Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Oblivion i Gothic..

505 pregleda · 0 odgovora · otvorena 19.05.2006. u 09:59

Uvijek sam volio Gothic vise od svih djelova TES seriala. Ali sada shvatam sta je problem sa oblivionom, zasto mi nije ni do koljena Gothicu.Oblivion je napucan graficki,prica side questovi sve je na svom mjestu samo ima jedan problem koji kvari oblivion, i koji ga pravi losim pred velikim djelom rpg community-a to je Scaling, (lvl-ovanje npc-ova i mobova sa lvl-om lika). Scaling je jako skakljiva stvar kada se koristi u odredenim mjerama moze jako lijepo doprinjeti gameplay-u ali ako se koristi u prevelikoj mjeri kvari uzitak igre.Ipak opet se vracamo na tipovi ljudi koji igraju RPG-ove postoje ljudi koji vole scalovane rpg-ove sto znaci da prakticno mogu otici u citav svjet na 1 lvl, ehh ja sam onaj drugi tip sto voli rpg-ove koji pomalo otkrivaju sva podrucija tako je recimo i sav enviroment U Gothic-u dostupan od prvog lvl-a ali kada probate doci u ta podrucija pojedu vas mobovi jednostavno nemozete, ali je zato dozivljaj sto ljepsi kada sa likom koji je nabildan ponovo dodete u to podrucije i sve ih pobijete. Daje osjecaj Triumpha.Cak se i u Gothicu moze naci odredeni dio scalinga tj. postoje Young Wolf (najslabija verzija jako lahka za ubit), eh onda ima wolf normalni itd nadam se da shvatate eh poenta ovog svega je da scaling dobra stvar u mjerama ali ako ga koristite previse pokvari igru.Tako mi se oblivion prilicno ogadio kada se moram boriti okolo sa nekim banditom i vukom koji je lvl kao i ja zbog scaling-a i koji ima dwarven oklope i oruzija a zivi tamo u nekoj rupi i nikad nije izaso odatle.Ima vise primjera dobro/nikako scalovanih igara.. Divine Divinity , Gothic...

Eto sta mislite o ovom (ako vam nije mrsko citat lol )

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.