e ovako-zamolio bi ako neko zna zasto mi je teperatura procesora 70c i skace do 80c svi ventilatori rade sve je ok ocistio od prasine i nista.unaprijed hvala
Diskusija
problem- procesor
68 pregleda · 5 odgovora · otvorena 14.12.2009. u 16:37
Nije dobar kontakt procesora i hladnjaka. Provjeri jesu li uklopljeni svi pushpinovi.
jest do toga 100% ja sam vadio ventilator i sigurno je otislo prasine na pastu i sad nema kontakt.hvala ti
Pa bolan znas li ti ista u vez toga, kakva pasta i prasina, toga ne smije biti.
Uzmi aceton ili alkohol (idi u apoteku pa kupi), otidji u prodavnicu informaticke opreme pa kupi termalnu pastu, Noctua ili Coolermaster, max. ce ti biti 10KM.
Preporucujem ti da stavis one rukavice gumene (kao doktor ili forenzicar).
Ocisti ostatke stare paste alkoholom (ili aceton, sta si vec kupio), znaci uzmi blaznicu od mame/sestre/tetke i stavi u tu tekucinu, pa skidaj, isto to u radi sa povrsinom na cooleru koja dodiruje procesor.
Ubaci procesor u socket (utor na maticnoj za procesor).
Stavi kolicinu termalne paste koja ce biti dovoljna (valjda znas procijeniti, oveca kapljica), te polako i ravnomjerno stavi cooler, spoji ga fino.
Ne znam kako se brzo susi, ali neki kazu da za 2 dana (i vise) pocnu tamperature biti fine.
Niposto ne smijes da ostavis masne tragove prstiju na dodirnoj povrsini coolera sa procesorom te na samom cooleru!!!
Uzmi aceton ili alkohol (idi u apoteku pa kupi), otidji u prodavnicu informaticke opreme pa kupi termalnu pastu, Noctua ili Coolermaster, max. ce ti biti 10KM.
Preporucujem ti da stavis one rukavice gumene (kao doktor ili forenzicar).
Ocisti ostatke stare paste alkoholom (ili aceton, sta si vec kupio), znaci uzmi blaznicu od mame/sestre/tetke i stavi u tu tekucinu, pa skidaj, isto to u radi sa povrsinom na cooleru koja dodiruje procesor.
Ubaci procesor u socket (utor na maticnoj za procesor).
Stavi kolicinu termalne paste koja ce biti dovoljna (valjda znas procijeniti, oveca kapljica), te polako i ravnomjerno stavi cooler, spoji ga fino.
Ne znam kako se brzo susi, ali neki kazu da za 2 dana (i vise) pocnu tamperature biti fine.
Niposto ne smijes da ostavis masne tragove prstiju na dodirnoj povrsini coolera sa procesorom te na samom cooleru!!!
Doktore, suha pasta uopšte nije plus.
hvala vam svima...uradio sam i radi sve ok
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.