vratima (e'o slike da vidite šta piše):

Naravno nit' mi ne idemo u "njihov" kraj nit' oni u "naš", izuzetak pijaca, banke, autobuska...
Treba vam jedna dobra ekipa iz Sarajeva da to sredite
mirofa je napisao/la:
Da nema ovih vjera kako bi nam dobro bilo !
Zasigurno puno gore nego što je sad.
Balkan je uvijek bio i bit ce ratno popriste. Zasto? Zato sto je na Balkanu pomijesanto toliko vjera i nacija kao nigdje na svijetu. Zato sto su balkanci glupi da shavte da vjera ne treba da predstavlja problem kao i nacija (naravno ima izuzetaka). Rat ovdje nije bio zato sto je neko katolik, neko pravoslavac, neko musliman. Ovdje je rat bio zato sto je Yugoslavija bila toliko jaka da je predtsavljala prijetnju Americi i ostalim vecim silama. A najlakse je bilo zakuhati igrajuci na kartu nacije i vjere. Rat je davno prosao ljudi. Zasto se opet vracati na proslost? Zasto stvarati problem sebi i drugima? Zasto da su, ako sto je neko prije mene naveo primjer, skole i radovi podijeljeni? Zar ne bi bilo bolje da svi zivimo u miru i slozi? Zar ne bi bilo bolje da se svi slazemo i posujemo medjusobno? Svi se vracaju na proslost. Treba gledati buducnost. Jer od proslosti nemamo koristi. Zasto dijeca koja nisu prozivjela rat (nisam ni ja) spominju rad i osvrcu se na neke zlocine. Oni ni ne znaju sta je rat, samo slusaju sta stariji govore i slijede njihove stope. Naravno roditeji su krivi za sve. Svako dijete kje nije prezivilo rat nacionalisticko i vjersko vidjenje pokupi iz kuce i onda ga manifestuje na "ulici". Roditelji treba da usmjeravaju svoju djecu u suprotnom smijeru od nacionalizma i vjerskih sukoba.

EDIT: @mirofa: "Da nema ovih vjera kako bi nam dobro bilo."
Naravno da bi bilo bolje. Koliko se je samo ratova zbog vjere vodilo. Podjimo od krizarskih pa na dalje. A na kraju sve kad skontas i povezes svi vjerujemo u jednog Boga (Allaha) samo na razlicite nacine.
BUYAKA je napisao/la:
Znaci nikad u zivotu nisam nikome nista reko za nacionalizam i tako to , evo imam pravo dobri Jarana kojem bi krvi dao da treba , a srbin je , imam i par dobri hrvata normala likovi , nikad niko nije ni pomislio na to , uzivamo , zajebajemo se , smijemo se i tako to :)

Uzivajte ! :-*
Kako mi fino postujemo buyaku u gamestar nista mu ne govorimo jel tako mladi mudzahedinu :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.